Genius X-G300 Gaming Mouse

Odličan novi miš kompanije Genius koji je namenjen onima sa nešto plićim džepom, koji ipak žele preciznog i kvalitetnog miša za igranje. Osim mogućnosti da se menja aktivna DPI vrednost, nema drugih igračkih dodataka, ako ne računamo aktraktivno rešeno pozadinsko osvetljenje.

Stiže nam još jedan gaming miš, ovoga puta iz Genius-a. Ovaj proizvođač ima prilično široki program, a kako smo videli, od nedavno su tu i gaming periferije. Ono što je poznato jeste da su igračke periferije najčešće kvalitetnije izrade i izdržljivije, sa specifičnim funkcijama, ali i da to po pravilu znači i nešto veće cene. Ipak, Genius X-G300 nije uopšte skup, a donosi ono najbitnije igračima, bez ikakvih drugih posebnih dodataka, što će ipak mnogima biti sasvim dovoljno. Do sada, Genius ima dosta dobru reputaciju i odlične miševe iza sebe, tako da nemamo sumnje da će i X-G300 biti odličan izbor za one sa plićim džepom.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Solidan kvalitet izrade
  • Dobre performanse
  • Pozadinsko LED osvetljenje
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: optički, 2000 dpi
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 6+scroll wheel

Genius X-G300 Gaming Mouse

Uz dimenzije od 119,73 x 67,25 x 39,1mm i težinu od 130g, X-G300 spada u modele srednje kategorije koji odgovaraju i najvećem broju korisnika. Ono što prvo primećujemo jeste mat crna plastika sa gornje strane, koja je prošarana nečim što liči na munju, a što je u stvari poluprovidna plastika koja propušta pozadinsko osvetljenje. Jednostavno ali i efektivno, ovo će sigurno privući pažnju mnogih. Odmah da dodamo da korisnici mogu birati između 7 različitih boja za ovo pozadinsko osvetljenje. Kvalitet izrade je dosta dobar, plastika deluje izdržljivo i ne verujemo da će biti ikakvih primedbi po tom pitanju, pogotovo imajući u vidu cenu.

Miš je potpuno simetričnog oblika i ergonomski oblikovan tako da odlično leži u ruci. Iako bi ga mogli koristiti i levoruki i desnoruki korisnici, položaj bočnih thumb tastera (koji su sa leve strane) nam ipak govori da će bolje odgovarati desnorukima. Sa gornje strane su dva standardna Mouse tastera integrisana u gornju površinu, scroll točkić koji je od mat plastike i nazubljen za lakše i preciznije korišćenje, kao i poseban taster koji služi za menjanje aktivne DPI vrednosti (100, 1600 i 2000DPI). Nije loše znati da ovaj miš ne zahteva nikakav dodatni softver za podešavanje, već samo treba sačekati par trenutaka da OS prepozna i instalira potrebne drajvere.

Rezime

Performanse su dosta dobre i optički senzor od 2000DPI se sjajno snalazi sa različitim vrstama podloga. Pozitivne strane ovog modela miša su dobra ergonomija: udoban je za duže korišćenje, i deluje dosta kvalitetno, a senzor više nego sposoban da izađe na kraj i sa zahtevnijim igrama. Sve zajedno, čini se da Genius ima odličan miš koji će dobro poslužiti igračima sa plićim džepom, bez mnogo kompromisa po pitanju kvaliteta.

Conclusion

Performance is good and 2000DPI optical sensor does fine with a variety of surfaces. The positive sides of this mouse are good ergonomics: it is comfortable for extended usage, high build quality characterizes it, and the sensor can cope with more demanding games. Genius has excellent mouse that will serve well the players with smaller budgets without compromising on quality.

Testirani proizvod je uzorak.

Genius ustupio: Genius X-G300
zvanični sajt: www.geniusnet.com