Arhiva - 17.07.2015.
Nove prečice za Windows 10
U okviru novog operativnog sistema biće obezbeđene i neke nove prečice, kao i veliki broj prečica koje su poznate od ranije. Nekoliko novih karakteristika u okviru Windows 10 operativnog sistema, kao što je Snap Assist i Virtual Desktop, sigurno će biti od velike koristi korisnicima, naročito kada se budu koristile preko tastature. Neke od najkorisnijih aplikacija u okviru Windows 10 jeste Windows + Left taster, Windows + Right taster, Windows + Up ili Down, Windows + Tab, Windows + Ctrl + F4, Windows + Right ili Left, između ostalih.
17.07.2015. u 16h @ cnet.com >
65309
Novi opseg 2015 iPod uređaja
Apple je nedavno predstavio njihov novi opseg 2015 iPod uređaja koji sa sobom donosi veliki broj novih modela, počevši od 16GB iPod Touch modela koji je dostupan po ceni od $199, dok je sledeći u ponudi dostupan po ceni od $399 a reč je o 128GB verziji. Novi iPod touch je u samom centru pažnje kada je reč o Apple-ovoj iPod ponudi u toku ove godine, a treba naglasiti da ponuda obuhvata i novi iPod Shuffle i Nano modele. Novi iPod touch može da se pohvali istim dizajnom, 8MP kamerom sa zadnje strane kao i 64-bitnim A8 procesorom i M8 ko-procesorom. Novi Apple iPod uređaji biće dostupni u velikom broju boja, među kojima su tamno plava, pink i boja zlata.
17.07.2015. u 15h @ tweaktown.com >
65308
Ugašen Darkode forum
Nedavno su objavljene nove informacije o međunarodnoj policijskoj operaciji u okviru koje je ugašen Darkode, jedan od na svetu najvećih online kriminalnih foruma na engleskom jeziku. Pored gašenja foruma i zaplenjivanja opreme, oko 70 ljudi širom sveta je uhapšeno tom prilikom, a među njima je i 27-godišnji administrator sajta kao i 20-godišnji muškarac za kojeg se navodi da je dizajnirao štetni softver sa ciljem daljinske kontrole i krađe podataka sa Google Android uređaja. Ovaj sajt je imao između 250 i 300 aktivnih članova a pre nego što je ugašen, među članove su se infiltrirali FBI agenti.
17.07.2015. u 15h @ arstechnica.com >
65307
Samsung Level on Wireless slušalice
Kompanija Samsung je predstavila nove Samsung Level on Wireless slušalice koje odlikuje mogućnost korišćenja uz kablove i bez kablova i predstavljaju savršeno rešenje za one korisnike koji žele da upare zvuk vrhunskog kvaliteta sa atraktivnim dizajnom. Level On Wireless radi u kombinaciji sa Samsung Galaxy pametnim telefonima i tablet računarima, odnosno, bilo kojim uređajima koji nude ugrađenu Bluetooth tehnologiju ili 3.5mm opciju povezivanja. Zahvaljujući ergonomskom dizajnu, Level On Wireless slušalice su odlične za duga putovanja ili večernje uživanje u muzici.
17.07.2015. u 14h @ samsung.com >
65306
Intel prijavljuje promet od 13.2 milijardi
Korporacija Intel danas je prijavila rezultate poslovanja u drugom kvartalu i ukupni promet od 13,2 milijardi američkih dolara, operativni prihod od 2,9 milijardi američkih dolara, neto prihod od 2,7 milijardi dolara i zaradu po akciji (EPS) od 55 centi. Kompanija je ostvarila približno 3,4 milijarde dolara u kešu od operacija, isplatila dividende od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila 697 miliona za otkup 22 miliona akcija. “Rezultati poslovanja u drugom kvartalu prikazali su transformaciju našeg poslovanja i porast u poslovanju sa data centrima, memorijom i IoT segment, koji ostvaruju više od 70 odsto našeg operativnog profita i pomažu da se nosimo sa izazovnim PC tržištem. ” kazao je CEO kompanije Intel, Brian Krzanich.
17.07.2015. u 14h @ intc.com >
65305
Kaspersky Lab i Blizzard Entertainment
Ovog leta, ljubitelji video igara mogu da iskoriste specijalnu ponudu koju su spremile kompanije Kaspersky Lab i Blizzard Entertainment. Svako ko kupi program Kaspersky Internet Security multi-device 2015 ili Kaspersky Total Security multi-device u prodavnicama ili putem interneta, dobiće specijalan poklon: neverovatne dodatke za igricu Heroes of the Storm, koju je napravila kompanija Blizzard Entertainment među dodacima su heroj Muradin Bronzebeard i Magni Muradin tema, koji mogu biti odabrani u igrici. Heroes of the Storm je besplatna onlajn igrica u kojoj se brojni Blizzard-ovi junaci timski bore protiv neprijatelja. Timovi heroja i zlikovaca iz serijala Blizzard-ovih video igara, kao što su Warcraft®, StarCraft i Diablo, ulaze u jedan zajednički svet i nailaze na izazove na različitim bojnim poljima, koja utiču na strategiju i način na koji se ova igrica igra.
17.07.2015. u 13h @ eu.battle.net >
65304
Panasonic Lumix GX8
Samo dva meseca nakon što je predstavio G7 Micro Four Thirds model, Panasonic je sada proširio svoju liniju kompaktnih modela sa Lumix GX8 modelom. Novi model koji je otporan na prašinu i prskanje vode karakteriše 20.3MP Digital Live MOS senzor, Venus Engine procesor slike, ISO opseg od 25600 odnosno režimi snimanja više fotografija odjednom, odnosno 8 ili 6 kadrova u sekundi, NFC, WiFi i 3 inčlni LCD ekran. Panasonic je obezbedio za ovaj model i snimanje 4K videa u rezoluciji 3840x2160 piskela pri brzinama od 24 i 30 frejmova u sekundi. Ono što je najznačajnije je da ovaj model karakteriše dual stabilizator slike.
17.07.2015. u 13h @ engadget.com >
65303
BitTorrent ojačava Sync API
BitTorreent Sync, torrent bazirana alternativa razmeni fajlova u okviru clouda je dobila neka značajna unapređenja od strane programera i poslovnih korisnika sa update-ovima za njen API i novim partnerstvom sa OneHub. Godine 2013 BitTorrent je izdao API za Sync sa ciljem da se pomogne programerima da iskoriste svoje torrent bazirane mogućnosti u okviru njihovih sopstvenih aplikacija. Sada je dostupna verzija 2.0 ove opreme zajedno sa mnoštvom novih karakteristika. Tako sada sa novom verzijom možete da ugradite Sync engine za razmenu fajlova uz vaše alate i kontrolišete ih sa pomenutim API-jem , i zatim kreirate prilagodljive izveštaje vezano za Sync status.
17.07.2015. u 12h @ thenextweb.com >
65302
Pametne kamere upozoravaju na oružje
Za sve one koji se plaše oružja ili se boje da bi njihova deca mogla pronaći ključ od kutije u kojoj se drži oružje, NanoWatt Design je osmislio pravo rešenje. Njihov najnoviji projekat nosi naziv GunDetect, a reč je kameri koja koristi računarski pogled sa ciljem detektovanja vatrenog oružja, a u tom slučaju sistem šalje tekstualnu poruku na odabrani broj telefona. Ovaj projekat je trenutno u fazi prikupljanja finansijskih sredstava za njegovu realizaciju, a ukoliko projekat dođe do faze realizacije, pojavljivanje ove kamere očekuje se u toku februara. Proizvođač navodi da je njihov sistem 90 odsto precizan u slučajevima kada je oružje jasno vidljivo.
17.07.2015. u 12h @ engadget.com >
65301
Thecus N5810 Pro SMB NAS
Thecus N5810 Pro je NAS bazirani uređaj za skladištenje za sve namene koji nudi cloud mogućnost. Ovaj model može da se pohvali atraktivnim izgledom koji sa prednje strane podrazumeva upotrebu metala i LCD ekran. Ovaj model karakteriše dizajn koji beleži veliku popularnost na tržištu. Osnovu ovog uređaja čini Intel Bay Trail platforma u kombinaciji sa Intel J1900 SoC čipom, a Thecus je sve to upario sa 4GB DDR3 memorijom. Mogućnosti povezivanja podrazumevaju tri USB 3.0 porta i dva USB 2.0 porta i HDMI audio/video mogućnost.
17.07.2015. u 11h @ tweaktown.com >
65300
Smart Palm
Smart Palm je ekološki samostalno održivi uređaj u vidu stanice za punjenje i info tačke koja nudi komplementarni WiFi pristup. Smart Palm projekat je iskusna fuzija za lagan pristup informacijama, pristupačni WiFi i ekološke tehnologije. Smart Palm ima šest osnovnih karakteristika: WiFi hotspot, zatim su tu solarni paneli koji su u stvari specijalne matrice solarnih ćelija koji su dizajnirani da napajaju ovaj uređaj. Tu su zatim i ekran osetljiv na dodir i smart info aplikacija, odnosno digitalni spoljni ekrani koji obezbeđuju potrebne informacije. Poslednje, ali ne i najmanje važna karakteristika ovog uređaja je stanica za punjenje baterija odnosno relaksaciju korisnika.
17.07.2015. u 11h @ smart-palm.com >
65299
Evropa istražuje dominaciju Qualcomma
Dok Qualcomm uživa dominaciji kada je reč o industriji mobilnih čipova zakonodavci se pitaju da li je američka kompanija svoju dominaciju stekla na fer način. Kompanija je već platila ogromnih $975 miliona da izbegne istragu o svojim monopolisitčkim praksama u Kini, ali sada Evropska komisija otvara slučaj najavljujući da će ispitati dve antitrust prijave protiv ove kompanije. Jedna od prijavi se odnosi na to da je kompanija ponudila finansijske olakšice u zamenu za naručivanje bežičnih čipsetova ove kompanije. Druga prijava se odnosi na to da li je Qualcomm prodavao svoje 3G čipove ispod cene tako da konkurenti nisu mogli da budu konkurentni.
17.07.2015. u 10h @ engadget.com >
65298
FB uvodi Buy taster za Pages
Facebook je destinacija za mnoge stvar i uskoro bi mogli da preko Facebooka kupujete mnoge proizvode. Prema najnovijim izveštajima, Facebook Pages će uskoro postati domaćin mnogim sajtovima za elektronsku prodaju. Digitalne prodavnice će moći da implementiraju „buy“ taster koji će pomoći korisnicima da kupe predmete i stvari koje im se dopadaju. Sa sekcijom prodavnice na stranici, kompanija sada poslovnim korisnicima nudi opciju da svoje proizvode prikazuju direktno na stranicama, rekla je marketing menadžer Facebooka Emma Rodgers. Za sada nije jasno kada će se ova karakteristika pojaviti obzirom da je ona još uvek u test fazi.
17.07.2015. u 10h @ thenextweb.com >
65297
Novi Loop Activity Tracker
Kompanija Polar predstavila je drugu generaciju Loop uređaja u okviru kojeg je izgled prethodne generacije većim delom zadržan, ali su obezbeđene i nove karakteristike. Najznačajnije izmene su svakako Smart notifikacije i alarmi, kao i kod drugih vrhunskih modela ovog proizvođača, kao što je V800. Loop 2 odlikuje i mogućnost integracije sa drugim fitnes platformama, pa će korisnici moći da koriste statističke informacije i u kombinaciji sa MyFitnessPal, Google Fit i Apple Health sadržajima. Polar Loop 2 na tržištu će biti dostupan u dve boje, a cena po kojoj će se prodavati na tržištu iznosi $119.95.
17.07.2015. u 09h @ engadget.com >
65296
Panasonic Lumix FZ300
Panasonic je pored GX8 vodećeg modela pripremio još jedan model. U pitanju je FZ300, model koji može da se pohvali superzumom koji nudi veliki broj mogućnosti. Glavna odlika novog modela jeste pomenuti 24x optički zum, a FZ300 nudi mogućnosti snimanja 4K (3.840 x 2.160) pri brzinama od 24 i 30 fps, što ga čini zanimljivom opcijom za one korisnike koji su zainteresovani za snimanje video sadržaja. FZ300 može da se pohvali i 12.1MP High Sensitivity MOS senzor, isti Venus Engine procesor kao i kod novog GX 8 modela, ISO opseg od 6400 i Leica DC Vario-Elmarit 25mm, f/2.8 ultra-wide sočivo.
17.07.2015. u 09h @ engadget.com >
65295
Windows 8.1 RT Update 3
Microsoft je u toku januara objavio da za uređaje koje pokreće Windows RT operativni sistem, uključujući kompanijine Surface RT tablet računare, neće biti obezbeđen update na Windows 10. Tada je najavljeno da kompanija radi na update-u za Surface koji će imati neke od funkcionalnosti Windows 10 operativnog sistema. Taj update će stići u toku septembra i nosiće oznaku Windows 8.1 RT Update 3. Za sada nije jasno šta je novo što će najavljeni update doneti, budući da se zvanični predstavnik kompanije Microsoft još uvek nije oglasio po ovom pitanju.
17.07.2015. u 08h @ theverge.com >
65294
Završen rad na Windows 10 OS
Windows 10 je konačno stigao do 10240 build verzije koju je kompanija Microsoft odabrala da bude finalno izdanje za proizvodnu kopiju Windows-a. Maloprodajna verzija Windows 10 operativnog sistema će se slati proizvođačima PC računara da ga ugrade u nove računare, a biće pokrenuta i proizvodnja fizičkih kopija Windows 10. Microsoft je doneo internu odluku o predstavljanju maloprodajne verzije ali se zvanična najave očekuje krajem ove nedelje. Dostupnost Windows 10 operativnog sistema očekuje se 29. jula, što znači da nas od novog operativnog sistema deli još samo dve nedelje.
17.07.2015. u 08h @ tweaktown.com >
65293
Panasonic Lumix GX8
Sigurno je da ne postoji nestašica kada je reč o vrhunskim mirrorless foto-aparatima, a među najnovijim modelima koji su predstavljeni jeste Panasonic Lumix GX8 koji privlači pažnju zahvaljujući 4K i drugim naprednim tehnologijama. Panasonic je ponovo aktivan u oblasti 4K nakon prošlogodišnjeg predstavljanja GH4. Novi GX8 je najnapredniji model od tada, dostupan je po ceni od $1.200 i odlikuje ga u potpunosti novi 20MP senzor u okviru atraktivnog klasičnog kućišta. Kada je reč o ovoj oblasti, 20MP nije impresivna specifikacija ali zato činjenicu da GX8 model odlikuje prvi Micro Four Thirds koji premašuje 16MP treba posebno naglasiti.
17.07.2015. u 07h @ gizmodo.com >
65292
Philips Hue svetla uz Chariot igru
Royal Philips, lider u oblasti osvetljenja, i kanadski Frima Studio najavili su integraciju Philips Hue sistema osvetljenja sa popularnom igrom Chariot. Frima je kućnu zabavu dovela na jedan sasvim novi nivo integrisanjem Philips Hue osvetljenja u realnom vremenu, a ono što je potrebno naglasiti jeste da je ovakvo unapređeno Chariot iskustvo igranja za sada dostupno ekskluzivno za Microsoft Xbox One igračku konzolu. Ovo nije prvi put da je obezbeđeno Hue igračko iskustvo, ali ono što je takođe jasno jeste to da ovakva zabava ima i svoju cenu budući da osnovni Hue paket košta $200.
17.07.2015. u 07h @ engadget.com >
65291
YouTube i dalje jača
YouTube sajt za razmenu video sadržaja koji je u vlasništvu kompanije Google beleži povećanje brzine rasta prkos konkurenciji koja odlazi od Facebooka i drugih sajtova koji nude slične video servise, rekla je izvršna direktorka YouTube servisa Susan Wojcicki. On je rekla da je veoma zadovoljna brzinom kojom YouTube dobija sve više korisnika odnosno količinom jedinstvenih korisnika koji gledaju sadržaje sa ovog sajta. Ona je rekla da uprkos tvrdnjama da Facebook beleži veći borj pregleda YouTube posluje odlično zahvaljujući svojoj ogromnoj bazi korisnika odnosno preko milijardu korisnika.
17.07.2015. u 06h @ thestar.com >
65290
Twitter treba da bude platformska kompanija
Jedan od osnivača Twittera i Mediuma, Ev Williams je dao intervjuu legendarnom novinaru Walteru Isascsonu tokom tehnološke konferencije u Aspenu. On je rekao da Twitter trenutno traži novog izvršnog direktora. Kada je voditelj pitao kako treba da bude novi direktor kompanije, Ev Williams je rekao da reč treba da bude o vanserijskoj ličnosti, odnosno neprikosnovenom lideru. Upitan o tome da li je sledeći cilj kompanije generisanje održivog prihoda ili proizvoda koji trbea da privuče pažnju, jedan od osnivača je rekao da budući direktor treba da pre svega vidi potencijal Twittera kao platforme i da je to suština buduće Twitter strategije.
17.07.2015. u 06h @ techcrunch.com >
65289
Nema informacija!
Thermaltake Massive23 GT
Na prvi pogled • Beograd • 17.07.2015.
Još jedan model postolja za laptopove, sa ugrađenim 200mm ventilatorom, koji je namenjen svim laptopovima do 17" dijagonale ekrana. Odlične performanse hlađenja, podešavanje broja obrtaja ventilatora, ali i dva dodatna USB porta, deluje kao sjajan izbor za one sa malo o većim zahtevima.
Genius X-G500 Precision Gaming
Na prvi pogled • Beograd • 17.07.2015.
Prilično dobar miš za manje zahtevne igrače koji samo traže dobru preciznost i nemaju neke posebne zahteve za customizacijom. Optički senzor od 2000DPI će biti i sasvim dovoljan većini, dok miš svakako izgleda dovoljno interesantno da privuče pažnju kupaca.