Asus X99-E WS/USB 3.1 matična ploča za radne stanice sa mogućnošću ugradnje četiri grafičke karte

Od strane kompanije Asus stiže nam X99-E WS/USB 3.1 matična ploča, bazirana na Intel X99 čipsetu i namenjena za ugradnju u radne stanice koja nudi karakteristiku ugradnje do četiri grafičke kartice primenom NVIDIA SLI ili AMD CrossFire tehnologija.

Asus X99-E WS/USB 3.1

Posedovanje četiri slota za grafičke kartice čini ovu ploču idealnim rešenjem za grafičke profesionalce koji zavisne od moćne grafike u oblastima kao što su dizajn i modeliranje, medicinska istraživanja, plus obradno intenzivne simulacije i aplikacije renderovanja.

Asus X99-E WS/USB 3.1

Pored širokog opsega opcija ugradnje grafičkih kartica, ova ploča nudi i širok spektar opcija proširenja funkcionalnosti kako po pitanju skladištenja, kartica za video snimanje i drugih komponenti.

Asus X99-E WS/USB 3.1

Ploča je izgrađena korišćenjem najsavremenijih i najizdržljivijih japanskih kondenzatora koji su sertifikovani da mogu da izdrže 12.000 sati na temperaturama od 105 stepeni celzijusa i 1.2 miliona radnih sati na temperaturi od 65 stepeni celzijusa, što je mnogo više nego što nude prosečna rešenja i još jedna dokaz da je ova ploča dizajnirana da traje.

Ploča je opremljena Q-Code Logger opcijom koja jednim klikom omogućava proveru stanja sistema od strane korisnika u svakom trenutku. Dovoljno je da povežete USB Flash drajv sa USB portom, pritisnete posvećeni taster na ploči i dobijate dnevnik statusa sistema.

Ploča je dizajnirana da u nju možete da ugrađujete najsavremenije Intel procesore sa osam jezgra uz istovremenu implementaciju najsavremenije i najbrže na tržištu DDR4 sistemske memorije.

Specifikacije:

  • Proizvođač: Asus
  • Model: X99-E-WS/USB 3.1
  • Procesor: Intel Celeron i7 VI, Xeon
  • Čipset: Intel X99
  • Integrisano: LAN, SB
  • Brzina memorije: DDR4, 2133
  • Broj slotova: 8
  • Maksimalno: 128GB

Zaključak

Asus X99-E-WS je moćna matična ploča dizajnirana za primenu u radnim stanicama čija glavna karakteristika je mogućnost ugradnje četiri dual slot grafičke kartice u SLI ili CrossFire konfiguraciji za intenzivne zadatke modeliranja ili renderovanja grafičkih prikaza. Ploča je dizajnirana da koristi najnovije Intel procesore, omogućava ugradnju do 32GB sistemske memorije kao i mnoštva različitih sistema za proširenje njenog funkcionisanja.

Conclusion

Asus X99-E-WS is powerful motherboard designed for use in workstations, whose main characteristic is the possibility of installing four dual slot graphics cards in SLI or CrossFire configuration for intensive tasks of modeling or rendering. The board is designed to use the latest Intel processors; it enables installation of up to 32GB of system memory and a myriad of different systems for the expansion of its functioning.

Zahvaljujemo se:

A Maze Computers, Prote Mateje 48/pr/2, telefon: 011/3862284

Preporučena maloprodajna cena (jun 2016): oko 550€

a-maze.co.rs