Genius X-G510 Gaming mouse

Genius u svojoj ponudi ima stvarno veliki broj raznih periferija, a od nedavno i neke vrlo interesantne stvari namenjene igračima. X-G510 je miš sa optičkim senzorom i stvarno odličnim odnosom cene i performansi.

Za Genius su verovatno svi već čuli, pošto se radi o jednom od aktivnijih proizvođača raznih periferija za računare. Ono što se ispostavilo kao najbitnije, jeste odnos cene i kvaliteta, a Genius je tu prilično dobro pozicioniran. Od nedavno, mogli smo da vidimo i par proizvoda namenjenih igračima, od kojih je jedan i X-G510 miš koji smo mogli da isprobamo. Ovo je miš koji spada u osnovnu kategoriju igračkih modela, bez puno dostupnih opcija za podešavanje i sa manje više standardnim optičkim senzorom maksimalne rezolucije od 2000DPI. Ipak, i to će biti sasvim dovoljno za one koji nemaju neke velike zahteve, a sa druge strane imaju ograničeni budžet.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Solidan kvalitet izrade
  • Dobre performanse
  • Pozadinsko LED osvetljenje
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: optički, 500-2000 dpi
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 6+scroll wheel

Genius X-G510 Gaming mouse

Miš spada u modele srednjih dimenzija, i dosta lepo leži u ruci, a pretpostavljamo da će vrlo dobro odgovarati i onima sa malo većom šakom, zbog zaobljenog profila. Ovaj model miša je ergonomski oblikovan, ali i kompletno simetričnog oblika, uključujući i bočne tastere, tako da možemo da zaključimo da će potpuno ekvivalentno moći da ga koriste i levoruki. Prava šteta što nema više miševa koji su takvi. Kvalitet izrade je dobar, ali ne i nešto posebno impresivan, barem kada se poredi sa poznatijim (doduše, i skupljim) igračkim modelima. Plastika je u mat finišu, sa gumenim oblogama po bočnim stranicama, koje nam ne ulivaju puno poverenja, pa ostaje da se vremenom proveri koliko su dobro zalepljene.

Skoro cela gornja strana miša je prošarana interesantnom, na munju nalik, šarom kroz koju se probija integrisano plavo LED osvetljenje koje se može podešavati u softveru koji se isporučuje uz miš. Nama se recimo dopalo kada svetlo pulsira. Pored dva regularna mouse tastera sa gornje strane, tu su i scroll točkić (bez horizontalnog pomeranja scroll-a) koji je gumiran i nazubljen, kao i jedan dodatni taster koji služi za menjanje DPI vrednosti u hodu (i ovaj taster ima pozadinsko osvetljenje i boja će označavati trenutno DPI setovanje), u četiri koraka. Dodatno, imamo i dva bočna tastera, po jedan sa svake strane. Softverom se mogu definisati makroi i na raspolaganju su tri profila koja se mogu pozivati po želji.

Rezime

Miš se dosta dobro pokazao, mada optički senzor od 2000DPI stvarno ne može da se poredi sa novijim optičkim i posebno laserskim senzorima. Ipak, za one igrače koji nemaju neke visoke zahteve i još bitnije, ne žele ili ne mogu da investiraju baš mnogo novca u novog miša, ovako nešto može biti stvarno sjajan izbor.

Conclusion

The mouse is very good, although 2000DPI optical sensor cannot be compared with the newer optical or laser sensors. However, for those players who do not have high demands, who do not want or cannot invest a lot of money in a new mouse, something like this is a great choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 20€

Gigatron ustupio: Genius X-G510 Gaming mouse
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com