Epson L365 wireless all-in-one

Jednostavan 3 u 1 multifunkcijski uređaj koji spaja štampač, skener i kopir u jednom. Veoma je lak za korišćenje, sa karakterističnim Ink Tank eksternim rezervoarima za mastilo. Pored svega, ima i integrisani WiFi adapter za lakše povezivanje sa računarom i na lokalnu mrežu.

Epson L365

Epson je dosta pažnje posvetio Ink Tank sistemu štampe, tako da i vidimo sve više modela koji su dostupni na tržištu. Ovom prilikom ćemo videti jedan od osnovnih multifunkcijskih modela, L365, koji je primarno namenjen manje zahtevnim kućnim korisnicima. Radi se o štampaču, skeneru i kopiru u jednom uređaju, koji pored svega regularnog ima i Wireless interfejs, tako da će lako moći da se priključi na kućnu mrežu ali i internet za direktnu štampu sa mobilnih uređaja, posredstvom posebne Epson aplikacije.

Epson L365

Epson L365 se vizuelno uklapa u ono što smo već imali priliku da vidimo iz Ink Tank serije: moderan i elegantan dizajn, kućište od crne mat plastike sa glossy detaljima i nešto veći kontrolni panel, koji je u ovom slučaju, očekivano pošto se radi o entry-leve modelu, ostao bez LCD-a. Izostali su i slotovi za memorijske kartice, što je ipak ostavljeno Photo modelima.

Epson L365

Odmah primećujemo karakterističan eksterni rezervoar za mastilo, što je i suština Ink Tank sistema gde se koriste malo veći rezervoari, koji omogućuju da se mastilo kupi na veće količine i tako uštedi, ali i jednostavnije dopunjava.

Epson L365

Kao i obično, konstrukcija je takva da sa gornje strane imamo skener, a vertikalno i ulaznu fioku za papir (100 listova regularne gramaže), dok je izlaz iz štampača napred, tako da treba računati i na malo dodatnog prostora ispred štampača.

Epson L365

Ovaj model koristi već viđenu Micro Piezo tehnologiju štampe sa četiri boje (cyan, yellow, magenta, black), i to sa 180 mlaznica za crnu boju i po 59 za ostale tri, uz promenljivu zapreminu kapljice (minimalno 3pl). Po specifikacijama, brzine štampe su 33ppm-a za crno belu odnosno 15ppm-a za štampu u boji, dok je za fotografiju 10x15cm potrebno oko 69s, što su prosečni rezultati za ovu kategoriju štampača.

Epson L365

Kontrolni panel je jednostavne konstrukcije i otvara se na gore, a pomoću njega će moći da se pristupi većini funkcija bez sedanja za računar, što je veliki plus. Za povezivanje sa računarima je tu USB port, a podržan je i WiFi interfejs, što je uvek dobra stvar pošto štampač ne mora stajati neposredno pored računara.

Epson L365

Karakteristike

  • USB i WiFi interfejs
  • Dobre performanse
  • Nešto veći kapacitet kertridža

Specifikacija

  • Funkcije: 3-u-1 (štampač, skener, kopir)
  • Tehnologija štampe: Epson Micro Piezo, 180 mlaznica za crnu, po 59 za ostale boje
  • Rezolucija štampe: do 5760 x 1440 dpi
  • Rezolucija skeniranja: 1,200 dpi x 2,400 dpi (CIS)
  • Brzina štampe: 33 str/min crno-belo, 15 str/min kolor
  • Ulazni kapacitet štampanja: fioka 100 listova od 75 gr/m2
  • Interfejs: USB 2.0, Wireless
  • Dimenzije: 482mm x 300mm x 145mm

Zaključak

Pošto se radi o osnovnom modelu, zaista nismo očekivali ništa spektakularno: ovo je 3 u 1 multifunkcijski štampač koji ima malo veće rezervoare za mastilo koje se može sada nabavljati povoljnije u većim pakovanjima. U pakovanju stižu četiri 70ml bočice (plus dodatne dve bočice crne boje), što je dovoljno za 12.000 stranica u crno beloj štampi odnosno 6500 stranica u boji, što je veliki plus. Otisci su sasvim dobrog kvaliteta, a tekst oštar i čitljiv pri manjim veličinama fonta, dok za fotografije standardno preporučujemo poseban foto papir kada se dobijaju i najbolji rezultati.

Conclusion

Since this is a basic model, we did not expect anything spectacular: this is a 3 in 1 multifunctional printer that has larger ink tanks which is now available in larger packages at lower prices. The package comes with four 70ml bottles (plus an additional two bottles of black ink), which is enough for printing 12,000 black and white pages or 6,500 color pages. Imprints are of good quality and the text is sharp and readable at smaller font sizes, while special photo paper will provide you with the best results.