Huawei obezbedio više od 220,000 radnih mesta Evropi

U Oxford Economics izveštaju, koji je danas objavljen pod nazivom Ekonomski uticaj kompanije Huawei, utvrđeno je da je Huawei evropskom BDP-u doprineo sa 16,4 milijarde evra i 224,300 radnih mesta u 2019. godini. Kompanija je u istom periodu generisala 6.6 milijardi evra poreskih prihoda za evropske vlasti.

Takođe, kompanija Huawei imala je aktivnu ulogu u oblasti istraživanja i razvoja širom Evrope. U okviru pregleda industrijskih investicija Evropske unije za 2019. godinu (2019 EU Industrial Investment Scoreboard) Huawei je rangiran kao peti najveći investitor u istraživanje i razvoj na svetu. Evropski zavod za patente istakao je da se Huawei nalazi na vrhu liste prijava patenata u 2019. godini.

„Ulaganje u istraživanje i razvoj, poput onog koje je preduzela kompanija Huawei, ključno je za generalno povećanje proizvodnih mogućnosti u evropskoj ekonomiji“, rekao je Pete Collings, direktor za ekonomski uticaj Evrope i Bliski Istok na Oxford Economics.

Abraham Liu, glavni predstavnik kompanije Huawei u institucijama Evropske unije, rekao je: „U 2019. godini kompanija Huawei je kroz svoje poslovanje generisala direktan doprinos evropskom BDP-u u iznosu od 2,8 milijardi evra, što predstavlja prosečan godišnji rast od 11,4% tokom proteklih pet godina. U ovoj nekonvencionalnoj godini, Huawei je obezbedio stabilne, sigurne mrežne operacije kako bi pomogao ljudima da rade i uče online. Kompanija Huawei posluje u Evropi 20 godina i radi na dubokoj integraciji u lokalne zajednice, sa ciljem zajedničkog promovisanja razvoja industrije. U budućnosti ćemo nastaviti da radimo sa našim partnerima kako bismo prevazišli nove izazove i stvorili veću vrednost .“

Oxford Economics izveštaj procenjuje ukupni ekonomski uticaj kompanije Huawei na Evropu, uključujući doprinos kompanije evropskom BDP-u, radnim mestima i porezima.