GENIUS Ergo 8800 Wireless mouse

Veoma dobar Genius Ergo bežični miš. Odličan kvalitet izrade, vrlo interesantan dizajn, 2.4GHz bežični interfejs i precizni 1600DPI senzor. Cena je odlična s obzirom na to šta se dobija, tako da dobija i zasluženu preporuku.

Iz Geniusa nam stiže još jedan od bežičnih miševa koje smo videli u skorije vreme, i čini se da definitivno dobijaju bitku u odnosu na svoje klasične rođake sa kablom. Ovaj miš spada u takozvane ergonomske modele, koristi optički senzor i standardnu 2.4GHz bežičnu tehnologiju. Ovo znači da će biti udoban za duži rad i korišćenje, kao i to da će se eliminisati kablovi koji uvek samo zauzimaju prostor i smetaju. Cena je dosta dobra za ovaj set opcija, i odmah možemo da kažemo da bi sličan miš poznatijeg proizvođača košta dosta više, pa eto dobre prilike za uštedu.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Dobre performanse optičkog senzora
  • Bežični interfejs
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1600DPI Optical
  • Tasteri: 7+scroll točkić
  • Interfejs: USB 2.0

GENIUS Ergo 8800 Wireless mouse

Ergo 8800 miš je dimenzija 89 x 42.5 x 121 mm i teži 100g, i slobodno se može reći da spada u srednje-veće modele. Dizajn je vrlo specifičan, ergonomski i već na prvi pogled je jasno da se radi o modelu namenjenom desnorukim korisnicima. Oblik miša je takav da je predviđeno da se cela šaka osloni na njega, što će odgovarati onima koji su navikli na palm grip držanje. Dizajn miša je vrlo interesantan a kombinacija glossy crne i srebrne plastike veoma efektna. Kvalitet izrade je odličan i plastika deluje vrlo izdržljivo, nema krckanja niti škripanja kada se malo jače stisne.

Leva bočna strana je postavljena gumiranim materijalom koji obezbeđuje da miš ne sklizne dok se koristi, dok je sa desne bočne strane profil miša takav da se mali i domali prst mogu lepo osloniti. Što se tastera tiče, sa gornje strane imamo dva standardna tastera, scroll točkić koji je nešto širi i sa gumiranim centralnim delom, kao i dva dodatna tastera: prvi kojim se reguliše DPI osetljivost u koracima od 800/1200/1600DPI i Flying Scroll kojim se aktivira Hyperspeed režim rada točkića, zgodan kada treba skrolovati veliki broj stranica. Sa leve strane miša imamo i dva thumb tastera kojima su dodeljene Back i Forward funkcije.

Rezime

Ovaj model zahteva instalaciju posebnog softvera, pošto podržava dva režima rada: Windows 7 što je i regularna varijanta, kao i Windows 8 gde tasteri dobijaju funkcije menjanja aktivnih aplikacija, paljenje Charms panela kao i rad u Metro interfejsu. Softver je naravno dostupan sa sajta proizvođača. Ovaj miš koristi dve AA baterije sa maksimalnom autonomijom od čak 36 meseci, dok se u slučaju potrebe može koristiti i samo jedna AA baterija, što je vrlo praktično. Kada se sve sumira, ovaj model ergonomskog miša definitivno vredi isprobati: nudi dosta precizan optički senzor od maksimalno 1600DPI, veoma je udoban za duže korišćenje, ima odličnu autonomiju i mogućnost da se vrlo lepo integriše u Windows 8 okruženje. Bilo šta slično, a da nosi na sebi ime nekog poznatijeg proizvođača bi koštalo osetno više, i to je sigurno glavna prednost ovog Genius modela.

Conclusion

This model requires the installation of special software since it supports two modes of operation: Windows 7 as the regular version, as well as Windows 8, which the keys receive the function of changing the active application, activation of the Charms panel as well as work in the Metro interface. The software is available from the site of the company. The mouse uses two AA batteries with a maximum autonomy of 36 months, while in case of need, it possible to use only one AA battery, which is very convenient. This ergonomic mouse deserves all the praise, especially bearing in mind the fact it offers 1600DPI optical sensor, it is comfortable for extended use, has excellent autonomy and the ability to integrate nicely into Windows 8 environment. Anything similar of a well-known manufacturer costs much more and that is the main advantage of this Genius model.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 20€

Gigatron ustupio: GENIUS Ergo 8800 Wireless mouse
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com