Genius X-G500 Precision Gaming

Prilično dobar miš za manje zahtevne igrače koji samo traže dobru preciznost i nemaju neke posebne zahteve za customizacijom. Optički senzor od 2000DPI će biti i sasvim dovoljan većini, dok miš svakako izgleda dovoljno interesantno da privuče pažnju kupaca.

Genius je domaćoj publici poznat po vrlo pristojnim periferijama čije su cene prilagođene širem krugu kupaca. Ovo znači da su cene veoma povoljne, što je i uticalo da Genius ime postane prilično poznato, iako nisu u pitanju Premium proizvodi niti proizvođač koji nas je oduševio nekim posebnim inovacijama. Model miša X-G500 je namenjen igračima koji traže malo bolje performanse, a da opet ne moraju da za to izdvoje baš mnogo novca. Ovaj model koristi optički senzor maksimalne rezolucije od 2000DPI, što već odavno nije neka posebno impresivna brojka. Ipak, videćemo šta tačno ima da ponudi za uloženi novac.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Sasvim dobre performanse
  • Podjednako dobro odgovara levorukima i desnorukima
  • Pozadinsko osvetljenje
  • Sasvim dobre performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Optički 500/1000/1500/2000 DPI
  • Tasteri: 6+scroll točkić
  • Interfejs: USB 2.0

Genius X-G500 Precision Gaming

Miš je srednjih-većih dimenzija koje odgovaraju onima sa malo većom šakom ili svima koji preferiraju palm grip držanje. Za Genius miš, dizajn je veoma interesantan i dosta podseća na neke od igračkih modela koje smo već videli. Ipak, tu je Genius logo i karakteristična mreža munja koja krasi gornju stranicu su sasvim dovoljni da daju mišu karakterističan i prepoznatljiv izgled. Ove "munje" imaju i pozadinsko osvetljenje. Miš jeste potpuno simetričnog oblika, i anatomski oblikovan tako da odgovara podjednako levorukima i desnorukima, što je sjajna vest.

Dopalo nam se što su bočne stranice miša gumirane, što obezbeđuje čvršći hvat, što se obično i viđa kod malo boljih modela. Miš sa gornje strane ima dva regularna Mouse tastera, scroll točkić koji deluje dosta kvalitetno i nazubljen je da bi se lakše kontrolisao. Imamo i jedan poseban taster za menjanje aktivne DPI vrednosti u koracima od po 500DPI, do maksimalno 2000DPI. Na kraju, sa obe bočne strane imamo po jedan thumb taster. U pratećem softveru se vrše sva podešavanja (kojih inače i nema mnogo), uz definisanje tri korisnička profla koji se pamte u memoriji miša. Menjanje profila bi doduše moglo da bude i bolje rešeno od dodeljivanja po jednog tastera za svaki.

Rezime

Ovaj miš ima sasvim dobre performanse za optički senzor od 2000DPI, što će najvećoj većini prosečnih igrača biti sasvim dobro. Iako nema baš puno dostupnih podešavanja, mnogima to neće biti previše bitno, a ukoliko tražite pouzdan miš sa osnovnim funkcijama i malo boljom ergonomijom (pri čemu više volite Palm grip), onda svakako treba obratiti pažnju na model X-G500. Ukoliko ipak, tražite malo brži senzor i detaljnija podešavanja, slobodno možete produžiti dalje.

Conclusion

Mouse offers good performance for a 2000DPI optical sensor, which will be enough for average gamers. Although there are not many available settings, for many users this will not be too important, and if you are looking for a reliable mouse with basic functions and good ergonomics (and you do like Palm grip), then you should take into consideration the X-G500 model. If you are looking for a slightly faster sensor and detailed settings, forget about this model.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 27€

Gigatron ustupio: Genius X-G500 Precision Gaming
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com