Arhiva - 08.05.2015.
Gigabyte P55K koristi NVIDIA GTX 965M
Gigabyte je predstavio njihov P55K računar. U pitanju je 15.6-inčni igrački laptop koji odlikuje kombinacija četvorojezgarnog Haswell procesora i NVIDIA GeForce GTX 965M mobilne GPU jedinice koja će biti odgovorna za fantastični 1080p prikaz. Ovaj igrački laptop karakteriše Intel Core i7-4720HQ CPU, NVIDIA GeForce GTX 965M GDDR5 2GB GPU, 16GB RAM, 1TB HDD, kao i tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. Laptop se isporučuje sa 4 USB 3.0 porta, HDMI, D-Sub i čitačem SD kartice, između ostalog, a njegova dostupnost na tržištu se uskoro očekuje.
08.05.2015. u 16h @ tweaktown.com >
64015
AMD Radeon grafika koristi HBM
AMD je objavio veliki broj informacija o sledećoj generaciji Radeon grafičkih procesora u toku održavanja finansijske konferencije, a kao što je to i bilo očekivano, neki modeli nastupajućih grafičkih kartica biće prvi modeli koje će odlikovati memorija visokog propusnog opsega. Reč je o memoriji koja se smatra naslednikom GDDR5 memorije koja se koristi u većini današnjih grafičkih kartica. Mark Papermaster, tehnološki direktor kompanije AMD, navodi da na razvoju HBM memorije ova kompanija radi već sedam godina. On je istovremeno naglasio i da će novi AMD grafički procesori sa sobom doneti i značajnu uštedu u potrošnji energije.
08.05.2015. u 15h @ pcworld.com >
64013
Razer daje zaposlenima 14-inčni laptop
Izvori bliski kompaniji Razer ukazali su da je ova kompanija prema odluci izvršnog direktora kompanije za svakog zaposlenog koji radi u ovoj kompaniji obezbedila 14 inčni Blade igrački laptop računar. Kako se navodi, svaki zaposleni je dobio po jedna laptop koji neće biti za upotrebu na poslu već samo za svrhe igranja odnosno personalnu upotrebu. Moto kompanije Razer je For Games, By Gamers. Čelnici kompanije žele da svako ko radi u ovoj kompaniji može da igra igre koliko god to želi. Cena ovog igračkog laptop je $2399, pa tako svakako može da se smatra da su zaposleni dobili vredan božićni poklon mnogo ranije.
08.05.2015. u 15h @ tweaktown.com >
64014
Zen je brži 40% od Excavator modela
AMD je u toku održavanja finansijske konferencije objavio njihov poslovni plan u okviru kojeg je pomenuta i Zen CPU arhitektura. Mark Papermaster, tehnološki direktor i viši potpredsednik kompanije, potvrdio je da će se Zen na tržištu pojaviti u toku naredne godine, naglasivši da je reč o u potpunosti novoj arhitekturi za čiji je razvoj bio zadužen Jim Keller. Ovaj CPU dizajner radio je na razvoju AMD K8 Athlon proizvoda i Apple A4/A5 SoC, a njemu i njegovom timu bilo je potrebno dve i po godine da unapredi Instruction Per Clock. Novo Zen jezgro podržava simultani multi-threading, a Papermaster tvrdi da Zen odlikuje i veća brzina u odnosu na Excavator.
08.05.2015. u 14h @ fudzilla.com >
64012
Pretraga dominatna na mobilnim uređajima
Google navodi da više upit za pretragu koji se izvode preko engine-a ove kompanije se izvodi preko mobilnih uređaja a ne preko personalnih računara. kompanija je objavila ovo zapažanje u okviru blog posta u utorak. Google navodi da se pretraga preko mobilnih uređaja izvodi više nego pretraga preko personalnih računara u deset zemalja uključujući visokotehnološke zemlje kao što su SAD i Japan. Ova činjenica predstavlja veliku priliku za poslovne korisnike da iskoriste ovaj novi način pretrage da dopru do većeg broja korisnika jer danas gotovo svako poseduje smart telefon u razvijenom svetu.
08.05.2015. u 14h @ computerworld.com >
64011
MSI predstavlja 990FXA Gaming AM3+
MSI je i zvaničnim putem predstavio novu 990FX Gaming Socket AM3+ matičnu ploču koja je za sada jedina AM3+ matična ploča sa USB 3.1 portovima. Nova MSI 990FXA Gaming matična ploča deo je MSI Classic serije i deo MSI USB 3.1 linije koja podrazumeva ukupno 12 matičnih ploča. Pored 990FXA Gaming matične ploče, MSI je obuhvatio i USB 3.1 podršku za 970A SLI Krait Edition matičnu ploču. Osim toga, obezbeđen je i veliki broj drugih karakteristika među kojima su Audio Boost 2, Killer LAN, AMD CrossfireX i NVIDIA SLI podrška i zapravo je prva matična ploča bazirana na AMD čipsetu sa NVMe podrškom.
08.05.2015. u 13h @ fudzilla.com >
64010
Intel Core i7-6700K će zameniti i7-4790K
Vesti o novom Intel Core i7-6700K procesoru su se pojavile ne tako davno, a sada stižu i ažurirane informacije. Nastupajuća linija Skylake-S procesora će imati najmanje pet procesora u svojoj familiji i oni će biti direktna zamena za trenutne Haswell bazirane procesore kompanije Intel. Novi Core i7-6700K će zameniti i7-4790K koji je bio namenjen entuzijastima i igračima koji koriste matične ploče sa LGA 1150 socketima. Takođe, u prvom kvartalu 2016. godine takođe bismo mogli da budemo svedoci predstavljanja Broadwell-E platforme što će rezultirati zamenom za trenutni Haswell-E bazirani Core i7-5960X model.
08.05.2015. u 13h @ tweaktown.com >
64009
Otvaranje Evropskog istraživačkog Instituta
Vodeća svetska IKT kompanija Huawei, tokom Evropskog Poslovnog Samita koji je održan 6. i 7. maja u Briselu, najavila je otvaranje Evropskog istraživačkog Instituta (European Research Institute – ERI ). Institut, koji će se nalaziti u Luvenu, Belgija, predstavlja prekretnicu globalne inovacijske strategije kompanije. Institut će upravljati i nadgledati rad 18 evropskih centara za istraživanje i razvoj u 8 zemalja u kojim radi 1.200 zaposlenih.
08.05.2015. u 12h @ huawei.com >
64008
ARM kreira novu alijansu
ARM, Applied Micro i kompanija koja razvija softver za servere Netzyn su se udružili da kreiraju novu referentu platformu za novi virtuelni set top box. Novi vSTB koristi funkciju mrežne virutelizacije (NFV) i radi na cloud serverima koje pokreće Applied Micro-ov X-Gene Server on Chip i nudi potencijal za smanjenje mrežnih operatora CapEx i OpEx kao i za uvećanje prosečnog prihoda po korisniku (ARPU). Ovo će stvoriti prilike za operatere da uvećaju ARPU dok se smanjuje korisnička oprema, troškovi i održavanje. Pored Applied Micro, demonstracija je takođe dostupna na mobilnoj SoC microserver platformi baziranoj na Samsung Exynos 5422 SoC.
08.05.2015. u 12h @ fudzilla.com >
64007
NVIDIA sve dalje od mobilnih uređaja
NVIDIA je ponudila njihovo 3G i LTE modem odeljenje na prodaju, što je deo nove strategije ove kompanije koja se sve više udaljava od mobilnih uređaja. Kompanija je početkom ove nedelje najavila da će zatvoriti njihovo Icera odeljenje do kraja drugog kvartala fiskalne 2016. godine i rasproda svoja sredstva. NVIDIA će početi da licencira modeme drugih kompanija koje uparivati sa LTE opcijom povezivanja sa njihovim Tegra čipovima. NVIDIA je došla u posed jedinice za modeme kupovinom firme Icera u toku 2011. godine za $367 miliona.
08.05.2015. u 11h @ pcworld.com >
64002
Microsoft cilj od milijardu uređaja
Da bi ispunila prethodno zacrtani cilj koji se odnosi na to da Windows 10 operativni sistem bude prisutan na milijardu uređaja u naredne tri godine, kompanija Microsoft mora da pretvori svaki PC računar koji pokreće Windows 7 u računar koji pokreće novi operativni sistem, ali i da nađe dodatni broj korisnika, pokazuju statistički podaci. Terry Myerson, rukovodilac Microsoft-ovog odeljenja za operativne sisteme, ubeđen je da će dve do tri godine nakon predstavljanja Windows 10 operativnog sistema biti zabeleženo milijardu računara koje pokreće ovaj sistem, dok analitičari izražavaju sumnju u izvodljivost ovog plana budući da je reč o veoma ambicioznoj želji.
08.05.2015. u 11h @ computerworld.com >
64006
Lenovo opet na meti kritika
Lenovo, jedan od najvećih proizvođača PC računara našao se na meti kritika zbog masivnog sigurnosnog rizika koji postoji a koji napadačima može omogućiti da iskoriste man-in-the-middle napad za preuzimanje štetnog softvera na sisteme korisnika. Sigurnosni istraživači firme IOActive navode da bi postojeća slaba tačka napadačima omogućila i da preuzmu štetni softver na računar korisnika i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad njim. Ova slaba tačka posebno ugrožava ThinkPad, ThinkStation i ThinkCenter proizvode, kao i modele u okviru B, E, K i V serija.
08.05.2015. u 10h @ tweaktown.com >
64005
Windows desktop na Dell Chormebookovima
Dell je ponudio način korisnicima da smanje zavisnost od Windows PC hardvera sa novim uređajima za upravljanje koji mogu da donesu virtuelne Windows desktope na Chromebook računare. Dell-ovo rešenje za Wyse-vWorkspace proizvod koristi tehnologiju desktop virtuelizacije za obezbedi Windows desktop softver na Chromebookovima i drugim uređajima. Mada ne može njime da se upravlja preko udaljene lokacije, Windows OS će biti potpuno funkcionalan i radiće kao da je lokalno učitan. Kao deo svog Chrome for Work programa, Google je agresivno pogurao Chromebook modele za poslovne korisnike kao alternativu Windows računarima.
08.05.2015. u 10h @ computerworld.com >
64004
Budućnost igara kao online servisa
Activision Blizzard navodi da načini na koji će se proizvoditi i prodavati igre će se rapidno menjati a sve to zbog interneta. Prilikom objavljivanja rezultata poslovanja kompanije tokom prvog kvartala, kompanija je uprkos tome što je u prethodnom periodu zabeležila pad profita i pad prodaje optimistična po pitanju povećanja internet prodaje. Kompanija je objavila da planira da što je moguće veći deo prodaje prebaci na internet, pri čemu rezultati poslovanja kompanije su dostigli najviši stepen ikada. Tako sada na svakih zarađenih $4 koje Activison Blizzard generiše $3 je ostvareno prodajom sadržaja ove kompanije preko interneta.
08.05.2015. u 09h @ cnet.com >
64003
AMD HBM je još uvek misterija
AMD je tizovao njihovu novu HBM memoriju visokog propusnog opsega koja će se na tržištu pojaviti u narednom periodu. Mark Papermaster, tehnološki direktor i viši potpredsednik kompanije u toku nedavno održane konferencije pomenuo je da će novi grafički proizvod odlikovati HBM. On je istom prilikom naglasio da će novu memoriju karakterisati upotreba 3D HBM DRAM Die Stack na silikonu, a ono što je AMD takođe naveo jeste da će HBM proizvod biti dostupan u toku ove godine, dok HBM 2 proizvod možemo očekivati naredne godine.
08.05.2015. u 09h @ fudzilla.com >
64001
Tri nova Nintendo 3DS paketa za Evropu
Tri nova paketa koje karakteriše novi Nintendo 3DS handheld uređaj će biti dostupni u Evropi od 26. juna, najavila je kompanija Nintendo. Xenonblade Chronicles paket uključuje crnu novu Nintendo 3DS konzolu, fizičku kopiju igre, Xenonblade masku i kod za preuzimanje za Mechanics home temu menija. Pokemon Alpha Sapphire paket će doneti belu novu Nintendo 3DS konzolu, digitalnu verziju igre, Pikachu masku kao i kod za preuzimanje za Pikachu Party home temu menija. konačno Monster Hunter 4 Ultimate paket uključuje crnu novu Nintendo 3DS konzolu, digitalnu kopiju igre i Monster Hunter tematsku masku kao i kod za preuzimanje Hunter Steal teme
08.05.2015. u 08h @ gamespot.com >
64000
Google servis za skladištenje velikih podataka
Google je predstavio servis za skladištenje velikih količina podataka online, potencijalno omogućavajući organizacijama da izvršavaju analize velikih setova podataka kao cloud servis. Ponuda koja nosi naziv Google Cloud Bigtable je bazirana na tehnologiji kojui je Google interno činio dostupnom već nekoliko godina tako da u pitanju nije potpuno nova stvar, kaže Tom Kershaw, Google direktor za upravljanje proizvodima zadužen za Google cloud platformu. Bigtable pokreće mnoge od osnovnih Google servisa uključujući Google pretragu, Gmail i Google Analytics. Korisnici mogu da čitaju i pišu podatke koristeći API za Apache HBase.
08.05.2015. u 08h @ pcworld.com >
63999
FrostWire 6.0.9
FrostWire je BitTorrent klijent (prethodno poznat kao Gnutella klijent) koji je u stvari kolaborativni pokušaj mnogih freelance i Open Source programera iz celog sveta. Korišćenje najnovije verzije FrostWire softvera omogućava korisnicima da uživaju u najboljoj funkcionalnosti programa. Bugovi koji su primećeni u starijim verzijama su popravljeni u najnovijoj. Karakteristike FrostWire softvera uključuju visoke brzine preuzimanja, iTunes kompatibilnost, nove i unapređene skinove odnosno online chat sobe koje omogućavaju da korisnici razmenjuju iskustva korišćenja softvera.
08.05.2015. u 07h @ filehippo.com >
63997
Avira free Antivirus 15.0.10.434
Avira free Antivirus je pouzdani besplatni antivirus softver koji konstantno i brzo skenira vaš računar tražeći zlonamerne programe kao što su virusi, trojanci, backdoor programi, hoaxi, crvi, dialeri i drugi. Softver nadgleda svaku naciju koju sprovede korisnik ili operativni sistem i reaguje kada se detektuje zlonamerni program. Softver detektuje i uklanja više od 150.000 virusa, uvek je među najboljim rešenjima u testovima poređenja karakteristika u računarskim žurnalima, as tu je i zaštita protiv prethodno nepoznatih makro virusa. Softver nudi i internet čarobnjaka za ažuriranje koji omogućava lako ažuriranje kako karakteristika tako i baza virusa.
08.05.2015. u 07h @ filehippo.com >
63998
phpMyAdmin 4.4.5
phpMyAdmin je besplatni softverski alat napisan u PHP jeziku koji je namenjen da se njime upravlja kada je reč o adminsitraciji MySQL baza podataka preko interneta. phpMyAdmin podržava širok spektar operacija sa mySQL bazama podataka. Nudi podršku za većinu MySQL karakteristika, nudi mogućnost da vršite pretraživanje i izbacivanje baza podataka, tabela, pogleda, polja i indeksa. Takođe, nudi mogućnost da kreirate, kopirate, izbacujete, preimenujete i menjate baze podataka, polja i indekse. Tu su i opcije održavanja servera, baza podataka i tabela, kao i upravljanje uskladištenim procedurama i okidačima.
08.05.2015. u 06h @ filehippo.com >
63996
Nema informacija!
Tesla tablet H785
Na prvi pogled • Beograd • 08.05.2015.
Najnoviji Tesla tablet kompaktnog 7.85" formata. Pored aluminijumskog kućišta, tu su fantastični 2K ekran sa IPS panelom, dosta dobre performanse i na kraju sasvim korektna cena.
Bang & Olufsen BeoPlay H6
Na prvi pogled • Beograd • 08.05.2015.
Na testu smo imali fantastične Bang & Olufsen BeoPlay H6 koje nisu baš za svakoga, ali kome god prenaglašen bas nije dobra stvar, a ima novca za ovakav model i pri tome voli da muziku sluša sa telefona, eto prilike da dođe do stvarno sjajnog para slušalica.
Allocacoc PowerCube Extended
Na prvi pogled • Beograd • 08.05.2015.
Vrlo jednostavan gadget koji će mnogima puno značiti. Ideja je da se klasičan razdelnik napona koji zauzima dosta prostora učini fleksibilnijim i praktičnijim. Uz dodatak i ostalih adaptera iz PowerCube serije, mogućnosti su stvarno velike.