E² - globalna Microsoft video konferencija za nastavnike

Tradicionalni događaj iz oblasti edukacije u organizaciji Microsoft-a, E2 - Educator Exchange, organizuje se i ove godine sa ciljem da proslavi i skrene pažnju na dostignuća nastavnika koji uz pomoć tehnologije iznalaze nove, kreativne, načine da učenicima približe sadržaj nastave, i na taj način ih pripreme za uspešno učenje i život u savremenom svetu.

Ovaj događaj okuplja nastavnike-inovatore iz celog sveta, u želji da kroz saradnju i kreativnost razmene svoja iskustva u primeni tehnologija u edukaciji, sa ciljem da unaprede učenje i dostignuća svojih studenata, i na taj način suštinski transformišu obrazovanje.

Sa tom idejom Microsoft poziva sve zainteresovane nastavnike da se u sredu, 9. marta 2016., od 09 do 12 časova, putem linka pridruže video konferenciji E² - Educator Exchange. Na video konferenciji nastavnici će imati priliku da od predstavnika Microsoft-a čuju o najnovijim pristupima u učenju uz pomoć savremenih tehnologija, ali i da sami učestvuju u razmeni ideja sa kolegama širom sveta.

Obrazovanje je jedna od sfera u kojima informaciono-komunikacione tehnologije mogu dati najveći doprinos i omogućiti kako predavačima tako i učenicima da lakše i svestranije ostvaruju vrhunske rezultate. Iskustvo stečeno kroz kreativnu upotrebu inovativnih IT rešenja od neprocenjivog je značaja za razvijanje kritičkog razmišljanja i rešavanja problema, kao i za razvijanje višeg stepena interaktivnosti u komunikaciji i saradnji u nastavi.