Arhiva - 04.07.2015.
Windows 10 stiže 29. jula ali ne za svakoga
Svi oni koji nestrpljivo čekaju 29. jul i predstavljanje Windows 10 operativnog sistema, moraju se pripremiti na činjenici da ovaj operativni sistem neće istog trenutka biti dostupan svima, budući da je kompanija već najavila da će određeni broj korisnika morati sa sačeka još jedan dan da bi bili u mogućnosti da preuzmu njihov upgrade. Windows 10 operativni sistem će prvo primiti 5 miliona ljudi koji su deo Windows Insider programa, dok su sledeći u nizu oni korisnici koji su se registrovali za kopiju. Za sada nema podatka kada će Windows 7, Windows 8/8.1 korisnici moći da preuzmu ovaj operativni sistem.
04.07.2015. u 20h @ tweaktown.com >
65054
Fitbit uprkos Apple Watch-u i dalje u trci
Fitbit je izgleda uspeo da održi visok nivo prodaje uprkos tome što se Apple Watch pojavio u proteklom periodu. Procene istraživača tržišta idu čak dotle da je Fitbit bolje prodat u odnosu na mnogo izvikaniji pametni sat kompanije Apple. Procene kompanije Slice Intelligence ukazuju da je Fitbit prodao 850.000 jedinica svoje fitnes tracker narukvice u maju mesecu dok je Apple prodao 777.000 jedinica svog pametnog sata. Apple Watch nudi gotovo sve funkcije koje nudi i Fitbit što je dovelo do predviđanja da bi prodaja ove narukvice bila desetkovana kada se pojavi AppleW, ali očigledno se ove prognoze nisu pokazale istinitim.
04.07.2015. u 19h @ pcworld.com >
65053
GlobalFoundries okončao kupovinu IBM-a
Kompanija GlobalFoundries je popisala sporazum o kupovini IBM-ovog čip poslovanja čime je ova kompanija postala jedan od ključnih igrača kada je reč o poslovanju koje se odnose na čipove. Kompanija je pored dve nove fabrike ovom kupovinom dodala i 16.000 novih patenata u svoj portfolio. IBM je platio kompaniji Global Foundries $1.5 milijardi i investiraće dodatnih $3 milijarde u narednih pet godina da se „otarasi“ svog odeljenja koje je stvaralo značajne gubitke ovoj kompaniji. Sporazum izgleda krajnje čudan i nepovoljan za IBM koji se odriče i svog dobrog dela patenata ali je očigledno ova kompanija procenila da joj takav korak najviše odgovara.
04.07.2015. u 18h @ fudzilla.com >
65052
Ricoh crno beli LED štampač
Kompanija Ricoh je predstavila novi kompaktni crno veli LED štampač koji može da obezbedi štampanje u formatu do 17x11 inča za male poslovne korisnike. Novi Ricoh štampač oznake SP 6430DN može da štampa do 38 stranica u minuti korišćenjem Ricohove nove LED tehnologije koja nudi rezoluciju 1200x1200. Sa tri opcione fioke za papire ovaj štampač može da manipuliše sa 2100 listova papira. Dvokomponentna konfiguracija omogućava da se nezavisnso menjaju toner i doboš za maksimalno smanjenje troškova rada. Dodatne karakteristike uključuju Eco-Night senzor koji isključuje uređaj kada su svetla ugašena.
04.07.2015. u 17h @ macnn.com >
65051
Microsoft nudi nove alate
Microsoft je predstavio nove alate koji će pomoći administratorima sistema da povežu njihove lokalne centre podataka sa Azure servisima. Kompanija je objavila dodatak za rad sa cloud radnim zadacima u okviru System Center sistemskog paketa. Pored toga, proširen je opseg backup opcija za hostovanje podataka i aplikacija u okviru cloud sistema, pozicioniranje Azure servisa kao sistema za oporavak ili kao alternativa za backup podataka. Novi dodatak obezbeđuje mogućnost pristupa Operations Management Suite mogućnostima preko System Center-a koji koristi veliki broj administratora.
04.07.2015. u 16h @ computerworld.com >
65050
Samsung Level U bežične slušalice
Kompanija Samsung je predstavila svoje nove Level U Bluetooth bežične slušalice. Sa fleksibilnim nosačem za postavljanje na glavu i mekim bubicama ove slušalice nude visok nivo komfora i jednostavno iskustvo korišćenja. Samsungove najnovije Level slušalice su opremljene sa ugrađenim kortrolama koje omogućavaju osobi koja ih nosi da podešava jačinu zvuka, pauzira, reprodukuje ili preskače numere bez potrebe da poseže za uparenim uređajem. Pored toga, ove slušalice donose do deset časova rada jednim punjenjem baterije pa ove slušalice predstavljaju idealno rešenje za one koji vole duge slušalačke sesije.
04.07.2015. u 15h @ betanews.com >
65049
Novi način prikaza video sadržaja
Facebook priprema novi način prikazivanja video zapisa na društvenoj mreži i u isto vreme otvara vrata novom izvoru prihoda od reklama. Nova karakteristika, pod nazivom Suggested Videos, u narednim nedeljama biće objavljena za iOS, dok će za druge platforme kao što je Android i na Web stići u narednih nekoliko meseci. Kada korisnik klikne na video snimak u okviru svog News Feed-a, novo polje se pojavi sa povezanim video sadržajima od strane Facebook-ovih partnera koje korisnici mogu da gledaju. Neki od tih videa će biti reklame, a kada korisnik gleda neku od njih, Facebook će deliti prihode sa partnerima koji snabdevaju video sadržaje.
04.07.2015. u 14h @ pcworld.com >
65048
Dostupan softverski update za PS4
Verzija 2.55 PlayStation 4 sistemskog softvera sada je dostupna, a ovaj update čija je veličina 233MB sa sobom donosi zakrpe za slabe tačke koje su ugrožavale stabilnost softvera a koje su primećene prilikom korišćenja nekih od karakteristika PlayStation 4 igračkih konzola. Među izmenama koje ovaj update donosi jeste i mogućnost PS4 da održi aplikacije u režimu odmaranja, što znači da se igrama može pristupiti odmah nakon aktiviranja igračke konzole, ukoliko je igra igrana pre gašenja sistema. Ovaj update može se primeniti kao nadogradnja ili kao sveža instalacija nakon 2.50 unapređenja.
04.07.2015. u 13h @ ign.com >
65047
NVIDIA navodno radi na GeForce GTX 950 Ti
Jedna od najbolji arhitektura predstavljenih od strane kompanije NVIDIA jeste Maxwell arhitektura koja čini osnovu GeForce GTX 960, GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti i Titan X, ali se čini da je na putu nova video kartica srednje kategorije u formi GeForce GTX 950 Ti. Novu GeForce GTX 950 Ti karticu će odlikovati GM206-250 GPU, pri čemu je reč o oslabljenoj verziji GM206-300 koji se ugrađuje u GTX 960 karticu. Kade se pojavi na tržištu, ovaj proizvod biće dostupan po ceni od $150, dok je cena GeForce GTX 960 $200 a cena GTX 950 Ti je $150.
04.07.2015. u 12h @ tweaktown.com >
65046
HP razdvaja korporativno poslovanje
HP je zvanično podneo zahtev da registruje HP Enterprise kao nezavisnu kompaniju, što predstavlja korak u pravcu podele kompanije na dva dela. Dokument koji je nazvan Form 10 je podnet američkoj komisiji za sigurnost i promene i obezbeđuje uvid u to kako je odeljenje koje će činiti HP Enterprise poslovalo u prethodnih pet godina. Podaci pokazuju da je ovo odeljenje uspelo da ostvari profit od $1.6 milijardi prošle godine uz prihod od $55.1 milijardi, što je smanjenje od $2.1 milijardi u odnosu na $57.4 milijardi u 2013. godinu. HP Enterprise će prodavati servere, skladištena i mrežna rešenje odnosno usluge za korporativne korisnike.
04.07.2015. u 11h @ computerworld.com >
65045
Star Wars Battlefornt baziran na filmu
Kompanija DICE oseća pritisak kada je reč o tome šta treba da uključi u narednu Star Wars Betllefront igru. Glavni izazov za kompaniju je koji segment Star Wars univerzuma treba „isčupati“ i ubaciti ga u novu igru. Izgleda da je DICE odlučio da podrži planete kao što su Endor i Hoth, sa karakterima koji se kreću od Han Sola i Darth Vadera čime će fanovi ove igre dobiti karaktere i lokacije sa kojima su upoznati na jako dobar način. Kompanija je prilikom odabira želela da se fokusira na same osnove Star Wars univerzuma i stoga oslanjanje na filmsku seriju nije nimalo neobično.
04.07.2015. u 10h @ tweaktown.com >
65044
Nove teme za Gmail servis
Google je nedavno unapredio njihov Gmail servis predstavljanjem velikog broja novih tema koje se mogu iskoristiti za prilagođavanje pozadine prijemnog sandučeta, a obezbeđen je i set novih, redizajniranih emotikona. Ovo unapređenje dostupno je samo za Gmail korisnike i još uvek nije dostupno za Apps pretplatnike. Google navodi da je veliki broj od nekoliko stotina dostupnih fotografija visoke rezolucije upload-ovan od strane korisnika, ali da postoji i mogućnost samostalnog upload-ovanja fotografija, ukoliko vam se nijedna od dostupnih fotografija ne dopada.
04.07.2015. u 09h @ pcworld.com >
65043
Dark Souls prodaja premašila 8 miliona
Franšiza pod nazivom Dark Souls kompanije From Software je upravo stigla od osma miliona prodatih kopija na globalnom nivou. Ukupno osma miliona prodatih kopija igre je ostvareno preko četiri naslova: originalnog Dark Souls i Dark Souls with Artorias of Abyss expansiona odnosno Dark Souls II te remasterizovanog izdanja Scholars of the First Sin. Deamon Souls i Bloodborne naslovi nisu uključeni. Dark Souls i Artorias of the Abyss su prodati u nešto više od pet miliona kopija dok je Dark Souls II prodaja zabeležila preko 2 miliona kopija. Scholars of the First Sin je zabeležio oko 530.000 prodatih naslova.
04.07.2015. u 08h @ ign.com >
65042
The Bat! 6.8.8
The Bat! mail klijent nudi veliki broj prednosti i korisnih karakteristika koje pojednostavljuju način korišćenja email-a, a sve te prednosti odlično se uklapaju u bilo koji Windows operativni sistem. Najnovije izdanje ovog alata koje je objavljeno nosi oznaku The Bat! 6.8.8 i sa sobom donosi zakrpu za slabu tačku koja je dovodila do nepravilnog funkcionisanja Quick Search u okviru Quick Template editora, a od ove verzije rešen je i problem koji se ogledao u tome da otvaranje linkova u okviru SmartBat Scheduler opcije nije funkcionisalo sa URL linkovima poruka i druga unapređenja.
04.07.2015. u 07h @ filehippo.com >
65041
Blender 2.75
Blender je integrisana aplikacija koja omogućuje kreiranje širokog spektra 2D i 3D sadržaja, a nudi i veliki broj mogućnosti kada je reč o modeliranju, teksturiranju, osvetljenju, animaciji i obradi video sadržaja. Blender 2.75 donosi podršku za integrisani Multi-View i Stereo 3D Pipeline, a od ovog izdanja korisnički interfejs omogućava pregled fontova u okviru pretraživača fajlova. Modeling ima novi Corrective Smooth Modifier, dok je Decimate Modifier u velikoj meri unapređen. Pored velikog broja unapređenja, obezbeđene su i zakrpe za više od 100 slabih tačaka i druga unapređenja.
04.07.2015. u 06h @ filehippo.com >
65040
Nema informacija!
5G mreže će biti spremna za pet godina
Na prvi pogled • Beograd • 04.07.2015.
Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) je pristala na preliminarnu definiciju za budući 5G standard za mobilno umrežavanje.
Zuckerberg o Facebook planovima
Na prvi pogled • Beograd • 04.07.2015.
Facebook koristi poseban algoritam za njihov News Feed, ali Mark Zuckerberg, izvršni direktor ove kompanije, želi mnogo više. On želi algoritam koji upravlja svim međuljudskim odnosima.
Saradnja zbog bržeg Weba
Na prvi pogled • Beograd • 04.07.2015.
Web aplikacije i stranice bi uskoro mogle da dobiju ubrzanje kada je reč o brzini koje bi ih načinile jednako brzim kao što je reč o matičnim desktop i mobilnim aplikacijama zahvaljujući novim standardima za koje je inicijativa potekla od kompanija Mozilla, Microsoft i Google.