Chieftec Flyer FI-01W-U3-250

Odlično Flyer kućište Micro-ITX formata koje dolazi u atraktivnoj beloj boji. Kompaktnih dimenzija i dobrog kvaliteta izrade, biće odličan izbor za one koji traže kućište ovog formata koje dolazi sa već instaliranim napajanjem.

Chieftec je na našem tržištu poznat po dosta dobrim napajanjima ali i odličnim kućištima koji su već dugo u ponudi. Testirali smo Mini-ITX model iz Flyer serije koji je predviđen za HTPC i konfiguracije malih dimenzija, što smo videli da postaje veoma popularno. Ovaj model je interesantnog dizajna, dolazi sa već ugrađenim napajanjem i veoma dobrom cenom koja ga čini prilično konkurentnim modelom u svojoj kategoriji. Sve više proizvođača se odlučuje za Mini-ITX modele, što je i očekivano pošto vidimo i sve više matičnih ploča ovog formata.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i minimalistički dizajn, bela spoljašnjost
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX
  • Uređaji: 1x Slim 5.25" Optical, 3.5" x1, 2.5" x1
  • Napajanje: 250Watt TFX Power Supply (GPF-250P)
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out (AZALIA / HD-Audio)
  • Dimenzije: 265mm x 90mm x 270mm (6.45 Liter)

Chieftec Flyer FI-01W-U3-250

Kućište je dimenzija 265x90x270 mm i ukupne zapremine manje od 6.5L. Koliko je zaista malo će morati da se vidi uživo pošto se to sa slika ne može videti. Proizovođač se opredelio za belu boju, pa su plastika prednje stranice i lim spolja beli (ne baš i iste nijanse doduše), dok je unutrašnjost u osnovnoj boji lima. Prednja stranica je minimalističkog dizajna, sa Slim ležištem za optički uređaj (na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine optike. Napred su još i Power i Reset tasteri i statusne diode, dva USB 3.0 porta i 3.5mm audio priključci za mikrofon i slušalice. Kućište može stajati horizontalno ili vertikalno, a vidimo da postoje otvori za vazduh sa gornje i bočnih stranica.

Zbog dimenzija kućišta, prostora nije bilo za ventilatore, na šta takođe treba računati prilikom odabira komponenti. Napajanje je smešteno u gornjem delu, i ne zauzima veliki deo prostora. Unutra staje standardna Micro-ITX matična ploča, sa prostorom za jednu Low-Profile karticu. Grafička kartica mora biti maksimalne dužine 150mm, dok CPU kuler može biti maksimalno do 65mm. Za hard diskove ima dva slobodna ležišta, za 2.5" i 3.5" diskove, i jedino što se može zameriti jeste to što je pristup diskovima malo teži, no to i nije toliko neočekivano pošto se radi o Mini-ITX formatu gde nema baš puno prostora na raspolaganju.

Rezime

Ugrađeno je napajanje osnage 250W, sa malim 60mm ventilatorom koji nije baš previše tih. Kućište je dobrog kvaliteta izrade i u atraktivnoj beloj boji, što je zajedno dovoljno da se izdvoji iz konkurencije. Ukoliko tražite što povoljniji Mini-ITX model, Flyer FI-01W-U3-250 svakako treba uzeti u obzir pošto je odnos cene i performansi stvarno odličan.

Conclusion

A built-in 250W power supply with a small, noisy 60mm fan is provided and along with white, high build quality case is enough to distinguish from the competition. If you are looking for a cheaper Mini-ITX model, the Flyer FI-01W-U3-250 model should be taken into account, because the price/performance ratio is great.

Testirani proizvod je uzorak.

EWE Comp ustupio: Chieftec Flyer FI-01W-U3-250
maloprodaja: List Computers, Nemanjina 32, 011 / 3619192 ili 011/ 2642096
zvanični sajt: List Computers