CM Storm Scout 2

Odlično kućište koje dolazi iz CM Storm-a, Scout 2 je model srednje kategorije i Midi Tower formata, sa vrlo atraktivnim dizajnom i odličnim kvalitetom izrade. Na raspolaganju su odlične opcije za hlađenje, uz kompletno tool-free instalacije.

Kompanija Cooler Master je pokrenula Storm brend pre par godina i od tada smo videli solidan broj raznih periferija i kućišta koji su namenjeni hardverskim entuzijastima i gejmerima. CM Storm Scout 2 je nastavak sjajne priče koju je pokrenulo originalno Scout kućište. Iako ovo kućište spada u neku srednju kategoriju po pitanju cene, proizvođać je uspeo da upakuje dosta toga što se inače nalazi na znatno skupljim modelima. Iako se čini da je tržište prilično zasićeno kada su kućišta u pitanju, za nove modele sa dobrim odnosom cene i kvaliteta uvek ima mesta, tako da nemamo dilemu oko toga da li će model kao što je Scout 2 naći svoju poziciju.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odličan kvalitet izrade
  • Dosta opcija za hlađenje
  • Tool-free dizajn
  • Dobro organizovana unutrašnjost

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mid-Tower (Standard ATX, microATX)
  • Uređaji: interno 3.5" x7, 2.5" x2, eksterno 5.25" x3
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: pozadi 120mm (Red LED 1200 RPM, 17 dBA), bočno 2x 120mm opciono, dole 1x 120mm, napred 2x 120mm ili 1x 140mm, gore 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 513 x 230 x 517 mm
  • Težina: 8.3Kg

CM Storm Scout 2

Ovo kućište spada u Midi Tower modele dimenzija 513x230x517 mm i prazno teži malo preko 8Kg. Vrlo je elegantnog, ali i atraktivnog dizajna, sa prednjom maskom koja je cela iz jednog, zasebnog dela. Kombinacija plastike, nešto debljeg lima i mesh metalne mrežice napred su korišćeni u konstrukciji, a tu su i detalji kao što su recimo metalom ojačane ručke za nošenje, tako da se zaista stiče utisak da se radi o znatno skupljem kućištu. Ovo kućište postoji dostupno u dva finiša: crne boje i u maslinasto zelenoj varijanti, dok u oba slučaja imamo bočni prozor, što će moći lepo da se iskoristi za kombinaciju sa nekim unutrašnjim osvetljenjem kućišta.

U gornjem delu prednje stranice vidimo poklopac ispod koga su smeštena četiri USB porta (po dva USB 2.0 i 3.0) kao i 3.5mm audio konektori. Dodatno, na gornjom stranici su postavljeni i Power, Reset i LED tasteri. Vidimo odmah da kućište ima dosta otvora za ventilatore, no tek po otvaranju možemo da izbrojimo da ukupno može stati čak osam ventilatora. Ugrađen je samo jedan, onaj pozadi od 120mm, dok će sve ostale kupci moći da biraju po svom nahođenju. Unutrašnjost kućišta je cela u crnoj boji, a odmah vidimo i dosta otvora za provlačenje i skrivanje kablova, tako da neće biti problema da unutrašnjost kućišta bude uredna, a kablovi ne ometaju instalacije kao ni protok vazduha.

Unutrašnost kućišta je odlično organizovana i solidno prostrana, tako da neće biti problema ni da stane neka malo kompleksnija konfiguracija. Ograničenja će biti 162 mm za visinu kulera, 287/399 mm za dužinu grafičke kartice, sa HDD rackom i bez nje. Postoje tri 5.25" ležišta i ukupno sedam 3.5" internih za hard diskove, od kojih je jedan konvertovan u dve 2.5" pozicije za SSD-ove. Podržana je i instalacija vodenog hlađenja (sa zadnje strane imamo dva kružna otvora), a sa donje strane kućišta i filter za prašinu da je napajanje ne bi uvlačilo pošto se instalira na dnu kućišta. Sve instalacije se obavljaju bez alata, pošto se proizvođač opredelio za tool-free dizajn, što uvek pozdravljamo.

Rezime

CM Storm Scout 2 je vrlo dobro kućište koje će biti dobar izbor onima koji traže kvalitetnu izradu, dosta opcija za hlađenje i odlično organizovanu unutrašnjost, uz tool-free instalacije komponenti. Nekome će možda zasmetati što postoji samo jedan ugrađen ventilator, no na ovaj način će ipak moći da se bira šta se ugrađuje, uz nešto povoljniju osnovnu cenu.

Conclusion

CM Storm Scout 2 is a very good case that will be a good choice for those who seek high build quality, plenty of cooling options and well organized interior with tool-free installation of components. Someone might be disturbed by the fact there is only one built-in fan, but this way users will be able to choose what is installed at an affordable basic price.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: CM Storm Scout 2
zvanični sajt: pyramid.rs