Blueberry NetCat-M31

Još jedan u nizu odličnih Blueberry tableta, ovoga puta iz osnovne 7" kategorije. Sasvim dobra konfiguracija i performanse, po ceni koja je vrlo povoljna. Malo toga bi se moglo zameriti, i NetCat-M31 definitivno predstavlja best-buy varijantu u svojoj kategoriji.

Blueberry marku i NetCat uređaje smo jako dobro upoznali i znamo da se radi o stvarno odličnim tabletima koji za svoju cenu nude dosta toga. Na test je stigao jedan od novijih modela sa oznakom M31, što je tablet dijagonale 7" i vrlo pristojnih performansi. Iako je Nexus 7 praktično povukao celu ovu kategoriju, što se tiče modela iste dijagonale, i dalje ima dosta onih kojima je to previše novca, u kom slučaju se gledaju i malo jeftiniji modeli. Kako dolazi sa sasvim dobrim quad-core procesorom i setom podržanih opcija, definitivno će biti među traženijim modelima u toj entry level kategoriji.

Ključne karakteristike

  • Pristojne performanse
  • Solidan 7" Ekran
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Procesor: Allwinner A31, quad-core, 1200MHz
  • Grafika: PowerVR SGX 544MP
  • Memorija: 1GB RAM, 8GB interno, MicroSD do 32GB
  • Ekran: 7” LED Backlight, HD (1024x600), Multitouch
  • Konekcije: Wi-Fi 802.11 (b/g/n), microUSB (OTG), 3.5mm audio, HDMI
  • Dodatno: G-Sensor, Ambient light sensor, E-Compass
  • Kamera: 0.3MP napred, 2MP pozadi
  • Baterija: Lithium ion 4000mAh
  • Dimenzije: 110 x 192 x 9.5 mm
  • Težina: 245g
  • Operativni sistem: Android Jelly Bean 4.4.2

Blueberry NetCat-M31

Tablet je uobičajenih dimenzija za 7" model, 110 x 192 x 9.5 mm, i teži samo 245gm tako da će biti vrlo zgodan za nošenje ali i držanje u rukama sa svojih 9.5mm debljine. Kvalitet izrade je sasvim solidan, plastika dovoljno čvrsta, a donja strana u beloj boji i sa teksturom koja omogućava malo udobnije držanje. Ekran je dijagonale od 7" i rezolucije od 1024x600 piksela, što baš i nije tako impresivno, pogotovo imajući u vidu sve ove nove modele osetno veće rezolucije, no u praksi to izgleda sasvim dobro i recimo ne vidi se nikakva pikselizacija. Kako je u pitanju TN panel, uglovi gledanja nisu baš veliki, ali gledajući prosek iz ove kategorije, bez problema dobija prelaznu ocenu.

Pored Power i Volume tastera (smeštenih sa gornje leve strane u landscape položaju), nema drugih fizičkih tastera, dok su svi dostupni konektori microUSB (za punjenje baterije i OTG konekciju), HDMI i 3.5mm izlaz za slušalice, smešteni sa leve bočne strane tableta, dok je recimo MicroSD slot sa donje strane. Tablet na raspolaganju ima dve kamere (napred je 0.3MP, pozadi 2MP), zvučnik pozadi i mikrofon sa leve bočne strane, dok su od senzora tu E-compass, G senzor i senzor ambijentalnog osvetljenja. Prateće pakovanje tableta je prilično standardno: korisničko uputstvo, strujni punjač (sa usb kablom), poseban USB kabl (na žalost, ne OTG kabl) i par generičkih in-ear slušalica. Bilo bi lepo da su tu OTG i HDMI kabl, koji bi bili daleko praktičniji dodatak od ovih slušalica.

Tablet koristi Allwinner A31 platformu sa quad-core procesorom na 1.2GHz, ima 1GB RAM-a i 8GB interne memorije, što je sasvim dovoljno za vrlo pristojne performanse (AnTuTu daje skor od 16652 poena). Dobra stvar je što imamo 1GB RAM-a, što je i neki minimum da bi se dobio iole fluidan rad, čemu naravno pomaže i to što nema custom skina već se koristi praktično osnovni Android interfejs, koji korisnici mogu menjati i customizovati po želji. U startu, tablet ne dolazi sa puno instaliranih progama, ali je tu Play Store, na kome su od skoro dostupne i Paid aplikacije koje možete preuzeti uz odgovarajuću nadoknadu, naravno uz more besplatnih.

Rezime

Tablet se sasvim solidno pokazao u korišćenju, za svoju kategoriju ima sasvim dobre performanse, bez obzira da li planirate da surfujete, gledate filmove ili igrate neke manje zahtevne igre. Cena mu je vrlo dobra i to je ono što će sigurno mnogima biti presudan faktor kada se budu opredeljivali za kupovinu. Blueberry već ima iza sebe solidan broj tableta, a M31 će u svojoj entry level kategoriji sigurno zauzeti dobru poziciju.

Conclusion

Tablet is excellent for its class and offers good performance, regardless of whether you plan to surf, watch movies, or playing less demanding games. The price is affordable and that is going to be a decisive factor. Blueberry already offers a solid number of tablets, while the M31 model will reach a strong position within entry-level category.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 75€

Pin Computers ustupio: Blueberry NetCat-M31
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.