Cantonk KIP-200W25N IP kamera

Odlična IP kamera sa podrškom za video Full HD rezolucije, sa fiksiranim položajem i mogućnosti da snima video i u mraku i to bez ikakvih problema. Posebno treba pomenuti POE podršku zbog čega će pozicioniranje i dovođenje napajanja biti dosta lakše.

IP kamere su sve popularnija kupovina, i više nisu ograničene na upotrebu samo u poslovne svrhe, pa pored instalacije po maloprodajnim objektima, sve češće viđamo razne kamere ispred zgrada i kuća. Glavni razlog za to su svakako i sve niže i pristupačnije cene, a na kupcima ostaje da se opredele za tačan model kamere. Ovo znači da će se birati između unutrašnjih i spoljašnjih modela, fiksnih ili mobilnih, sa ili bez Wireless podrške, a ovo su samo najbitnije kategorije. Kompaniju Cantonk do sada nismo videli, a to će se očigledno promeniti pošto je reč o proizvođaču koji se specijalizovao baš za IP kamere i koji ima stvarno dosta toga interesantnog u ponudi.

Ključne karakteristike

  • Snimanje noću
  • Odličan kvalitet slike, maksimalna Full HD rezolucija
  • Power-over-Ethernet opcija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/3" SONY 2.4 Megapixel High‐resolution CMOS Sensor TI DaVinci DSP DM368, 1080P@25fps
  • Objektiv kamere: 2.8‐12mm Manual Zoom
  • IR: 30 IR LEDs, Night Visibility do 25m
  • Interfejs: 10/100Mbps Ethernet, POE adapter
  • Video kompresija: H.264 /JPEG

Cantonk KIP-200W25N

Model KIP-200W25N je kamera koja se dizajnirana tako da se koristi spolja, i zbog toga dolazi u posebnom kućištu koje je napravljeno da izdrži i nepovoljne vremenske uslove (IP65 Water resistance). Kamera je već montirana na kvalitetno metalno postolje, sa fiksiranim položajem, tako da treba na vreme razmišljati o lokaciji za montažu. Dodatno, iako sama kamera podržava LAN konekciju (dakle nema WiFi opcije), u paketu stiže i POE (Power over Ethernet) adapter, tako da se pitanje napajanja može relativno jednostavno rešiti i olakšati pozicioniranje.

Ono što je bitno znati kod ove kamere je da koristi odličan 1/3" CMOS Sony senzor koji snima u maksimalnoj rezoluciji od 1080P u 25fps-a, što daje izuzetno dobre rezultate i video koji je sa dosta detalja i odličnom oštrinom, pa se recimo lica na snimku vrlo lepo vide i raspoznaju. Ono što je dosta bitno je i to da sa 30 IR LED-ova ova kamera može da snima u mraku i sa odličnim rezultatima koji će mnoge iznenaditi. Objektiv hvata dosta širok ugao, a zum je manuelni, tako da i o tome treba voditi računa na vreme. Iako smo možda i bili malo skeptični u startu, moramo reći da je kamera po kvalitetu izrade kućišta uz rame najpoznatijim proizvođačima i modelima primetno veće cene.

Rezime

Veoma smo zadovoljni onim što Cantonk ima da ponudi kada je model 200W25N u pitanju. Ova kamera će odlično poslužiti onima koji planiraju da uvedu video nadzor, a bitno im je da dobiju sliku veće rezolucije i da kamera bez problema može stajati po kiši i snegu. Pored LAN konekcije, tu je i Power over Ethernet adapter, tako da se napajanje može dobiti i preko LAN kabla, što se pokazalo veoma praktičnim. Cena će možda na prvi pogled delovati visoko, ali ne treba zaboraviti da se radi o Full HD kameri, i dovoljno je pogledati cene malo poznatijih proizvođača da bi se dobila prava perspektiva.

Conclusion

We are very satisfied with Cantonk’s offer when it comes to 200W25N model. This camera will be a great for those who are planning to get a video surveillance system, and the most important thing is to get higher resolution images and that the camera can withstand rain and snow. In addition to LAN connections, there is the Power over Ethernet adapter so the power can be obtained via LAN cable, which proved to be very practical. At first glance, the price may seem high, but we should not forget this is a Full HD camera, and it is enough to look at prices of the models provided by renowned producers in order to get a proper perspective.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 150€

Sampro ustupio: Cantonk KIP-200W25N
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs