Huawei podržava “najzeleniju školu na svetu”

Kompanija Huawei donirala je svoj nagrađivani solarni inverter Zelenoj školi na Baliju- “najzelenijoj školi na planeti”, kako bi joj pomogla na putu do ekološki svesnije zajednice i čistijeg okruženja. Zelena škola na Baliju osnovana je 2008. godine i posvećena je obrazovanju budućih zelenih lidera. Učenici škole pomogli su pri postavljanju i instaliranju invertera i solarnih panela, istovremeno učeći o obnovljivim izvorima energije. Ovo predstavlja važan primer podučavanja učenika kroz praktične projekte koji se primenjuju u stvarnim okolnostima, tzv. R.E.A.L. Learning.

Kao glavni igrač u industriji, doprinos kompanije Huawei Zelenoj školi značiće stotinama mladih učenika uzrasta od tri do 18 godina, njihovim roditeljima, nastavnicima i čitavoj zajednici. Brus Li, generalni direktor Huawei APAC Enterprise Digital Power Business istakao je da je zaštita životne sredine jedna od četiri ključne strategije koje pokreću održivi razvoj kompanije. “Težimo korišćenju čiste i obnovljive energije za izgradnju zelenih kampusa koji se mogu pohvaliti niskim emisijama ugljenika.

Naše fotonaponske elektrane u kampusima proizvodile su više od 12 miliona kVh električne energije 2020. godine. To je ekvivalentno smanjenju ugljen- dioksida (CO2) za više od 5985 tona”, dodao je Li. Kako globalna potražnja za energijom stalno raste, azijsko- pacifički region jedan je od najvećih tržišta za solarne invertere, pa tako Indonezija nastoji da iskoristi ovu zelenu energiju kako bi smanjila urbano zagađenje i pozitivno uticala na klimatske promene.