Blueberry Power Bank PC-10K

Simpatičan gadget za sve one koji vole da uvek sa sobom nose dosta opreme. Namenjen je onima koji često ostanu bez baterije u važnom trenutku, za dopunjavanje mobilnog tefona, tableta ili bilo kog uređaja koji koristi USB interfejs za punjenje baterije.

U poslednje vreme, dosta su popularne razne eksterne baterije koje služe da se dopunjuju razni prenosni uređaji, od mobilnih telefona, tableta, pa praktično do bilo čega što koristi USB interfejs za dopunjavanje baterije. Navikli smo da vidimo veliki broj raznih periferija kada je Blueberry u pitanju, a evo i nečega što će vrlo lepo zaokružiti celinu, a u pitanju je Power Bank, model PC-10K. Ovo je prenosna, eksterna baterija koja staje u džep, a služi da kada god se desi da se potroši baterija telefona ili nekog drugog uređaja, vrlo lako može da se dopuni. Jednostavan uređaj sa par korisnih funkcija koji je i dosta dobre cene, tako da ga svakako treba pogledati.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 10000mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 1000mAh, 3.7V
  • Dimenzije: 72mm x 108mm x 22.5mm (W x H x D)
  • Težina: 230g
  • Konekcije: 2x USB (1A, 2.1A), MicroUSB

Blueberry Power Bank PC-10K

Uređaj je dimenzija 72x108x22.5mm i teži oko 230g, što je taman da staje bez problema u neki džep srednje veličine. Kućište baterije je od glossy crne plastike, što izgleda atraktivno, ali i malo nezgodno za održavanje pošto će lako i brzo skupljati otiske prstiju i prašinu. Odmah primećujemo oznaku proizvođača i modela,a pažnju nam privlači i LCD ekran. On ima prilično jako plavo pozadinsko osvetljenje, a prikazuje trenutni kapacitet baterije (u procentima) kao i koji se od dva dostupna konektora koristi za punjenje uređaja. Sa jedne bočne strane vidimo poveći Power taster, a sa druge LED baterijsku lampu (pali se na dva pritiska na Power), vrlo praktičan dodatak koji mnogima može vrlo lepo koristiti. Možda bi bilo lepo da postoji i neka zakačaljka za traku za nošenje ili recimo futrola, no to su ipak sitnice koje ne kvare ukupan utisak.

Ova baterija ima na sebi tri konektora, i u suštini neće moći baš lako da se pogreši. MicroUSB služi za punjenje same baterije (5V, 1A), dok su full-size USB portovi izlazni, takođe na 5V, stim što jedan ima izlaz od 1A a drugi od 2.1A pa iako su oznake iznad samih portova, bilo bi lepše da su recimo portovi različite boje. Ipak, ne može baš mnogo da se pogreši pošto će samo biti u pitanju brzina punjenja uređaja. Odmah da kažemo da se uz uređaj isporučuje jedan kabl, modularni, tako što sa jedne strane ima standardni USB port, a sa druge konektor na koji se kači jedan od tri dostupna adaptera: klasičan MicroUSB, 30-pinski za Apple uređaje i jedan za Nokia mobilne telefone (tanji konektor). Naravno, može se koristiti bilo koji USB kabl umesto njega.

Rezime

Da bi se kompletno napunila baterija, potrebno je od 6-12h, što baš i nije malo, te pretpostavljamo da je predviđeno da bateriju uključite na punjač (koji se ne dobija naravno) uveče pred spavanje recimo, a ujutru skinete. Bilo bi lepo da je ovaj ulazni port deklarisan na recimo 2.1A, pa bi se uz kombinaciju nekog boljeg strujnog punjača vreme punjenja i prepolovilo, no eto ideje za V2 verziju ovog modela. Što se tiče izlaza, na raspolaagnju su po jedan od 1A i 2.1A, prvi za telefone a drugi za tablete. U praksi, ovo je uređaj koji je vrlo jednostavan za korišćenje, ne treba nikakvo posebno znanje, a može vas spasiti ostanete bez baterije u bitnom trenutku.

Conclusion

To fully charge the battery, it takes 6 - 12hrs, which is not fast, and we assume it is necessary to connect charger (not supplied) in the evening before you’re going to bad and take it off in the morning. It would be nice if this input port were rated at 2.1A, for example, so using an electric charger the time necessary for charging would be significantly shorter. However, here is the idea for V2 version of this model. As for the outputs, there are one 1A and 2.1A, the first one for telephones and the second for tablets. In practice, this is a device easy to use; it does not require any special knowledge and can be of big help in case you run out of battery at an important time.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.): 43.5€

Pin Computers ustupio: Blueberry Power Bank PC-10K
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.