Huawei pametno rešenje osvojilo vrednu nagradu na poznatom takmičenju

Kompanija Huawei proglašena je za šampiona Svetskog samita o informacionom društvu (VSIS) 2022 u Ženevi, zahvaljujući inteligentnom rešenju za kampus u Industrijskom parku Jančeng. Projekat koristi trodimenzionalni model za transformaciju energije, dekarbonizaciju i digitalnu transformaciju, fokusirajući se na tri scenarija pametnog upravljanja kampusom. Ovaj projekat, koji predstavlja prikaz inteligentnog kampusa sa niskim sadržaljem ugljenika koji doprinosi zelenom, niskougljeničnom, bezbednom i efikasnom modernom energetskom sistemu, pobedio je u konkurenciji od oko 1.000 projekata.

VSIS je najveći svetski godišnji skup IKT zajednice koju organizuju Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i druge organizacije UN-a, sa ciljem unapređenja globalnih ciljeva održivog razvoja.

VSIS Prizes dodeljuje nagrade za izvanredne projekte održivosti u 18 kategorija, uključujući informacionu i komunikacionu infrastrukturu, e-upravu, e-okruženje, e-zdravlje i e-poljoprivredu.