Arhiva - 03.05.2014.
Google najavljuje Android Silver
Izvori koji su upoznati sa materijom ukazuju da kompanija Google radi na Android Silver projektu, Reč je o vrhunskim „silver“ telefonima koje bi karakterisala potpuno čista verzija Andorida. Nexus brend će očigledno doći do svog kraja pri čemu Google održava veliki broj promocija u svojim prodavnicama. Google se nada da bi na ovaj način mogao da očisti reputaciju Andorida, smanji modifikacije treće strane operativnog sistema na svojim telefonima i zadrži strožiju kontrolu nad operativnim sistemom, slično načinu na koji Apple kontroliše svoj iOS. Google je navodno uložio oko $1 miliajrdu da ohrabri proizvođače da kreiraju telefone za ovaj program.
03.05.2014. u 17h @ electronista.com >
57353
MacBook računari sve manje privlačni
Najnovije osveženje MacBook Air računara može se svesti na ono što jeste i ono što nije. Kada je reč o manjem modelu, jeste obezbeđen nešto bolji procesor, ali zato nema Retina ekrana. Kada je reč o cenama, $899 za obične korisnike i $849 za edukativne svrhe, niže su za $100 u odnosu na prethodne modele. Kada se fizičke dimenzije uzmu u obzir – 11.6-inčni ekran, 1366 x 768 rezolucija i Intel procesor – jasno je da niže cene MacBook Air modele čine bližim Chromebook računarima, naročito kada je reč o jedinicama koje su namenjene za korišćenje u edukativne svrhe.
03.05.2014. u 16h @ betanews.com >
57350
MediaTek rešenja za uređaje za nošenje
Kompanija MediaTek planira da počne masovnu proizvodnu svojih Aster rešenja za uređaje za nošenje i Internet of Things aplikacije u trećem kvartalu ove godine. Aster će se pojaviti kao platforma rešenje koje uključuje čipove, softver, firmware i referentne dizajne i stoga će biti veoma konkurentan na tržištu. Aster će takođe biti SoC koji je integrisan sa MCU, Bluetooth čipom , integrisanim kolom kontrolera osetljivog na dodir, memorijskim čipom, I/O interfejsima i kompatibilan sa MediaTek rešenjima za smart telefone i tablete. MediaTek sarađuje sa brojnim klijentima u Kini na razvoju proizvoda pri čemu se Aster proizvodi očekuju u drugoj polovini 2014.
03.05.2014. u 15h @ digitimes.com >
57349
Sapphire R9 290X Vapor-X OC
Sapphire je dodo još jednu grafičku karticu R9 200 serije koja je deo Vapor-X linije koju neće samo karakterisati prilagodljivi VRM deo kao i fabrički overklok ali koji će posedovati Sapphire-ov sopstveni Vapor-X triple-fan kuler. Ova kartica je bazirana na AMD Hawaii XT GPU sa 2816 Stream procesora. Sapphire R9 290X Vapor-X OC radi na 1080MHz za GPU dok 4GB GDDR5 memorija sa sa 512-bitnim memorijskim interfejsom radi na 5.64Ghz efektivnog radnog takta. Ova kartica poseduje Dual Bios opciju, LED osvetljeni Sapphire logo sa strane kartice koji menja boju u zavisnosti od toga koliko je kartica zagrejana.
03.05.2014. u 14h @ fudzilla.com >
57348
Najtanje nanožice na svetu
Juhnao Lin, jedan od istraživača Vanderbilt univerziteta, osmislio je način kreiranja nanožica čija je širina samo tri atoma, što bi naučnicima moglo da pomogne da kreiraju fleksibilne tablet računare i pametne telefone debljine papira. On je došao do načina kreiranja fino fokusiranih snopova elektrona sa ciljem dizajniranja onoga što naučnici nazivaju najmanjim žicama ikada. Ove male metalne žice odlikuje hiljaditi deo debljine mikroskopskih žica koje se danas koriste za povezivanje tranzistora u okviru integrisanih kompjuterskih kola.
03.05.2014. u 13h @ computerworld.com >
57347
Asus Hyper Express drajv
Asus je predstavio rani dizajn njihovog novog SATA Express drajva koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Oznaka novog drajva je ASUS Hyper Express i izrađen je u saradnji sa kompanijom Kingston. Hyper Express drajv odlikuje host-agnostički kontroler sa RAID 0 nizom SSD. ASUS Hyper Express SATA Express na tržištu će biti dostupan sa dva mSATA ili dva M.2 SSD upakovanih u malo 2.5“ kućište ili dva 2.5“ SATA SSD upakovana u 3.5“ kućište. Prema najavama proizvođača, ASUS Hyper Express SATA Express na tržištu se može očekivati u naredna dva meseca.
03.05.2014. u 12h @ fudzilla.com >
57341
Samsung naglašava sigurnost
U toku 2011. godine, kompanija Samsung je predstavila program koji nosi naziv Samsung for Enterprise i koji odlikuje dodatna sigurnost za mobilne uređaje koji se koriste u poslovnim okruženjima. Međutim, ovaj program nije dao očekivane rezultate pa je u toku protekle godine Samsung najavio Knox program koji odlikuje napredniji nivo sigurnosti. Prvo je objavljen Knox 1.0 koji je podrazumevao unapređenu verziju Android-a, a Samsung Knox 2.0 objavljen je u toku februara i pruža mogućnost cloud baziranog kupovanja i kontrolu Samsung-ovih servisa i aplikacija uz Knox Marketplace koji nudi 150 poslovnih aplikacija.
03.05.2014. u 11h @ computerworld.com >
57346
Dodaci za Office za iPad
Microsoft je obezbedio neke značajne dodatke kada je reč o Office paketu proizvodnog softvera za iPad pa je tako dodata AirPrint podrška za iPad edicije Word, Excel i PowerPoint softvere. Screenshotovi koji su objavljeni otkrivaju standardne opcije koje se pojavljuju u zahtevu za štampanje svake od aplikacija, uključujući portrait/landscape režime, dvostrano štampanje. Nažalost, opcije za štampanje nisu naročito široke i uključuju samo pobrojane opcije. Microsoft još uvek nije ugradio print preview opciju koja bi bila veoma korisna kada je reč o dvostrukoj proveri tabela koje planirate da štampate.
03.05.2014. u 10h @ arstechnica.com >
57345
Nova Amazon prodavnica za noseću tehnologiju
Tehnologije uređaja za nošenje tek treba da pokažu pravi uticaj, ali činjenica je da se nešto dešava. Sve više proizvoda se predstavlja od strane tehnoloških kompanija pri čemu se fokusiranje na ovu vrstu uređaja pojavljuje širom sveta. Amazon se pridružio ludilu koje se odnosi na uređaje za nošenje predstavljanje svoje prodavnice u kojoj kupci mogu da pronađu i kupe najnovije tehnologije za nošenje, uključujući pratioce aktivnosti, pametne satove čak i kamere za nošenje na telu. U ponudi su proizvodi kompanija kao što su Samsung, Jawban, GoPro, Basis i Misfit. Prodavnica nudi icentar za učenje koji će kupcima ponuditi neophodna znanja za ove vrste uređaja.
03.05.2014. u 09h @ betanews.com >
57344
IE bug se zloupotrebljava već godinu dana
Microsoft je izdao sigurnosni savet koji se odnosi na slabu tačku koja je otkrivena i koja utiče na praktično svaku aktivnu verziju IE od verzije 6 koja je već duboko zastarela pa do verzije 11. Ova zero day slaba tačka je otkrivena od strane kompanije Fire Eye koja je poznata po tome što pomaže korporativnim i vladinim korisnicima kada je reč o napadima. Slaba tačka uključuje tzv. heap feng-shui. Exploit je dosta sofisticiran i uključuje alociranje i napad na objekte za Adobe Systems Flash plug in preko Java Scripta. Iako slaba tačka ima svoja ograničenja ona je već zarazila veliki broj računara pa je obavezno da Microsoft što pre obezbedi zakrpu.
03.05.2014. u 08h @ dailytech.com >
57343
Nema informacija!
AMD o 20nm, FinFET 16nm-14nm budućnosti
Na prvi pogled • Beograd • 03.05.2014.
Tržište je reagovalo prilično pozitivno na najnovije brojke koje se odnose na prihode kompanije AMD i njene planove čemu je doprinela činjenica da se AMD približio profitabilnosti u okviru kvartala koji je tradicionalno spor.
Šta je Samsung naučio od Galaxy Geara
Na prvi pogled • Beograd • 03.05.2014.
Uz veliki broj Gear 2 narukvica i manje od osam uređaja koji se nose - kombinacija Gear 2, Gear 2 Neo i Gear Fit – dizajneri kompanije Samsung pokazuju da je ovaj proizvođač ozbiljan kada je reč o ovoj vrsti uređaja.
Android privlači najviše mobilnog malware-a
Na prvi pogled • Beograd • 03.05.2014.
Android dominira mobilnim okruženjem, ne samo kada je u pitanju tržišni udeo već i kada je reč o štetnom softveru, pokazali su najnoviji podaci firme F-Secure.