IBM novim investicijama postaje lider na globalnom tržištu Interneta Stvari (IoT)

Minhen, Nemačka; Njujork, SAD – 4. oktobar 2016: Kompanija IBM (NYSE: IBM) investirala je 200 miliona dolara u novu globalnu centralu „Watson Internet of Things“ podeljenja u Minhenu. Ovom investicijom će biti obuhvaćeni novi IoT kapaciteti koji su u vezi sa Blockchain tehnologijom i bezbednošću, a njene prednosti će osetiti korisnici koji su ostvarili dobre rezultate koristeći Watson IoT tehnologiju prikupljanjem uvida sa brojnih senzora koji su bili ugrađeni u mašine, automobile, dronove, delove opreme, pa čak i u bolničku opremu.

Kao deo globalne investicije od 3 milijarde dolara, čiji je cilj da približi Watson kognitivno računarstvo Internetu Stvari (IoT, Internet of Things), kompanija IBM je uložila više od 200 miliona dolara u svoju Watson IoT centralu u Minhenu. Jedna od do sada najvećih investicija kompanije IBM u Evropi jeste odgovor na povećanu potražnju kupaca koji žele da transformišu svoje aktivnosti kombinacijom IoT i veštačke inteligencije. IBM trenutno ima 6.000 korisnika Watson IoT rešenja i usluga. Pre samo 8 meseci, IBM je imao 4.000 korisnika.

Watson IoT centrala će biti mesto prvih kognitivnih IoT „kolaboratorija“ – industrijskih laboratorija u kojima će korisnici i partneri moći zajedno da sarađuju sa 1.000 IBM-ovih istraživača, inženjera, programera i stručnjaka kako bi zajedno doprineli inovacijama u automobilskoj, elektronskoj, proizvodnoj, zdravstvenoj industriji i oblasti osiguranja. Oni će, zajedničkim snagama, rešavati najteže izazove u svojim industrijama; primenjivaće nove koncepte i tehnologije kako bi izgradili IoT rešenja; izgrađivaće i testirati nove poslovne modele, rešenja i usluge i pomerati granice mogućnosti Interneta Stvari.

„Kompanija IBM pravi izuzetan pomak kako bi omogućila poslovnim partnerima širom sveta da imaju koristi od tehnološke transformacije i razvoja novih proizvoda i servisa koji mogu promeniti ljudske živote”, izjavila je Herijet Grin, direktorka odeljenja Watson IoT u kompaniji IBM. „Nemačka je na čelu industrijske inicijative 4.0, i pozivanjem naših korisnika i partnera da nam se pridruže u Minhenu, stavljamo na raspolaganje svoje stručnjake i tehnologije kako bismo ispunili obećanje u vezi sa IoT tehnologijom i uspostavili osnovu za kolaborativne inovacije”.