Hantol Stone HC-52BK

Još jedno Hantol kućište veoma povoljne cene i pristojnog kvaliteta izrade. Nešto je modernijeg dizajna, ali generalno gledano nema puno toga što odskače od proseka. Kućište ne dolazi sa ventilatorima, tako da će korisnici morati da ih nabave odvojeno.

Hantol je kompanija sa sedištem u Kini, koja u svom programu ima kućišta i druge periferije, i neka od kućišta smo već imali priliku da vidimo. Mode. Stone HC-52BK je kućište Midi ATX formata, nešto modernijeg dizajna i veoma povoljne cene. Kućišta ovog proizvođača su namenjena manje zahtevnim korisnicima kojima cena igra najbitniju ulogu, mada to ne znači da nemaju šta da ponude. Za oko 19€ koliko košta, ovo kućište je prilično dobar izbor ukoliko se ne traži nešto posebno, pogotovo što po toj ceni i nema baš toliko puno izbora.

Ključne karakteristike

  • Veoma povoljna cena
  • Solidan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Midi Tower
  • Uređaji: 4x 5.25" eksterno, 5x 3.5" interno, 1x 3.5" eksterno
  • Napajanje: nema Hlađenje: - Bočno: 1x 80 mm (opciono)
  • Napred: 1x120/80 mm (opciono)
  • Pozadi: 1x90mm (opciono)
  • Dodatno: 2x USB, 2x audio
  • Dimenzije: 188 mm (W) x 450 mm (H) x 430 mm (D)
  • Težina: 6 Kg

Hantol Stone HC-52BK

Kućište je standardnih dimenzija za Midi Tower model, 450x430x188 mm, i teži nešto malo manje od 6Kg. U proizvodnji se koristio lim debljine 0.5mm što i nije toliko impresivno, no kvalitet izrade je dovoljno dobar i sve ivice su obrađene i zaobljene, tako da nema bojazni od povrede kod instalacije komponenti. Prednja maska je od plastike, crne boje kao i ostatak kućišta spolja, a primećujemo odmah otvore za hlađenje koji su pri dnu kućišta. Postoje četiri ležišta za 5.25" uređaje (dva imaju masku za optičke uređaje), dok je eksterno 3.5" ležište smešteno iza plastičnog poklopac gde su i Reset taster, dva USB i 3.5mm konekora za mikrofon i slušalice. Napred su još i Power taster i HDD i Power statusne diode.

Sa leve bočne strane se nalaze otvori za hlađenje, a cela stranica se otvara jednostavno, pomoću thumb screw šrafova. Unutra vidimo da ima dovoljno prostora za neke jednostavnije konfiguracije, predviđeno je da napajanje stoji u gornjem delu, a takođe primećujemo da nema ni jednog instaliranog ventilatora. Za hard diskove je predviđeno 5 ležišta, što je sasvim dovoljno za kućište ovih dimenzija i kategorije. Proizvođač je ostavio korisnicima da se opredele i nabave ventilatore, pa tako mogu instalirati pozadi jedan 90mm, napred 80mm ili 120mm i sa bočne strane jedan 80mm, što je sasvim dovoljno. Od interesantnih stvari možemo primetiti i da postoje otvori za kabliranje na tray-u za matičnu ploču, što je odličnom pošto se kablovi mogu lepo skloniti da ne smetaju.

Rezime

Definitivno je da se proizvođač potrudio da održi cenu ovog kućišta što manjom, počevši od nešto tanjeg lima pa do izbacivanja svih dodatnih stvari iz pakovanja (kao što su recimo ventilatori) i rezultat je kućište koje košta oko 18€, što je više nego povoljno. Iako teško može da se meri sa poznatijim proizvođačima, ne zaboravimo i da su takvi modeli višestruko skuplji. Po ovoj ceni, teško je pričati o nekim velikim manama, jednostavno, kupovina ovakvog kućita se definitivno isplati onima koji nemaju puno novca na raspolaganju, a žele da dođu do novog kućišta.

Conclusion

The manufacturer definitely tried to keep the price of its cases as lower as possible, ranging of slightly thinner metal sheet to the elimination of all extra items from the packaging (such as fans) and the result is the case that costs some 18€, which is more than convenient. Although can hardly be compared with the well-known producers, we must bear in mind the fact these models are more expensive. At this price, it is difficult to talk about some major shortcomings, simply, purchase of this case is definitely worth for those who do not have a lot of money, and want a new case.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2011.): 18€

Sampro ustupio: Hantol Stone HC-52BK
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs