Glovo i Samsung pružaju podršku startapovima u 13 zemalja kroz Extreme Tech Challenge

Beograd, 15. decembar 2020. godine. Glovo, vodeća tehnološka platforma u sektoru isporuke, organizovaće Glovo XTC takmičenje 27. januara 2021. godine. Ovo je regionalni događaj jednog od najvažnijih međunarodnih takmičenja u startap sektoru: Extreme Tech Challenge (XTC), pod pokroviteljstvom kompanije Samsung.

Kroz ova partnerstva, Glovo za cilj ima promovisanje prilika za rast u gradovima u kojima posluje, kako u Evropi, tako i u Aziji, i podsticanje razvoja preduzeća koja su usmerena na postizanje ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDGs). Kao domaćin ovog regionalnog događaja, kompanija Glovo će podržati i ojačati tehnološki ekosistem, ali i povezati evropske i azijske startapove s liderima u industriji.

Troje pobednika takmičenja GlovoXTC imaće priliku da prisustvuju daljim obukama i događajima povezivanja poput događaja Finalist Bootcamp, koji će biti održan u maju 2021. godine, kao deo procesa odabira finalista. Ovo je pre događaja Viva Technology Global Finals koje će se održati u junu 2021. Žiri regionalnog događaja ocenjivaće predstavljene projekte na osnovu mogućnosti za poslovni razvoj i mogućih sinergija i saradnje s glavnim igračima u tehnološkom i digitalnom sektoru.

Startapovi iz zemalja Evrope i Azije u kojima Glovo posluje pozvani su da učestvuju na ovom regionalnom takmičenju i trebalo bi da pošalju svoje prijave pre 20. decembra u 23:59 putem www.glovoxtchallenge.com. Predstavljeni planovi bi trebalo da se tiču poslovanja i ideja koja predlažu rešenja za najhitnije probleme s kojima se trenutno suočavamo, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Obeležje ove prestižne inicijative koju sponzoriše južnokorejska kompanija je rešavanje problema koji su najrelevantniji i koji imaju najveći uticaj na našu planetu ohrabrivanjem preduzeća koja predlažu inovativna rešenja. Sve ovo se zasniva na razvoju mogućnosti umrežavanja između startapova i korporacija, investitora, univerziteta, medija i nevladinih organizacija koje su sponzori XTC događaja. Iz tog razloga, takmičari će biti ocenjeni na osnovu kvaliteta njihovih predloga, načina na koji se oni odnose na odgovarajuće ciljeve održivog razvoja i dugoročne održivosti samih predloga.

Glovo se ističe zbog svoje pozicije na putu tehničkih inovacija. Za samo pet godina kompanija je postala drugi španski dragulj i lider u svetu startapova i preduzetništva. Kao vodeća i konsolidovana kompanija u sektoru tehnologije i isporuke, ponosni smo što kroz ove događaje pružamo podršku startapovima i delujemo kao mentori u sektoru i u preduzetničkim ekosistemima u zemljama u kojima poslujemo, rekao je Oskar Pjer, osnivač i generalni direktor kompanije Glovo.

Događaj u 2021. godini

XTC 2021 će biti održan širom sveta kroz najmanje 10 regionalnih događaja u Australiji, Kanadi, Japanu, Izraelu, Indoneziji, Singapuru i Sjedinjenim Američkim Državama, kao i drugim zemljama Afrike i Latinske Amerike. Baš poput događaja koji je organizovala Glovo kompanija, učesnici događaja biće preduzetnici i kompanije koje će predstaviti svoja rešenja u različitim kategorijama poput tehnologije hrane i vode, obnovljivih izvora energije, obrazovanja, tehnologija koje omogućavaju napredak, finansijske tehnologije, zdravstva, transporta i pametnih gradova.

Za ovaj regionalni događaj koji organizuje Glovo, startapovi će moći da predaju svoje prijave putem internet stranice https://glovoxtchallenge.com/ pre 20. decembra u 23:59. Extreme Tech Challenge traje pet godina i nagrađuje startapove poput Lynq, Owlet Baby Care, Vantage Robotics, Bloom Technologies i Breathometer.