BASF pripaja kompaniju Rolic, stručnjake za osvetljenje na naprednim LCD i OLED ekranima

Kompanija BASF je pripojila kompaniju Rolic sa sedištem u švajcarskom Alšvilu. Obe kompanije su se složile da neće govoriti o finansijskim detaljima ove transakcije. Transakcija obuhvata filijale kompanije Rolic u Alšvilu, ali i one Ajndhovenu u Holandiji i Šangaju u Kini. Regulatorna odobrenja nisu neophodna.

Rolic je inovativna i savremena kompanija koja posluje širom sveta. Njenih 110 visokostručnih zaposlenih unapređuje i prodaje gotova rešenja i funkcionalne folije za ekrane i zaštitu od falsifikovanja kao i nepropusne materijale i folije. Rolic je tržišni i tehnološki lider kada su u pitanju materijali za fotoporavnanje. Proizvođači panela koriste tehnologije kompanije Rolic kako bi izašli u susret potrebama krajnjih potrošača koji tragaju za proizvodima sa optimalnim kvalitetom slike visokog kontrasta i kvaliteta, ali i vrlo niskom potrošnjom energije.

„Oduševljeni smo što se tim kompanije Rolic pridružio BASF-u. Ovo pripajanje je korak dalje u strategiji kompanije BASF da ostvaruje dugoročne veze u industriji elektronskih uređaja,“ izjavio je Dr Markus Kramer, predsednik sektora Disperzija i pigmenata kompanije BASF.

„Naša sposobnost da proizvedemo vrhunska tehnološka rešenja za elektronske uređaje naredne generacije i naša lokalna prisutnost na svim većim tržištima ključni su faktor uspeha koji podmiruje potrebe potrošača u ovoj industriji čiju veliku brzinu razvoja pokreću stalne inovacije. Uvereni smo da će udruživanje kvalitetnog tehnološkog kadra i odnosa prema kupcima kompanije Rolic sa zastupljenošću koje BASF ima na tržištu stvoriti nove prilike za zajedničko razvijanje nove generacije LCD i OLED ekrana visoke rezolucije, oštrije slike i jačeg kontrasta“, naveo je Dr Lotar Laupihler, viši potpredsednik za Globalne poslove sa elektronskim materijalima kompanije BASF.