Dođite da zajedno kreiramo budućnost naših gradova

Treći Međunarodni festival pametnih gradova „Smart City Festival 2019“ biće održan 15 oktobra u Belexpocentru, u Beogradu. Međunarodni festival pametnih gradova „Smart City Festival 2019“ je najveći regionalni skup posvećen posvećen urbanoj transformaciji.

Ovogodišnji Smart City Festival tematski je usmeren na pametno donošenje odluka i upotrebu informacionih tehnologija. Zato imamo predstavnike organa vlasti između ostalih i iz Nemačke, Danske, Finske, Austrije, iz zemalja regiona kao i iz Srbije. Tu su i predstavnici biznisa, investitori, preduzetnici i svi drugi koji održivi urbani razvoj vide kao kontinuirani proces – koji pruža ogromne koristi građanima, preduzećima i lokalnim zajednicama.

Festival je mesto na kome će donosioci odluka, preduzetnici i lokalne zajednice prikazati pametna rešenja, podeliti iskustva i predstaviti konkretne primere dobre prakse. Posetioci će imati priliku da prate i učestvuju u panelima na glavnoj festivalskoj bini, prisustvuju prezentacijama primera pametnih gradova na „Agori“ i upoznaju se sa inovativnim proizvodima i uslugama na Expo delu Festivala.

Osim toga, na Festivalu će biti promovisani šampioni u otvaranju podataka, gradovi i opštine koji su uspešno otpočeli proces koji je jedan od osnovnih preduslova za kreiranje pametnih gradova. Smart City Festival 2019 organizuje Fondacija Fridrih Nauman u saradnji sa partnerima iz Srbije i regiona.

SCF19 u brojkama:

  • oko 400 učesnika
  • sa 4 kontinenta
  • iz 20 država
  • 100 gradova
  • 35 svetski priznatih govornika

Ulaz je besplatan ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna registracija na sajtu #SCF19. Pogledajte još i Program i upoznajte Govornike.