HONOR poslovna dostignuća na internacionalnim tržištima u prvoj polovini 2020

Shenzhen, 28. jul 2020. - Huawei je objavio svoje poslovne rezultate za prvu polovinu 2020 godine. U ovom periodu, kompanija je generisala 454 milijardi kineskih juana prihoda, što predstavlja povećanje od 13.1% na godišnjem nivou, uz profitnu maržu od 9.2% 1 . Huawei poslovanje u domenu opreme za mobilne operatere, enterprise segmenta i potrošačke elektronike, dostiglo je CNY159.6 milijardi, CNY36.3 milijardi i CNY255.8 milijardi prihoda respektivno. Kao deo Huawei Consumer Business Group strategije sa dva brenda, globalni tehnološki brend HONOR je takođe objavio svoje rezultate poslovanja na internacionalnom tržištu. Prema istraživanju kompanije BrandZ™, HONOR je zauzeo 21. mesto na “BrandZ Top 50 kineski globalni brendovi 2020.” listi, što je čak 34% bolji rezultat nego 2019.

HONOR “1+8+N” Strategija napravila je pomak u razvoju internacionalnog poslovanja

  • U prvoj polovini 2020. HONOR je rangiran kao Top 1 brend mobilnih telefona sa 25.9% tržišnim udelom po broju prodatih uređaja u Rusiji. HONOR je konstantno proglašavan za brend broj 1 u ovom segmentu u Rusiji od novembra 2019.

  • U prvom tromesečju 2020. HONOR je rangiran u Top 5 po broju isporučenih mobilnih telefona u Saudijskoj Arabiji i Top 3 u kategoriji od srednjeg do višeg cenovnog ranga ($200-$600)

  • U prvom tromesečju 2020. HONOR je rangiran u Top 5 po broju isporučenih mobilnih telefona u Češkoj

  • Na tržištu nosivih uređaja, HONOR je rangiran u Top 5 u Rusiji, Maleziji, Češkoj i Indiji u prvom tromesečju 2020.

  • U junu 2020. HONOR MagicBook serija je rangirana kao Top 1 najprodavaniji ultrabook na DNS web prodavnici u Rusiji.

  • HONOR MagicBook 14 je rangiran kao Top 2 najprodavaniji proizvod na datart.cz, Top 4 najprodavaniji u kategoriji noviteta na notebooksbilliger.de, Top 5 najprodavaniji laptop, Top 10 najpretraživaniji na Boulanger i Top 10 najprodavaniji novi proizvod sa 4.9 zvezdica na amazon.co.uk.

Pametni telefoni sa Huawei Mobile Services ekosistemom dostigli značajan rast tržišnog udela u Rusiji

U 2020. HONOR je objavio sedam telefona sa Huawei Mobile Services ekosistemom u Rusiji, uključujući i HONOR 30 seriju, HONOR View 30 Pro, HONOR 9C, HONOR 9A i HONOR 9S. Tržišni udeo ovih mobilnih telefona je dostigao povećanje od 8% po broju prodatih primeraka do kraja prve polovine 2020. 6 U junu 2020. HONOR 9A i HONOR 9S su bili rangirani u Top 5 najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji.

Huawei Mobile Services ekosistem ubrzano raste, dostigavši 700 miliona korisnika Huawei uređaja širom sveta, sa godišnjim rastom od 32%. Do 25. jula, broj registrovanih Huawei developera širom sveta je dostigao 1.6 miliona, 76% više na godišnjem nivou, sa preko 81,000 inovativnih aplikacija integrisanih u HMS Core.

U Rusiji, ekosistem konstantno raste i razvija jaka i uspešna partnerstva u svim AppGallery segmentima poput Yandex, Mail.ru, Sberbank, S7 Airlines, Wildberries, Alfa Bank, Ozon i mnogih drugih. Sberbank, najveća ruska banka i jedna od vodećih svetskih finansijskih institucija, omogućila je svoje SberPay rešenje za beskontantno plaćanje za sve HUAWEI i HONOR sa telefonima koji podržavaju NFC. Ovaj servis je deo Sberbank Online mobilne aplikacije koja je dostupna u AppGallery, za vlasnike Visa platnih kartica, a u bližoj budućnosti će biti dostupan i za druge platne sisteme. Povezivanje kartice sa SberPay putem Sberbank Online omogućuje korisnicima beskontaktno plaćanje, podizanje novca i uplatu na bankovni račun na NFC opremljenim bankomatima. Svaka transakcija se autorizuje otiskom prsta ili putem digitalnog koda. Partnerstvo sa AppGallery je ključan korak za bogatiji i transparentniji ekosistem za korisnike širom sveta.

HIHONOR.COM beleži mesečni rast prodaje i registrovanih korisnika

Kao zvanična online prodavnica, HIHONOR.com pruža univerzalno iskustvo za kupovinu sa kompletnim setom HONOR proizvoda i korisničkih servisa. Nakon unapređenja prodajnog iskustva u UK, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Holandiji, HIHONOR.com je postigao mesečni rast prodaje od 146% u ovim zemljama tokom prve polovine 2020. HIHONOR.com je učestvovao i 30% u zaradi od prodaje HONOR MagicBook serije 20% HONOR MagicWatch 2 sata u zapadnoj Evropi, igrajući ključnu ulogu u razvoju HONOR poslovanja. Globalno, HONOR je otvorio 14 HIHONOR.com online prodavnica sa preko 2.79 miliona registrovanih korisnika na svim internacionalnim tržištima.