Gembird Gaming Mouse MUSG-02

Zanimljiv miš koji nam stiže iz kompanije Gembird, sa prilično impresivnom cenom za gaming model - svega 13.5€. Dobar kvalitet izade, pristojan optički senzor i dobre performanse su dovoljni da se opravda odlična cena.

Stiže nam na test još jedan Gaming miš, i čini se da proizvođači periferija u ovom trenutku čak imaju više gaming periferija nego onih regularnih. Gembird nam je poznat po brojnim interesantnim uređajima čija je zajednička osobina to što ne koštaju mnogo, uz konstataciju da su dosta dobrog kvaliteta i da su performanse u rangu poznatijih i skupljih modela. Model MUSG-02 koristi optički senzor rezolucije 3600DPI, i po tome se i neće baš mnogo izdvojiti iz konkurencije, ali i dalje ima da ponudi odličan dizajn, dobar kvalitet izrade i lepo izbalansirane specifikacije.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Pristojne performanse
  • Pozadinsko osvetljenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Optički 3600 DPI
  • Tasteri: 7+scroll točkić
  • Interfejs: USB 2.0, 1000Hz pooling rate
  • Dimenzije: 128 x 85 x 39 mm
  • Težina: 130g

Gembird Gaming Mouse MUSG-02

Ovaj miš je dimenzija 128x85x39mm, i teži oko 130g, što ga čini modelom srednje-veće kategorije. Po obliku i dizajnu, vidimo da će odgovarati desnorukim korisnicima, i to najbolje onima koji su navikli na claw grip. Kvalitet izrade je dobar, a plastika pristojnog kvaliteta, sa mat finišom koji ne privlači otiske prstiju i prašinu. Leva i desna strana su anatomski oblikovane, tako da miš vrlo lepo leži u ruci i ne zamara šaku posle dužeg korišćenja. Primećujemo naravno razlike u odnosu na top modele poznatih proizvođača, ali kako oni koštaju višestruko u odnosu na MUSG-02 koji je ispod 15€, to zaista ne može biti nikakva mana.

Ovaj model ima pozadinsko osvetljenje koje probija kroz scroll točkić, logo sa zadnje strane i šare po bočnim stranicama, što izgleda prilično dobro. Sa gornje strane miša imamo dva standardna tastera, po sredini gumiran i nazubljen scroll točkić, poseban DPI switch taster iza njega, dok sa leve strane imamo dva standardna thumb tastera i jedan dodatni koji je okrenut na gore. Donja strana ima tri teflonske stope nešto većih dimenzija, a za vezu sa računarom se koristi kvalitetan braided kabl dužine 1.5m. U pitanju je USB 2.0 interfejs, ali sa pooling rate-om od 1000Hz. Za one kojima je to bitno, optički senzor je centralno postavljen.

Rezime

Ovaj miš koristi optički senzor maksimalne rezolucije od 3600DPI, stim što se po defaultu DPI tasterom menja u koracima od 1200, 1600, 2400, 3600 DPI. U pakovanju dolazi i softver za podešavanje miša, koji omogućava definisanje 4 gaming profila gde se između ostalog podešavaju i funkcije tastera. Sve zajedno, za oko 13.5€ koliko košta, ovo je i više nego pristojan miš koji ima odlične karakteristike i koji će odgovarati manje zahtevnim igračima.

Conclusion

The mouse uses 3600DPI optical sensor, while DPI button changes the resolution in steps of 1200, 1600, 2400 and 3600 DPI. Software for different settings is part of the package, providing option to define 4 gaming profiles as well as adjusting the function keys. At the price of 13,5 Euros, this is an excellent mouse that has excellent features and that will suit less demanding gamers.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 13.5€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird Gaming Mouse MUSG-02
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs