BitFenix Shadow

Ovo kućište izgleda prilično jednostavno i minimalističkog je dizajna, ali to nije smetalo da proizvođač upakuje dosta toga što inače viđamo na skupljim modelima. Odličnog je kvaliteta izrade i ima dobre opcije za hlađenje, uz potpuni tool-free dizajn.

BitFenix Shadow je jedno od novijih modela ovog proizvođača koji se veoma lepo pokazao sa kućištima, od kojih smo neke od modela i videli u prethodnom periodu. U pitanju je Midi Tower model, u koji bez problema staju MicroITX, Micro-ATX i standardne ATX matične ploče. Iako ovo nije model iz Premium klase, i dalje ima neke od osobina koje smo navikli da vidimo kod skupljih modela, od tool-free dizajna, pa do podrške za vodeno hlađenje. Ipak, gledajući cenu, možemo da zaključimo da će ipak biti dovoljno pristupačno za širi krug korisnika. Model Shadow se pridružuje BitFenix modelima koje smo već videli i koji su dobili odlične kritike, a koji imaju stvarno odličan odnos cene i kvaliteta.

Ključne karakteristike

  • Jednostavan, minimalistički dizajn
  • Prostor za četiri 120mm ventilatora (jedan je instaliran)
  • Posebna ležišta za 2.5" i 3.5" diskove, tool free dizajn

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Midi-Tower (ATX, Micro-ATX, MiniITX)
  • Uređaji: 5.25” x3, 3.5" x7, 2.5" x1
  • Napajanje: nema Hlađenje: - Zadnja strana: 1x 120mm intaliran, 80/92mm opciono
  • Donja strana: 1x 120mm opciono
  • Prednja strana: 2x 120mm (1 instaliran)
  • Dodatno: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 190 x 440 x 506mm

BitFenix Shadow

Kućište je standardnih dimenzija za Midi Tower model, 190x440x506 mm, i napravljeno je od čeličnog lima koji je u kompletno crnoj boji. Spolja, tu je Soft-Touch finiš koji je vrlo prijatan na dodir, i koji takođe odaje utisak da se radi o znatno skupljem modelu. Što se dizajna tiče, nema puno toga da se kaže pošto je sa prednje strane poklopac, na kome imamo samo prepoznatljivi logo proizvođača, a ispod se nazire interesantno LED osvetljenje dostupno u plavoj ili crvenoj boji. Ukoliko nije potrebno, uvek se može isključiti pomoću tastera sa gornje strane, gde su još i Power i Reset tasteri, statusne diode, po dva USB 2.0 i 3.0 porta, kao i 3.5mm audio konektore. Sa prednje strane (ispod vrata sa prednje strane) imamo i filtere za prašinu, što je opet nešto što uglavnom viđamo na malo skupljim kućištima.

Obe bočne stranice se vrlo lako skidaju, skidanjem thumb screw šrafova, i vidimo da je unutrašnjost takođe u crnoj boji. Prostora ima dosta na raspolaganju, sa dosta mesta za provlačenje kablova. U kućište staju grafičke kartice dužine do 320mm, dok CPU kuleri imaju igraničenje od 165mm u visinu. Pored tri ležišta za 5.25" uređaje, ima mesta i za ukupno sedam 3.5" uređaja i jedan 2.5" (SSD recimo), stim što za sve periferije nije potrebno koristiti alat i šrafove, već su tu plastični nosači. Što se hlađenja tiče, napred staju dva 120mm ventilatora (jedan je već instaliran), sa donje strane (iza napajanja kada se instalira) jedan 120mm ventilator, a sa zadnje strane jedan 80mm, 92mm ili 120mm, što je sasvim dovoljno prostora za model ovih dimenzija.

Rezime

Ovo kućište je dosta dobrog kvaliteta izrade, sa dovoljno opcija za hlađenje, kompletnog tool-free dizajna i ima podršku za USB 3.0 portove sa prednje strane. Cena je dosta dobra za model tih dimenzija i opcija, a iako na tržištu ima i atraktivnijih modela, BitFenix Shadow nam se vrlo dopao po svemu što smo videli i dobija preporuku kao jedan od boljih modela srednje-više klase.

Conclusion

This case characterize a high build quality with plenty of cooling options and the tool-free design with support for USB 3.0 ports on the front. The price is quite good for a model of this size and options, although there are many attractive models on the market, we do like BitFenix Shadow and we do recommend it as one of the better models of upper middle class.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 70€

LC-Power ustupio: BitFenix Shadow
zvanični sajt: mid9.rs