Epson UltraChrome DG mastila dobila odobrenje od strane GOTS-a

Kako potrošači i brendovi postaju sve više svesni porekla odeće i tekstila koji kupuju, proizvođači tekstila moraju imati mogućnost da dokažu svoje ekološke napore.

Kompanija Epson sa zadovoljstvom potvrđuje da su Ultrachrome DG mastilo i tečnost za pred-tretman pamuka odobreni od strane radne grupe Global Organic Textile Standard (GOTS). Oba proizvoda su dostupna kao standardni potrošni materijal za Epsonov nedavno predstavljeni SC-F3000 štampač namenjen direktnoj štampi na tekstilu, ali se takođe mogu koristiti i na manjem SC-F2100 štampaču iz iste serije.

GOTS je vodeći svetski tekstilni standard za organska vlakna. Cilj standarda je da definiše svetski priznate zahteve koji osiguravaju organski status tekstila, od prikupljanja sirovih materijala, preko proizvodnje koja ispunjava sve ekološke i socijalno odgovorne norme, do etiketiranja, sve u cilju pružanja kredibilnih uverenja krajnjem potrošaču.

Proizvođači tekstila u tom slučaju imaju mogućnost da izvoze svoj organski tekstil i garderobu sa jednim sertifikatom koji je prihvaćen na svim glavnim tržištima.

Epson uzima u obzir uticaj svake faze proizvodnog ciklusa na životnu sredinu, od dizajna i proizvodnje, do transporta, upotrebe i reciklaže.

Govoreći o odobrenju, Heather Kendle, senior menadžer proizvoda u kompaniji Epson Europe, je izjavio „Održivost je u centru svih naših aktivnosti i od velike važnosti nam je da omogućimo našim mušterijama da budu deo društveno odgovornog lanca proizvodnje. GOTS odobrenje za naša UltraChrome DG mastila će omogućiti našim mušterijama da prodaju svoje tekstile uz sigurnost da se pridržavaju globalno priznatom standardu".

Epson SC-F3000 nudi ukupan trošak posedovanja (TCO) za srednje ili velike proizvođače garderobe i majici. Model je dostupan u prodaji od septembra 2020.