Genius SlimStar C110

Odličan set periferija koje su namenjene prosečnim korisnicima koji još uvek nisu rešili da pređu na bežične periferije. Kvalitetna izrada, dobre performanse i još bolja cena su ono što se može reći za SlimStar C110, pa zbog toga sledi i preporuka.

Genius je napravio prilično logičnu stvar, pa je upario dve dosta dobre periferije u desk set komplet. Pomalo neobično je što se radi o modelima sa PS2 interfejsom, no u svakom slučaju se radi o periferijama koje predstavljaju odličan izbor po ovoj ceni. Ima dosta onih koji se odlučuju da od jednom pazare i tastaturu i miš, a iako znamo da su bežične periferije postale veoma popularne, ima uvek onih koji traže i kupuju standardne periferije. Posebno treba obratiti pažnju na cenu koja je vrlo povoljna, posebno s obzirom da je ovo laserski miš.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Precizan laserski senzor miša
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB PS/2
  • Senzor i rezolucija miša: Laserski, 1600DPI

Genius SlimStar C110

U paketu se nalazi SlimStar 110 tastatura, što je model prilično standardnog dizajna, a iako proizvođač ističe da je niskog profila, ipak to i nije tako očigledno. Napravljena od crne mat plastike, sa stopama pomoću kojih se može podesiti ugao nagiba, ova tastatura ima i uobičajeni raspored i poziciju tastera. Obeleženi su i naši karakteri, što će olakšati posao onima koji pretežno kucaju na našem jeziku. Tastatura ima na raspolaganju mali naslon za šake napred, ali i to je dovoljno da kucanje bude za nijansu udobnije, dok se podizanje zadnjeg kraja tastature podrazumeva pošto je takav položaj po pravilu udobniji za rad. Zbog standardnog rasporeda tastera neće biti potrebno mnogo vremena za navikavanje, a poslednje što treba reći je i to da tastatura ima rupice u osnovi koje pomažu da slučajno prosuta tečnost iscuri sa donje strane, bez zadržavanja u tastaturi.

Miš je model NetScroll 200 Laser, što znači da koristi dosta dobar laserski senzor od maksimalno 1600DPI. Dizajn nije nešto posebno impresivan i izgleda nam kao da je Genius iskoristio kućišta nekih starijih miševa. U svakom slučaju, kvalitet izrade je dobar, a pored standardna dva mouse tastera imamo i scroll točkić koji spada u Magic-Roller seriju, što znači da podržava standardni vertikalni scroll, ali i horizontalni, što možda i nije odmah očigledno. Scroll točkić je inače kompletno gladak, što nam se i nije tako dopalo, ali je ipak stvar navike. Zbog svog potpuno simetričnog oblika, ovaj model će bez problema odgovarati i levorukim korisnicima.

Rezime

Ono što će se prvo uočiti kod ovog modela jeste stvarno sjajna cena, uz konstataciju da proverite da li imate na raspolaganju dva PS/2 konektora na matičnoj ploči (mada uvek može da se nabavi neki PS/2 na USB adapter). Kvalitet izrade obe periferije je dobar, a performanse dosta bolje od onoga što se očekuje od modela ove cene.

Conclusion

The first thing buyers will notice is a great price, but you should check whether you have two PS/2 connectors available on the motherboard (although there are PS/2 to USB adapters on the market). The build quality of the both peripheries is good and performance is better than what is expected from models available at this price.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 10€

Gigatron ustupio: Genius SlimStar C110
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com