Arhiva - 10.06.2008.
VMware ThinApp dobija upgrade
VMware je najavila novu verziju svog nedavno kupljenog aplikacionog virtuelizacionog softvera sa nekoliko novih, jedinstvenih karakteristika. ThinApp omogućava da aplikacije budu hostovane na serveru i pokrenute lokalno na vašem desktop ili laptop računaru. Softver je imao jedan milion korisnika kada je kompanija koja ga je kreirala Thinstall kupljena od strane VMware u januaru. Verzija 4.0 koja će se pojaviti u narednih mesec dana će omogućiti IT menadžerima da povežu aplikacije koje su kreirane i izoluju ih u različitim server-hostovanim paketima. Mogućnost izolovanja sprečava pojavu eventualnih konflikata među aplikacijama.
10.06.2008. u 21h @ computerworld.com >
16407
Transcend DDR2 serverska memorija
Transcend Information je update-ovala svoju memorijsku ponudu sa nekoliko novih DDR2 FB-DIMM-ova. Novi moduli su dostupni u kapacitetima 1GB i 2GB i karakterišu ih FBGA DRAM čipovi koji rade na radnom taktu od 6667MHz. Transcend-ovi novi memorijski moduli su opremljeni Advanced Memory Buffer-om i hlađeni aluminijumskim hladnjacima. Memorija koristi radni napon od 1.55V koji omogućava za 20 do 30% nižu potrošnju energije u odnosu na standardne DDR2 DIMM-ove. Kompanija Transcend nije navela kada će se novi memorijski moduli kapaciteta 1GB i 2GB naći u prodaji kao i cene po kojima će se prodavati ali će posedovati doživotnu garanciju.
10.06.2008. u 15h @ tcmagazine.com >
16369
Crytek najavljuje Crysis Warhead
Electronic Arts i Crytek su najavile da su započele razvojni rad na naslovu Crysis Warhead, koji se opisuje kao paralelna priča pucačini iz prvog lica Crysis. Nova igra će biti izrađena korišćenjem unapređene verzije CryEngine 2 engine-a za izradu igara. Prema kompaniji Crytek, igrač će u ovoj igri igrati ulogu narednika Sykes-a i osetiti njegovu paralelnu priču tokom događaja iz originalne igre, pronalazeći da je život na drugoj strani ostrva intenzivniji i eksplozivniji nego što je mogao ikada da zamisli. Igra će biti dostupna na PC platformi ove jeseni.
10.06.2008. u 15h @ tgdaily.com >
16370
Mio Leap K1
Mio Leap K1 uređaj je zvanično potvrđen. U pitanju je dvostrani uređaj koji karakteriše GPS navigacija sa jedne strane a telefon sa druge. I pored toga što je uređaj zvanično predstavljen detalja o njemu nema preterano. Ono što se zna od specifikacija je sledeće: Windows Mobile 6.1 operativni sistem, podrška za GPS i A-GPS, quad band GSM/GPRS, EDGE. Takođe tu su i Samsung 2443 procesor, 64 MB radne memorije, 2GB ROM memorije za skladištenje podataka, dok baterija omogućava 5 časova vremena razgovora. Mio Leap K1 karakteriše TFT LCD ekran rezolucije 240x320 piksela.
10.06.2008. u 14h @ navigadget.com >
16368
MSI gps navigator
Kompanija MicroStar International, koja je poznata po širokom portfoliu svojih proizvoda predstavila je novi navigacioni GPS sistem. Ovaj uređaj kombinuje GPS navigaciju sa standardnim pregledom fotografija i Bluetooth modulom za free hands pozive tokom vožnje. MS-5654, kako je naziv ovog uređaja poseduje 4.3’’ ekran, Centrality GPS prijemnik, FM prijemnik za update informacija o saobraćaju, kao i slot za SD kartice i internu bateriju. Što se tiče ostalih detalja o ovom uređaju, za sada nema dovoljno informacija, obzirom da na sajtu kompanije MSI još ne postoji sekcija posvećena navigacionim uređajima.
10.06.2008. u 14h @ navigadget.com >
16367
Philips 52'' 3D ekran
Kompanija Philips je predstavila novi 52’’ 3D ekran koji je dizajniran za digitalne znakove, profesionalnu AV upotrebu i razne druge zabavne sadržaje. Ekran koristi Philips-ovu WOWvx tehnologiju koja omogućava 3D izgled bez potrebe za specijalnim naočarima. 52-inčni auto-stereoskopski ekran je baziran na potpunom 1080p HD panelu sa jačinom osvetljenja od 700cd/m². Odnos kontrasta od 2000:1 kao i vreme odziva od 8ms. Philips navodi da će ovi ekrani biti dostupni od četvrtog kvartala ove godine. Iz kompanije navode da je proizvod namenjen za širok stepen primena od privatnih do javnih. Za sada nema informacija o ceni.
10.06.2008. u 13h @ i4u.com >
16366
Avery DesignPro
Avery Dennison Office Products je nedavno objavi Avery DesignPro Software za Mac. Novi alat je dostupan za preuzimanje bez nadoknade a može se preuzeti sa Avery Web sajta. Avery Design Pro pomaže korisnicima da dizajniraju i štampaju sadržaje na Avery brendiranim oznakama, poslovnim karticama, čestitkama i drugom. Ove mogućnosti uključuju alate za zakrivljen tekst, pozadinske boje više od 1300 prethodno dizajniranih šablona i više od 2000 clip art i foto sličica koje možete koristiti u svojim dizajnima. Takođe, ovaj alat sadrži i Snapshot galeriju koja vam dozvoljava da snimite prilagodljive dizajne i logoe tako da ne morate da ih iznova kreirate svaki put.
10.06.2008. u 13h @ macworld.com >
16365
Mozilla eksperimentiše sa sigurnošću
Mozilla je svojim korisnicima omogućila da daju komentare vezane za novu eksperimentalno sigurnosnu politiku pretraživača nazvanu Site Security Policy, koja je dizajnirana da zaštiti korisnike od XSS, CSRF i malware orjentisanih IFRAME napada koji su zarazili preko 1.5 miliona Web stranica ranije ove godine. Sigurnosni eksperti i programeri su ushićeni ovom novom mogućnošću jer SSP proširuje kontrolu i na Web 2.0 aplikacije koje dozvoljavaju korisnicima da upload-uju/uključe potencijalno štetne HTML/JavaScript-ove na stranice kao što su iGoogle, eBay Auction Listings, Windows Live, MySpace/Facebook widgeti i druge.
10.06.2008. u 12h @ it.slashdot.org >
16364
Apacer hibridni SSD
Kompanija Apacer je na ovogodišnjem Computex događaju prikazala da ne moraju samo klasični HDD-ovi da budu hibridni. Ova kompanija je prikazala najnoviju SSD ponudu, 2.5’’ drive koji kao što njegov hibridni naziv ukazuje za razliku od većine NAND drive-ova koristi i SLC (single level cell) i MLC (multi level cell) čipove. Nudeći 96GB skladištenog kapaciteta – 32GB SLC i 64GB MLC, CAFD 253 kako se ovaj drive zove karakteriše IDE interfejs i potrošnja od svega 25mA kada je u režimu mirovanja. Ideja Apacer-a ima smisla jer korisnik za zahtevnije zadatke može da koristi brže SLC čipove dok kada se ne zahtevaju vrhunske brzine mogu se koristiti MLC čipovi koji troše manje energije.
10.06.2008. u 12h @ tcmagazine.com >
16363
T-Rad2 VGA cooler
Thermalright nedavno je predstavio novi VGA cooler koji nosi oznaku T-Rad². Dimenzije novog uređaja su 228 mm x 104 mm x 24.3 mm ali veličina nije jedina stvar na osnovu koje je potrebno pomenuti ovaj uređaj. Novi VGA cooler je težak 398 grama, poseduje bakarnu osnovu i jedan 120mm ili dva 92mm ventilatora. Novi T-Rad² karakteriše podrška za Radeon HD 3850 i 3870 ali i za GeForce 9800 GTX a na tržištu bi trebalo da se pojavi u narednih nekoliko nedelja a realno je za očekivati da će cena novog T-Rad² VGA cooler-a biti veoma visoka.
10.06.2008. u 11h @ tcmagazine.com >
16362
Foxconn za overclockere
Uprkos veličini kompanije Foxconn je i dalje jedan novih brendova koji se mogu pronaći na tržištu. Da bi kompenzovali to Quantum Force High-End Overclocking grupa koristi sve moguće načine da okupi najbolje stručnjake oko sebe da bi se pokazale sve mogućnosti njihovih proizvoda. Ovaj put prikazana su dva nova proizvoda, Blackop X48 i Dreadnought 790i, sa modularnim čipset rashladnim blokovima uključujući LN2. Može li LN2 sa svojim hlađenjem preko suvog leda dostići konačno radni takt od 6GHz? Nemojmo zaboraviti da su stručnjaci ove kompanije već isprobali C-1 stepping Yorkfield-a, pa se zaista može očekivati da ni malopre pomenuta granica ne ostane nedostižna.
10.06.2008. u 11h @ theinquirer.net >
16361
Novi dock za hard diskove
Kompanija USB Fever je predstavila još jedan proizvod u sve većem arsenalu USB periferija. Ovoga puta u pitanju je uređaj koji će se pokazati veoma korisnim onim korisnicima koji barataju HDD-ovima. Novi uređaj nosi naziv SAT HDD Multi Function Dock (USB+ESATA). Tipovi kartica koji su podržani od strane novog proizvoda jesu svi očekivani SD varijeteti, MMC tipovi, Compact Flash kao i Sony Memory Stick tipovi kartica. Po pitanju povezivanja sa računarom poseduje USB ili eSATA portove koji omogućavaju korišćenje Windows Vista operativnog sistema, XP kao i Mac OS.
10.06.2008. u 10h @ theinquirer.net >
16360
FileMaker Pro podrška do septembra
FileMaker će prestati da pruža podršku za Filemaker 7 proizvode krajem septembra, navodi se na stranici koja najavljuje FileMaker Pro 9 upgrade. Od 26. septembra 2008, tehnička podrška i zamena medija neće više biti dostupni za bilo koji FileMaker 7 proizvod. Da bi ohrabrio korisnike da izvrše upgrade FileMaker je ponudio cenu za upgrade-ovanje od $119 za FileMaker Pro i $199 za FileMaker Pro 9 Advanced. FileMaker 9 je poslednja glavna revizija Apple-ovog popularnog softvera za baze podataka namenjenog višestrukim platformama. Glavne nove karakteristike uključuju poršku za nove formate kao i Quick Start ekran za pokretanje novog projekta.
10.06.2008. u 10h @ pcworld.com >
16359
Win4Lin desktop virtuelizacija
Virtual Bridges je predstavila verziju 5 svog Win4Lin desktop virtuelizacionog sistema, za koji navodi da ima značajno unapređene performanse koje mogu da zasene i VMware Workstation i druge konkurente na rastućem desktop virtuelizacionom tržištu. Win4Lin desktop 5 je baziran na kodu koji je prerađen 2005. kada je aktiva prethodne kompanije NeTraverse kupljena da bi se formirao Win4Lin, koja sada nosi naziv Virtual Bridges. Trenutni proizvod je baziran na Qemu, procesor emulatoru koji je takođe korišćen u drugim virtuelizacionim projektima kao što su Kernel bazirane Virtual Machine (KVM) i VirtualBox. Nova verzija uključuje podršku za 64-bitni Linux.
10.06.2008. u 09h @ pcworld.com >
16358
Final Cut Server
Apple Computer je najavila isporučivanje Final Cut Server-a, moćnog softverskog rešenja za upravljanje media aktive i automatizaciju toka posla. Final Cut Server je proširiva serverska aplikacija koja automatski vrši katalogizaciju velikih kolekcija aktive, omogućavajući pretragu širom višestrukih diskova i SAN tomova i takođe pregled, komentarisanje ili odobravanje sadržaja sa bilo kog mesta bilo korišćenjem PC-ja ili Mac-a. Final Cut Server automatski katalogizuje medije i generie thumbnail-ove, poster frame-ove za brzo pretraživanje formata specifikovanih od strane korisnika. Final Cut Server je tesno integrisan sa Final Cut Studiom za proširenje toka rada.
10.06.2008. u 09h @ techtree.com >
16357
D-Link Web Smart switch
Kompanija D-Link je najavila proširenje svoje serije svičeva bazirane na Green Ethernet tehnologiji dodavanjem ekoloških karakteristika svojim popularnim Gigabitnim Web Smart serijama multi-port mrežnih svičeva. Kompanija je predstavila Web Smart 16-portne (DGS-1216T), 24-portne (DGS-1224T) i 48-portne (DGS-1248T) mrežne svičeve koji inkorporišu novu energetski štedljivu tehnologiju. Kompanija navodi da njena Green Ethernet tehnologija integriše karakteristiku uštede energije koja automatski detektuje vezu i dužinu kabla i prema njima podešava napajanje, bez žrtvovanja operativnih performansi ili funkcionalnosti.
10.06.2008. u 08h @ techtree.com >
16356
ViewSonic VX62 serija LCD monitora
Kompanija ViewSonic je predstavila najnoviju VX62 seriju korisničkih LCD monitora koja uključuje 19’’ VX1962wm/p i 22’’ VX2262wm/p modele. VX2262wm/p poseduje veći 22’’ ekran i obećava čak i bolji kvalitet slike zahvaljujući odnosu dinamičkog kontrasta od 2000:1. Ovaj model karakteriše vreme odziva od 2ms, matična rezolucija od 1680x1050 piksela, 300 nit-a osvetljenosti kao i optiizovane video perofrmanse. Drugi model 19’’ VX1962wm/p karakteriše rezolucija visoke definicije 1680x1050 piksela vreme odziva od 2ms kao i odnos dinamičkog konstrasta od 6000:1. Oba monitora uključuju nevidljive zvučnike sa SRS WOW HD softverom.
10.06.2008. u 08h @ techtree.com >
16355
Albatron 22'' multi-touch LCD
Kompanija Albatron je predstavila svoj 22’’ multi touch LCD ekran, koji je pre svega dizajniran za rad sa budućim Windows 7 operativnim sistemom, ali isto tako odlično radi i sa Vista i XP sistemima. Ono što smo naučili iz tablet računara je da je držanje podignutih ruku za rad sa ekranima osetljivim na dodir zaista zamorno, ali vremenom se može navići. Kompanija Albatron je predstavljanje ovog modela iskoristila da najavi da njeni inženjeri rade i na još većem 24’’ modelu kod kojeg bi ipak rad trebao da bude nešto lakši zbog većih dimenzija. Nema naznaka kada bi se ovaj model mogao očekivati.
10.06.2008. u 07h @ techtree.com >
16354
Microsoft Reclusa tastatura
Hardversko odeljenje kompanije Microsoft je predstavilo Reclusa žičnu tastaturu namenjenu igračima. Prema navodima kompanije u pitaju je prva igračka tastatura koja ima mogućnost kreiranja i skladištenja različitih makroa i tastera-prečica za profile u svakoj igri. Tastatura poseduje dva 360° jog dial-a i Razer Hyper tastera pomoću kojih se može podesiti latencija za maksimalno reagovanje i brz pristup. Takođe, tastatura poseduje ergonomski dizajniran odvojivi pad za dodatni komfor. Softver tastature automatski dodeljuje različite igračke profile za podržane igre. Zahvaljujući novim tehnologijama igrač može trenutno menjati osetjivost tastature.
10.06.2008. u 07h @ techtree.com >
16353
Sanyo Xacti 1080i kamkorder
Kompanija Sanyo je predstavila najnoviji kamkorder iz Xacti familije. Model oznake HD1010 može da snima video sadržaje u rezoluciji 1920x1080i kao i da kreira digitalne fotografije maksimalne rezolucije 4MP. Snimljeni sadržaj se skladišti na SD ili SDHC memorijske kartice koje su trenutno dostupne u kapacitetima od 32GB. Među karakteristikama ovog kamkordera koje treba naglasiti nalazi se i tehnologija detektovanja lica, slow-motion video ili mogućnost kreiranja 7 fotografija u jednoj sekundi. Cena ovog kamkordera koji će u prodaji da se pojavi u mesecu julu će biti oko $800. Na ovu cifru dodajte cenu memorijske kartice, koja u kapacitetu od 16GB košta oko $150.
10.06.2008. u 06h @ tgdaily.com >
16352
AUO predstavlja konveksni ekran
AU Optronics je najavila ekran koji naziva prvi na svetu ekran sa konveksnim krivinama nakon što je nedavno predstavila prvi konkavni ekran. AUO navodi da TFT-LCD substrat stakla poseduje prečnik krivine od 100mm, koji da bi se postigao zahtev za specijalnu tehnologiju stanjivanja. Takođe, za ovaj ekran je potrebna i specijalno dizajnirana zakrivljena jedinica pozadinskog osvetljenja da bi održavala osvetljenost jedinice kao i kontrast ravnomernim širom konveksne površine. Za razliku od postojećih e-papira, AUO-ova nova tehnologija ekrana sa konveksnom krivinom može TFT LCD tehnologiju da podigne na viši nivo po pitanju performansi boja i kvaliteta slike.
10.06.2008. u 06h @ digitimes.com >
16351
Nema informacija!
LG W2242S-PF
Na prvi pogled • Beograd • 10.06.2008.
Ovaj monitor je prosečnih performansi, bez posebno impresivnih osobina, ali i bez nekih velikih mana. Reklo bi se, prosečan monitor sasvim dobre cene. Odnos cene i performansi je odličan, i ako se tako posmatra, neće vas sigurno razočarati.
Canon PowerShot A470
Na prvi pogled • Beograd • 10.06.2008.
Ovo je sjajan mali digitalni aparat rezolucije 7.1 megapiksela namenjen početnicima i onima koji kupuju svoj prvi digitalni aparat. Rezultati nikoga neće razočarati, naprotiv. Fotografije su sjajne, a ovaj aparat nas je definitvno osvojio na prvi pogled.
Xwave Indigo I
Na prvi pogled • Beograd • 10.06.2008.
Veoma povoljan 5.1 sistem zvučnika ukupne jačine 160W. Ovo će biti dovoljno da zatrese prozore ali i pruži vam odličan doživljaj kada pustite omiljeni film ili muziku. Kao specifičnost, ovaj model ima integrisan radio tjuner i može memorisati 20 AM i 20 FM kanala.