Blueberry BC-G51-560

Još jedno Blueberry kućište koje dolazi sa ugrađenim napajanjem snage 560W i koje pruža stvarno dosta za uloženi novac. Iako je konkurencija prilično velika, treba pogledati šta ovaj proizvođač nudi pošto za iste pare neće biti lako pronaći nešto slično.

Mogli smo da vidimo već neko vreme unazad dosta interesantna kućišta kompanije Blueberry, pa iako se još uvek ne radi o proizvođaču koji se probio u prvu kategoriju među dosta poznatija imena, u ponudi su sasvim solidna kućišta sa i bez ugrađenih napajanja. Jedan od modela koji se mogu pronaći u prodavnicama je i BC-G51-560, Midi Tower model sa napajanjem od 560W, koje će biti dobar izbor za sve namene i manje zahtevne korisnike koji traže jeftino ali i kvalitetno kućište. Na tržištu ima dosta sličnih modela, i ono što bi Blueberry trebalo da izdvoji jeste veoma povoljna cena, u kombinaciji sa vrlo solidnim kvalitetom izrade.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Ugrađeno napajanje snage 560W
  • Čitač SD memorijskih kartica

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: ATX, Micro-ATX
  • Uređaji: 5.25” x3, 3.5" x 4 interno, 3.5" x1 eksterno
  • Napajanje: PSB560 Hlađenje: - Napred: 1x 120mm
  • Pozadi: 1x 120mm opciono
  • Bočno: 1x 90mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 2.0, 2x audio, SD čitač kartica
  • Dimenzije: 450mm x 190mm x 430mm

Blueberry BC-G51-560

Ovo kućište je standardnih dimenzija za Midi Tower model, 450mm x 190mm x 430mm, i deluje prilično lagano, mada nismo našli podatak o tačnoj težini. Tome u prilog ide i činjenica da je u konstrukciji korišćen nešto tanji lim (debljine 0.5mm), no pošto je napajanje ugrađeno, išak smo očekivali malčice veću težinu. Dizajn kućišta je atraktivan i dosta podseća na neke skuplje i kvalitetnije modele. Ovo je najviše zbog mesh metalne mrežice sa prednje strane (ispod koje se nalazi i filter za prašinu). Pri vrhu kućišta možemo da vidimo dva USB 2.0 konektora, Power (sa statusnom diodom), Reset, HDD statusnu diodu i poseban potenciometar za regulisanje brzine obrtaja ventilatora koji je instaliran napred. Negde oko sredine stranice sa desne bočne strane imamo ugrađeni SD slot čitač memorijskih kartica.

Kućište se lako otvara, skidanjem dva thumb šrafa sa zadnje strane, i odmah vidimo prilično urednu i prostranu unutrašnjost. Napajanje je ugrađeno sa gornje strane, na standardnoj poziciji, i u pitanju je model srednje kategorije, sa ugrađenim 12cm ventilatorom. Odmah vidimo da je u pitanju tool-free kućište gde se komponente ugrađuju bez korišćenja alata. Prostora ima za tri 5.25" i jedan 3.5" eksterni uređaj i četiri 3.5" interna, što je i neki prosek, a dopalo nam se što su hard diskovi zarotirani tako da se lako vade i stavljaju pošto se koriste fioke sa plastičnim šinama. Sa prednje strane je ugrađen jedan 120mm ventilator sa plavim LED osvetljenjem, a prostora ima i za jedan 120mm ventilator pozadi i jedan 90mm bočno. Moguće je dodati i dva ventilatora na donjoj stranici, no jedino ako se bude koristila neka manja matična ploča, ali odmah primećujemo da nema filtera za prašinu.

Rezime

Ovo kućište je dobra ponuda za one koji nemaju neke specifične potrebe, a za oko 40€ dobijaju prostrano Midi-Tower kućište i integrisano napajanje snage 560W. Svakako da ima dosta onih koji vole da sami odaberu napajanje ili onih kojima 560W i neće biti dovoljno, no za prosečnog korisnika sa ograničenim budžetom će biti više nego dobar izbor. Već smo videli da Blueberry ima sasvim pristojna kućišta koja vredi pogledati, pa isti zaključak može da se napravi i za ovaj model.

Conclusion

This case is a good offer for those who do not have any specific needs and for 40€ can get a large Midi-Tower casing and integrated 560W power supply. Certainly, many prefer to choose the power supply by themselves or those to whom 560W will not be enough, but for the average users will be more than a good choice. Blueberry has very decent casings and the same goes for this model too.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2012.): 37€

Pin Computers ustupio: Blueberry BC-G51-560
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.