Genius Stream Optical Mouse DX-100

Ovo je jedan od jednostavnijih miševa, sa klasičnim USB interfejsom i unapređenim optičkim senzorom od 1200DPI. Iako nema praktično nikakvih posebnih opcija, performanse su i više nego dovoljne da u kombinaciji sa veoma povoljnom cenom dobije našu preporuku.

Naravno da svi vole da čitaju tekstove o skupim igračkim miševima, ali realno niti imaju svi para za tako nešto niti realno potrebe da kupuju miševa sa tonom opcija koje im ne trebaju. Sa druge strane, ima mnogo više onih koji traže klasičan miš koji je što jeftiniji, a da ipak za što manje novca očekuju i solidne performanse. Evo jednog kandidata za tako nešto: Genius DX-100. U pitanju je klasičan optički miš standardnih funkcija, kod koga je verovatno najbitnija stvar upravo cena pošto košta oko 5€!

Ključne karakteristike

  • Vrlo povoljna cena
  • Dobre performanse optičkog senzora

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1200DPI Optical
  • Tasteri: 3+scroll točkić
  • Interfejs: USB 2.0

Genius Stream Optical Mouse DX-100

Miš je srednjih dimenzija, nižeg profila, i pretpostavljamo da će bez problema odgovarati većini korisnika, bez obzira na veličinu šake i preference u držanju. Oblik je blago izdužen, a primerak koji je bio kod nas je u kombinaciji crne i zelene boje. Kvalitet izrade je solidan, naravno u skladu sa onim što se i očekuje od miša koji košta 4€, no plastika nije tako loša i deluje nam dovoljno izdržljivo. U ponudi su još i skroz crna i crno-žuta varijanta. Ono što nam se dopada jeste to da je miš kompletno simetričan iako jeste ergonomski oblikovan, tako da će savršeno odgovarati i levorukima.

Primetili smo da je ovaj model miša prilično lagan, što nama nije smetalo, ali treba imati i to u vidu. Sa gornje strane imamo dva standardna tastera koji su nešto glasniji možda za nijansu nego što bi bilo idealno. Tu je i scroll točkić koji je gumiran i nešto širi, a koji radi dosta dobro i precizno. Sa donje strane su tu četiri manje stope i centralno postavljeni senzor. Za vezu sa računarom se koristi klasičan USB interfejs, gde nije potrebno instalirati dodatne drajvere niti poseban softver. Optički senzor je rezolucije 1200DPI, i osetan je napredak u odnosu na već prevaziđene 800DPI pa čak i 1000DPI varijante, a dobra vest je da radi na praktično svim podlogama bez ikakvih problema.

Rezime

Ovaj miš je odličan ponuda za one koji traže klasičan miš, ali sa nešto boljim performansama. Kako košta samo oko 5€, zaista se nema šta prigovoriti, već možemo da konstatujemo da će se vrlo lako kandidovati za best-buy varijantu. Genius je svakako poznato ime širem krugu kupaca, pa i sa te strane lako izlazi na kraj sa brojnom manje poznatom konkurencijom. Za uloženi novac, ovo je i više nego dobar miš.

Conclusion

This mouse is an excellent model for those looking for a classic mouse, but with a slightly better performance. At the price of 5 Euros, it is beyond reproach and it is certain it will easily candidate for a best-buy category. Genius is a name known to a wider circle of customers, so it will easily cope with numerous, less known manufacturers. This is a very good mouse for the money.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 5€

Gigatron ustupio: Genius Stream Optical Mouse DX-100
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com