Genius Multimedia Keyboard KB-205 PS

Još jedna od standardnih tastatura kompanije Genius, sa uobičajenim layoutom i par dodatnih sistemskih i multimedijalnih tastera. Koristi USB interfejs i ima vrlo povoljnu cenu, što će sigurno biti zapaženo.

Još jedna od Genius periferija koja se može kupiti kod nas, a ovoga puta se radi o klasičnoj USB tastaturi. Sličnih modela ima baš dosta u prodavnicama, pa neće biti baš tako lako da se napravi neka veća razlika, no kombinacija dobre cene i vrlo pristojnog kvaliteta izrade su uglavnom dovoljni da se zadovolje očekivanja prosečnih kupaca. Ukoliko se ne traže neke specifične opcije, ovako nešto može biti odlična opcija. Sa druge strane, primetili smo solidan broj raznih modela koji po veoma sličnoj ceni donose i bežični interfejs, tako da i to treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Ključne karakteristike

  • Pristojan kvalitet izrade
  • USB interfejs
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Po sličnoj ceni već ima dosta bežičnih modela

Specifikacija

  • Interfejs: USB
  • Podrška: Windows 8 / Windows 7 / Vista / XP

Genius Multimedia Keyboard KB-205 PS

Ovo je standardna tastatura dimenzija 45.8 x 17.9 x 2.9 cm, koja nam dolazi u interesantnoj crveno-crnoj kombinaciji boja. U ponudi je još i varijanta kompletno crna boje. Tastatura je napravljena od mat plastike i samo su crveni delovi u glossy finišu, no zbog boje se otisci prstiju i prašina neće videti. U pitanju je verzija tastature sa membranom, gde su tasteri nešto plićeg hoda i samim tim i tiši u radu, što će svima odgovarati. Ovaj model nema naslon za šake napred, ali je ivica zaobljena tako da neće žuljati ruke. Kvalitet izrade je dobar, u rangu onoga što smo i očekivali od Geniusa u ovom cenovnom rangu.

Tasteri su standardnog oblika i rasporeda, tako da neće biti nekog posebnog navikavanja, a vidimo odmah i da je KB-205 PS lokalizovana za naše tržište, sa svim uredno obeleženim našim karakterima. Dodatno, imamo i šest sistemskih i multimedijalnih tastera koji će dobro doći onima koji su već i navikli na tako nešto na prethodnoj tastaturi. Kabl je standardne dužine i koristi se USB interfejs, uz zvaničnu kompatibilnost sa Windows platformom, mada sigurno neće biti problema ni sa jednim drugim operativnim sistemom pošto je USB podrška standardna.

Rezime

Ova tastatura se dobro pokazala i dopalo nam se što je nešto tiša od proseka, što će biti dobrodošlo u kancelarijama, ali i za one koji su navikli na tiše tastature. Standardne opcije uz lokalizaciju, par dodatnih tastera i zahvalan USB interfejs su ono što je izdvaja iz proseka. Cena jeste povoljna, ali znamo i da ima baš dosta raznih modela tastatura koji po veoma sličnoj ceni donose i bežični interfejs.

Conclusion

This keyboard is very good, quieter than the average models, which is good for office users and for those who are used to a quieter keyboard. Standard options along with localization, a couple of extra buttons and grateful USB interface are the things that set it apart from the average offers. Price is good, but we do know there are many different keyboard models offering wireless interface at a similar price.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 12€

Gigatron ustupio: Genius Multimedia Keyboard KB-205 PS
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com