Canon 17. godinu zaredom proslavlja prvo mesto u udelu u globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima

Beograd, 03. april 2020. godine — Canon Inc sa ponosom objavljuje da su digitalni fotoaparati sa izmenljivim objektivima (DSLR i bez ogledala) ove kompanije ponovo zadržali prvo mesto udela u globalnom tržištu 17. uzastopnu godinu 1 od 2003. do 2019.

Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji fotoaparata sa izmenljivim objektivima, CMOS senzore slike, procesore slike i izmenljive objektive, u okviru centralnog koncepta „Brzine, udobnosti i visokog kvaliteta slike“. Okupljanje linije proizvoda širokog opsega. Od modela-perjanica visokih performansi kojima profesionalci izuzetno poklanjaju poverenje, do početnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno korišćenje. Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe svojih klijenata širom sveta.

Canon

U zoru digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D septembra 2003 Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetitivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio osnove za rast DSLR kategorije. Od tada, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u.

Canon je predstavio nove mogućnosti fotografskog izražavanja puštanjem u prodaju EOS R sistema oktobra 2018. Uključujući proizvode kao što su EOS R fotoaparat punog kadra bez ogledala i RF objektiva koji u potpunosti iskorišćavaju optičke tehnologije ove kompanije, novi proizvodi su pomogli daljem proširivanju Canon EOS sistema.

Canon

Tokom 2019, Canon je pustio u prodaju široku lepezu atraktivnih proizvoda 2 uključujući EOS RP fotoaparat punog kadra bez ogledala (mart) i EOS 90D DSLR (septembar). U nastojanju da dodatno proširi svoju liniju proizvoda, Canon je uspeo da osigura poziciju broj 1 udela u globalnom tržištu 17. godinu za redom.

Canon takođe trenutno razvija EOS R5 fotoaparat punog kadra bez ogledala, koji je opremljen novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra i koji ima kontinuirano snimanje fotografija visokom brzinom i 8K video snimanje. I ne samo to, ova kompanija trenutno razvija 9 modela RF objektiva, uključujući RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM i planira da ih pusti u prodaju tokom 2020.

Canon će nastaviti sa usavršavanjem raznovrsnih grafičkih tehnologija zasnovanih na njihovoj suštinskoj optičkoj tehnologiji kako bi proširio i stvorio još jači EOS sistem, kako za DSLR tako i za fotoaparate bez ogledala, koji stvara nove mogućnosti beleženja slika radi ispunjenja zahteva sve raznovrsnijih korisnika i promovisanja širenja foto i video kulture.

Issei Morimoto, viši potpredsednik kompanije Canon Imaging Technologies & Communications Group za Evropu, Srednji Istok i Afriku, prokomentarisao je: „Održavanje prvog mesta udela na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima je dostignuće vredno slavlja i ono dodatno osigurava Canon-ovu dominaciju i posvećenost u okviru ove prestižne kategorije. Uz vodeći proizvod na tržištu, kao što je EOS R5, koji tek treba da stigne, od suštinske je važnosti da nastavimo da demonstriramo tehničku i optičku inovaciju u svim našim proizvodima, tako da pružamo izvrsnost, pouzdanost i vrednost našim klijentima u okviru EMEA regije.“