Izaberite UPS koji odgovara vašim potrebama

Septembar, Beograd - Digitalizacija komunikacije i rad na daljinu dovode do potrebe za unapređenom infrastrukturom koja omogućava pravilan i bezbedan rad svih elektronskih uređaja, čak i u slučaju nestanka napajanja električnom energijom. Zato Schneider Electric nudi celokupan asortiman inovativnih i pouzdanih sistema besprekidnog napajanja (UPS) koji su namenjeni da štite skupu opremu, spreče gubitak dragocenih podataka, ili čak sati produktivnosti. Ovi proizvodi pokrivaju sve vrste primena kompanijama, kao i korisnicima kod kuće, a kao dodata vrednost nude se online alati kako biste izabrali pravo rešenje u skladu sa svojim potrebama.

Primera radi, prosečni godišnji troškovi neplaniranog prekida rada 1000 najvećih američkih kompanija, prema pisanju časopisa Fortune, iznose između 1,25 i 2,5 milijarde dolara. Međutim, mala i srednja preduzeća su ta koja mogu biti izložena najvećem riziku usled ograničene sposobnosti da generišu prihod pri nestanku napajanja, tako da je važno koristiti odgovarajući UPS sistem.

Sistem besprekidnog napajanja (UPS) nudi zagarantovanu zaštitu rada povezanih elektronskih uređaja. Kada je uređaj isključen ili se ugasi radi bezbednosti, UPS istog trenutka obezbeđuje čisto bekap napajanje i zaštitu od visokog napona za osetljivu povezanu opremu. APC by Schneider Electric nudi višestruke UPS opcije za zaštitu računara i dodatne opreme, mreža, servera i data centara za primenu kod kuće, u kancelarijama, prodavnicama, hotelima, kao i specijalizovaniju primenu kao što je jednofazna industrijska kontrola, prenos izvora obnovljive energije i telekomunikacije.

Postoje tri glavna tipa UPS sistema - Standby koji je prvenstveno namenjen korisnicima kod kuće i koji pruža zaštitu u slučaju kvara tako što napaja uređaje preko ugrađene baterije, Line-interactive sa automatskim regulatorom napona (AVR) koji poboljšava kvalitet zaštite i može da reši problem šireg obima nestanaka struje bez uključivanja baterije i Online koji pruža 100% besprekidnu zaštitu, sa nultim vremenom reagovanja baterije.

Putem specijalnog vodiča za odabir- UPS selektor koji je obezbedio Schneider Electric, korisnici mogu lako da pretražuju dostupne proizvode i informišu se o njihovim tehničkim karakteristikama, kao i da izaberu odgovarajući UPS u skladu sa svojim potrebama.

Na primer, kućni UPS može da bude veoma koristan jer uređaji koje svakodnevno koristimo za komunikaciju, zabavu i zaštitu mogu lako da se oštete u slučaju iznenadnog prekida napajanja ili promene napona. Tako UPS štiti kućne uređaje kao što su ruteri, računari, bezbednosni sistemi, televizori, konzole za igre i mobilni uređaji i obezbeđuje njihov nesmetan rad.

Slično tome, vreme neaktivnosti na poslu izazvano prekidom napajanja može da ima značajne finansijske posledice po firmu ili organizaciju. Svake godine se gube na miljarde dolara zbog nestanaka struje koji su mogli da se izbegnu korišćenjem UPS sistema.

Pomoću UPS Selektora Schneider Electric-a, korisnici dobijaju personalizovane preporuke za izbor UPS uređaja koji u potpunosti ispunjava njihove potrebe i kod kuće i na poslu. Putem niza pitanja, UPS Selektor određuje ukupnu potrošnju električne energije opreme korisnika i potom koristi obimnu bazu podataka da bi preporučio UPS koji odgovara zahtevima, potrebama, uređajima koje štiti i napaja. Od korisnika se ne očekuje nikakvo preterano tehničko znanje, dovoljno je da znate koji će uređaji biti priključeni i koliku autonomiju rada želite i UPS selektor će odrediti UPS po meri.