Gembird Bluetooth keyboard

Jednostavna i kompaktna tastatura koja koristi samo jednu AA bateriju za napajanje. Povezuje se putem Bluetooth interfejsa i kompatibilna je sa praktično svim uređajima koji podržavaju ovaj standard.

Sve popularnije su kompaktne Bluetooth tastature koje sada nude gotovo svi proizvođači periferija. I Gembird ima svoju verziju, model KB-BT-001. Ovaj model je kompatibilan praktično sa svim dostupnim platformama: Windows, Android, Apple (MacOS i iOS), tako da će raditi praktično na bilo kom uređaju koji podržava Bluetooth interfejs. Za razliku od modela kod kojih postoji integrisana baterija, ova tastatura koristi pristupačne AA baterije koje se mogu svuda naći. Kombinacija dobre cene i praktičnog dizajna se uvek cene, a iako postoji već sasvim solidna konkurencija, sigurni smo da će ova Gembird tastatura odlično proći.

Ključne karakteristike

  • Bluetooth interfejs
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth v.3.0
  • Napajanje: 1x AA baterija
  • Dimenzije: 287 x 137 x 20 mm
  • Težina: 358g

Gembird Bluetooth keyboard KB-BT-001

Ovo je tastatura prilično kompaktnih dimenzija od 287x137x20 mm, koja teži oko 350g, i savršena je za one koji nemaju puno prostora na stolu, ili jednostavno žele iz fotelje da kontrolišu svoje uređaje. Kombinacija crne mat i glossy plastike deluje elegantno, a kvalitet izrade i materijala je odličan i zaista nema šta da se prigovori. Tastatura sa donje strane ima četiri gumirane stope da ne bi klizila po podlozi, stim što je zadnji deo malo uzdignut, tako da se dobija mali ugao nagiba, zgodan za one koji će malo duže kucati na tastaturi. Sa zadnje strane otkrivamo i ležište za bateriju, a koristi se jedna AA baterija za koju proizvođač navodi da ima autonomiju od oko 200h kontinualne upotrebe. Ipak, znamo da postoji i dosta modela koji koriste integrisane baterije i koji imaju višemesečnu autonomiju.

Ovaj model koristi standardni raspored tastera, koji su u prepoznatljivom Chiclet obliku, gde je izostao samo numerički deo sa desne strane. Uprkos stvarno kompaktnim dimenzijama tastature, tasteri su dovoljno prostrani da će kucanje biti maksimalno olakšano. Gornja površina tastera je ravna, a ćoškovi zaobljeni, uz vrlo plitak hod, karakterističan za ovu vrstu layouta. Na raspolaganju je i solidan broj sekundarnih funkcija koje su označene plavom bojom i do kojih se stiže u kombinaciji pritiska sa Fn tasterom. U gornjem, desnom delu tastature nalazimo i dve statusne diode koje signaliziraju Bluetooth konekciju i stanja baterije.

Rezime

Uparivanje tastature je jednostavno i potrebno je samo ispratiti kratko uputstvo koje stiže u pakovanju, a interesantno je da se može menjati QWERTY i AZERTY raspored karaktera po potrebi. Tastatura se pokazala veoma dobro i zgodan je dodatak za one kojima treba bežična varijanta manjih dimenzija, koju mogu povezati i koristiti u kombinaciji sa praktično bilo kojim uređajem koji podržava Bluetooth interfejs.

Conclusion

Pairing the keyboard is easy and it is only necessary to follow a short manual that is a part of the package, and it is interesting it is possible to modify QWERTY and AZERTY keyboard layout, if necessary. The keyboard is a great addition for those who need a small wireless variant, which can be connected and used in combination with any device supporting Bluetooth interface.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 13€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird Bluetooth keyboard KB-BT-001
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs