Arhiva - 03.03.2008.
VLC Media Player 0.8.6e
VLC Media Player je portabl multi-platformski multimedijalni plejer za različite audio i video kodeke i formate fajlova kao što su DVD, VCD i različiti streaming protokoli. Ovaj plejer ima mogućnost usmeravanja sadržaja preko mreža i transkodovanja multimedijalnih fajlova i njihovo skladištenje u različitim formatima. Među nekim od izmena koje karakterišu ovu verziju su nastavak reprodukcije za gledanje sadržaja preko FTP, sređena SXhm detekcija sa daljinskim X11, popravljen veliki broj poznatih bugova, popravljen problem sa DTS u S/PDIF konverterom, sređen problem sa 5.1 zvukom na ALSA kao i veliki broj drugih unapređenja.
03.03.2008. u 18h @ flexbeta.net >
14494
Chosen One u aprilu
Midway je izdao zvanično saopštenje u kojem navodi da će se Chosen One za Xbox 360 i PlayStation 3 na tržištu pojaviti 21. aprila. Kao što je bio slučaj i sa prethodnim nastavcima Midway Ballers serije, Chosen One omogućava igračima da žive život poznate i ambiciozne NBA zvezde koja pokušava da steknu slavu igrajući jedan-na-jedan i dva-na-dva igre ulične košarke. Više od 65 NBA zvezda se pojavljuje u igri a Midway je implementirao veliki broj novih karakteristika uključujući Chosen One Tournament režim, mogućnost da se nauče neki od glavnih poteza NBA zvezda kao i nove uglove kamere.
03.03.2008. u 16h @ gamespot.com >
14493
Iron Lore prestaje sa radom
Nakon osam godina i dve objavljene igre firma Iron Lore Entertainment je objavila da se više neće baviti razvojem i objavljivanjem video igara. Ovaj studio koji je osnovan 2000 godine od strane Brian-a Sullivan-a, jednog od kreatora Age of Empire igre i jednog od osnivača Ensemble, najpoznatiti je po radu na igri Titan Quest koja je objavljena 2006 godine kao i po expansion pack-u za ovu igru: Titan Quest: Immortal Throne, izdatog 2007 godine, a oba su objavljena od strane THQ. Osim toga, Iron Lore je i jedan od kreatora THQ-ovog trećeg expansion pack-a za Warhammer 40.000: Dawn of War serije igara real-time strategije, Soulstorm.
03.03.2008. u 16h @ gamespot.com >
14492
Metal Gear Solid 4 u junu
Kompanija Konami je krajem proteklog meseca izdala zvanično saopštenje u kojem potvrđuju glasine koje već neko vreme kruže, a to je da će se 12 juna, prvo na tržištu severne Amerike a zatim i u ostalim delovima sveta, pojaviti dugo-očekivani Metal Gear Solid 4, što predstavlja zakasneli početak postojanja ove igre i za korisnike PlayStation 3 konzole. Početkom ove nedelje Sony je objavio da će ova igra biti dostupna krajem drugog kvartala te da će biti obezbeđena kao deo PS3 hardverskog paketa sa sistemom i novim Dual Shock 3 kontrolerom. Svi oni koji naruče ovu igru pre nego što se ona pojavi u slobodnoj prodaji dobiće bonus DVD Metal Gear Saga 2.0.
03.03.2008. u 15h @ gamespot.com >
14491
Mitsumi Touch Pad
Kompanija Mitsumi je završila rad na razvoju uređaja sa dodacima koji odgovaraju ikonama i tasterima koji se pojavljuju na ekranu. Uređaj je osmišljen tako da se postavlja sa zadnje strane mobilnih uređaja. Sastavljen je od pomenutih dodataka, pad-a osetljivog na dodir kao i prekidača. Uređaj je prvenstveno namenjen mobilnim telefonima čiju prednju stranu u potpunosti zauzima ekran. Uređaj omogućava korisnicima da vrše operacije na ekranu jednom drugom dok drugom drže uređaj, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije izdatom prilikom predstavljanja ovog uređaja. Ovaj uređaj prvi put je prikazan na Mitsumi Show 2008.
03.03.2008. u 14h @ fareastgizmos.com >
14490
Asus Z7s WS matična ploča
Kompanija Asus je predstavila Z7s WS matičnu ploču namenjenu radnim stanicama. Ova ploča je pre svega namenjena korisnicima koji traže moćnu matičnu ploču koju karakteriše visoka brzina i odlična podrška za ekspanzione slotove. Ova inovativna matična ploča je opremljena socket-om 771 i koristi najnoviji Intel-ov 5400 čipset koji omogućava izvanredne performanse. Ploča takođe podržava DDR2 800MHz dual channel memoriju, dual PCI Express 2.0 x16 putanje a karakteriše je i kompaktna CEB forma. Ploča poseduje 6 DIMM-ova kao i veliki broj opcija ulaza/izlaza. Ploča omogućava korisnicima ali i entuzijastima da izgrade veoma moćnu radnu stanicu.
03.03.2008. u 14h @ fareastgizmos.com >
14489
MSI ultra mali jeftini PC
Kompanija MSI je predstavila dva nova ultra mala personalna računara. Jedan od modela karakterišu vrhunske performanse dok je drugi namenjen korisnicima kojima je cena uređaja najvažnija. Oba modela su dimenzija 300x65x240mm. Dizajnirani su da zauzmu što manje mesta i lako se pomeraju sa mesta na mesto. Računari koriste najnovije Intel procesore izrađene u 45nm tehnološkom procesu sa brzinama radnog takta do 1.6GHz i potrošnjom energije od svega 2.5W. Takođe ovi modeli su opremljeni DDR2 memorijom koje se može ugraditi do 2GB. Za izradu ultramalih računara korišćene su matične ploče čiji čipsetovi u potpunosti podržavaju DirectX 9, pa je moguća instalacija Viste.
03.03.2008. u 13h @ fareastgizmos.com >
14488
Minox DC7411
Kompanija Minox je predstavila svoj novi model digitalnog foto-aparata. U pitanju je model DC 7411 koji je najtanji Minox model. Karakteristike novog modela kompanije Minox uključuju težinu od svega 114 grama, LCD ekran dužine dijagonale 3.0’’, elektronsko detektovanje lica u kadru uz automatsko podešavanje parametara fotografisanja kao i stabilizaciju slike koja sprečava zamućivanje fotografija u slučaju da fotografu zadrhti ruka. Kada je u pitanju maksimalna rezolucija koju ovaj model omogućava u pitanju je 7.2MP koja je postignuta MINOCTART sočivima. Minox DC 7411 omogućava korišćenje 3x optičkog zuma i funkcije autofokusa.
03.03.2008. u 13h @ letsgodigital.org >
14487
Asus WL-500gP V2
Ciljajući pre svega na korisnike koji žele svoje sadržaje da razmenjuju lako i bez problema kompanija Asus je predstavila WL-500gP V2 multifunkcionalni bežični ruter. Ovaj vrhunski ruter je Vista ready i uključuje inovativne karakteristike kao što su Adisk za laku razmenu fajlova, EZQos upravljanje propusnim opsegom kao i UpnP media usmeravanje čime se nameće kao savršeno rešenje kako za kućnu upotrebu tako i za radu u kancelarijama. Bežični ruter automatski pretražuje i prepoznaje sve digitalne media plejere u mreži. Na ovaj način možete lako razmenjivati muzičke i video sadržaje koji su uskladišteni na bilo kom WiFi omogućenom uređaju u okviru mreže.
03.03.2008. u 12h @ fareastgizmos.com >
14486
WinFast DTV dongle Gold
WinFast DTV Dongle Gold sistem koji se na računar povezuje preko USB 2.0 interfejsa i omogućava vam da besplatno gledate DBV-T televiziju u pokretu. Kako ovaj uređaj u sebi poseduje portabl DBV-T antenu savršeno je društvo za putovanja jer proširuje funkcionalnost vašeg laptop računara. Tjuner omogućava i snimanje TV programa, tako da više nema potrebe da programirate uređaje da vam snime omiljenu emisiju dok recimo putujete jer DTV Donlge Gold omogućava da je gledate onda kada se ona emituje. Sadržaji se snimaju u MPEG-2 formatu visokog kvaliteta. Uređaj poseduje korisnički interfejs na brojnim jezicima što olakšava podešavanje i upotrebu.
03.03.2008. u 12h @ fareastgizmos.com >
14485
MSI kuler bez napajanja
MicroStar International će na CeBit događaju predstaviti uživo demonstraciju prvog na svetu kulera za matičnu ploču koji radi bez napajanja. Ovaj kuler apsolutno ne koristi nikakvu električnu struju za svoj rad već se obrtanje njegovog ventilatora postiže isključivo kretanjem toplote i vazduha iz sistema. Zahvaljujući ovoj činjenici brzina obrtanja ventilatora se menja u zavisnosti od temperature koju daje čipset. Kako vazduh postaje vreo on se širi čime „tera“ ventilator da se okreće hladeći hladnjak trenutno. MSI Airo Power cooler je baziran Striling Engine teoriji razvijen je u saradnji sa Polo-Tech kompanijom sa Tajvana.
03.03.2008. u 11h @ fareastgizmos.com >
14484
LG menja baterije u Z seriji laptopova
Kompanija LG je korisnicima koji su kupili Z seriju laptopova ove kompanije besplatnu zamenu baterija koje mogu da se pregreju i eksplodiraju. Kompanija je prošle nedelje najavila planove za proveru i zamenu baterija u Z seriji koje su u poslednje vreme zadavale velike probleme korisnicima. U Koreji je nedavno prijavljeno nekoliko slučajeva da su bateirje u pomenutim laptop računarima eksplodirale, na sreću bez posledica po korisnike. Kompanija se nada da će ispitivanjem baterija koje su eksplodirale pronaći uzrok ove pojave. Z serija laptop računara kompanije LG je prodata u količini od 29.000 jedinica u periodu između januara i decembra protekle godine.
03.03.2008. u 11h @ fareastgizmos.com >
14483
Asus EN9600GT serija za overclock
Asus je pre nekoliko dana najavio prvu verziju za overclock-ovanje nVidia GeForce 9600GT grafičkog procesora – Asus EN9600GT TOP. Korisnici ovog modela će uživati u unapređenjima radnog takta ovog modela u vrednosti od 10% koje omogućava bolji igrački doživljaj. Kartica je opremljena sa 512MB memorije koja umesto 1.8GHz kod referentnog dizajna sada radi na 2.0GHz. Što se tiče radnih taktova jezgra u shader-a, oni su sa referentnih 650 i 1625MHz povećani na 720 i 1800MHZ respektivno. Ovaj model zbog povećanog radnog takta pa samim tim i grejanja će koristiti Glaciator hladnjak specijalno dizajnirani rashladni sistem namenjen vrhunskim rešenjima.
03.03.2008. u 10h @ fareastgizmos.com >
14482
Fujitsu Full HD Multi dekoder
Kompanija Fujitsu je najavila predstavljanje novog višestandardnog video dekodera LSI potpune visoke definicije za digitalno video emitovanje. Ovaj uređaj dekodira i MPEG-2 i H.264 kompresione formate u potpunu HD rezoluciju 1920x1080. Fujitsu LSI je visoko integrisani System-on-chip (soC) za televiziju, set-top box-ove i portabl risivere i u saglasnosti je sa DVB standardima koji se trenutno koriste u raznim regionima, većinom u Evropi. Isporuka uzoraka novog Fujitsu LSI koji nosi oznaku MB86H60 će početi od kraja maja ove godine.
03.03.2008. u 10h @ fareastgizmos.com >
14481
Eidos preuzima Battlestations
U toku prošle godine Eidos Battlestations: Midway je igračima omogućio da koriste taktičke komande američkih pacifičkih sila u režimu kampanje koji sledi nakon Drugog svetskog rata od Pearl Harbor-a u decembru 1941 godine do Battle of Midway u junu 1942 godine. Kreator igre navodi da će igrače spremno provesti kroz ostatak rata na osnovu toga što je u krajem februara objavio Battlestations: Pacific za Xbox 360 konzolu i PC. Pacific ponovo igrače postavlja na sred Pacifika gde će morati da preduzmu kontrolu nad konfliktima preko borbi za dobijanje kontrole nad Okinavom u toku Drugog svetskog rata.
03.03.2008. u 09h @ gamespot.com >
14480
Disney kreira Ultimate Band
Disney Interactive Studio je krenuo sa kreiranjem Ultimate Band za Nintendo Wii i DS koji bi na tržištu trebalo da se nađu za ovogodišnji period božićnih i novogodišnjih praznika. Čelnici Disney-a veruju da će najveća prodajna karakteristika Ultimate Band-a biti to što ova igra ne zahteva nikakve dodatne periferne uređaje za igru. Igra će se oslanjati isključivo na daljinski upravljač Wii konzole i olovku DS-a. Za sada nisu najavljeni niti bendovi niti numere koje će se naći u okviru ove igre ali Disney obećava da će biti obuhvaćen veliki broj hitova nekih od najvećih zvezda rok, alternativne, pop i ostalih vrsta muzike od ’60-tih godina pa na ovamo.
03.03.2008. u 09h @ gamespot.com >
14479
Valkyria Chronicles na jesen
I pored činjenice da se još uvek nije pojavila u Japanu, kompanija Sega je donela odluku da igra Valkyrie of the Battlefield: Gallian Chronicles treba uskoro da se pojavi na evropskom i američkom tržištu. Datum koji je naveden za objavljivanje jeste 28. april a Play Station 3 igra obećava kombinaciju elemenata realne strategije sa tradicionalnim načinom igranja igara. Igra će nositi novi naziv na zapadnom tržištu a to je Valkyria Chronicles. Radnja igre se odvija na izmišljenom kontinentu, koji u značajnoj meri podseća na Evropu ’30-tih godina, i koji je podeljen na delove koji imaju različite vladare.
03.03.2008. u 08h @ gamespot.com >
14478
Barcelona konačno spremna
AMD-ov čip namenjen serverima Barcelona je konačno spreman za pojavljivanje na tržištu nakon otklanjanja brojnih problema koji su ovaj model pratili. AMD počevi od ove nedelje počinje isporuku ovih procesora proizvođačima. Kreatori sistema kao što su Dell i Hewlett-Packard su već pripremili sisteme koji će karakteriisati Barcelona čipove a koji bi pred korisnicijma mogli da se nađu u drugom kvartalu. AMD počinje sa isporukom B3 verzije procesora koja ima ispravljen TLB bug. Barcelona čipovi su prvi put predstavljeni u septembru mesecu prošle godine, da bi nedugo nakon toga AMD počeo da se suočava sa problemima koji su pratili procesore a izazvani su pomenutim bug-om.
03.03.2008. u 08h @ news.com >
14477
Sigurnosni problem za OS X
Apple je prijavio sigurnosni problem koji može u mnogim situacijama da nekome ko ima fizički pristup Macintosh računaru da dobije pristup lozinkama aktivnog korisničkog naloga. Ova ranjivost OS X operativnog sistema je nastala kao greška u programiranju zbog koje se lozinke naloga skladište u memoriji računara duže nego što je potrebno, što omogućava da nakon rada jednog korisnika on i dalje ostaje ulogovan. Jacob Applebaum, sigurnosni istraživač koji je otkrio ovu slabu tačku navodi da je u pitanju realan problem i da Apple mora što pre da reaguje. Applebaum pripada grupi istraživača koja je pre nekog vremena iznela problem hakovanja „hladnim boot-ovanjem“.
03.03.2008. u 07h @ news.com >
14476
Microsoft razvojne platforme
Grupa koja u okviru kompanije Microsoft stoji iza servisa u okviru Windows Live platforme je omogućila rani opis servisa i alata koje će Microsoft sledeće nedelje izdati u okviru Mix08 Web konferencije. Zvaničnici kompanije Dave Traeadwell i Ray Ozzie navode da je njihov cilj da kreiraju zajednički razvojni model koji spaja online servise kao što su Virtual Earth i pretragu sa Windows i server proizvodima. Tredwell navodi da Microsoft-ova update-ovana Live razvojna platforma poseduje prošireni aplikacioni programski interfejs (API) uključujući API za dobijanje kontakt informacija sa mrežnih društvenih sajtova.
03.03.2008. u 07h @ news.com >
14475
Lexmark kolor desktop štampač
Kompanija Lexmark je predstavila kolor desktop štampač oznake Z1320. Ovaj kompaktni inkjet model je uglavnom namenjen za kućnu upotrebu. Štampač nudi rezoluciju štampanja do 1200x1200 piksela (crno bela varijanta) i 4800x1200 piksela (kolor). Model takođe obećava brzinu štampanja od 22 stranice u minuti za crno belo štampanje odnosno 16 za crno. Štampač poseduje i karakteristiku šestobojnog štampanja a proizvođač tvrdi da može da kreira kolor fotografije profesionalnog kvaliteta. Prodajno pakovanje donosi i Lexmark-ov softverski paket koji uključuje softver za editovanje slika.
03.03.2008. u 06h @ techtree.com >
14474
5 miliona igrača za Guild Wars
Početkom godine Blizzard je objavio cifre koje se odnose na njihovu širom sveta popularnu online igru za veći broj igrača, World of Warcraft. Expension Pack za The Burning Crusade dodao je još dva miliona igrača što je ukupan broj ljudi koji vole i igraju ovu igru popelo na više od 10 miliona. Nedavno je NCsoft objavio brojke koje pokazuju da ni njihova fantazija MMO, Guild Wars ne prolazi nimalo loše. Naprotiv, najnoviji podaci pokazuju da je više od pet miliona kupilo ovu igru koja, za razliku od WOW, ne zahteva mesečnu nadoknadu a extension pack-ovi se objavljuju u jednakim intervalima. Najnoviji expansion pack, Eye of the North, objavljen je u augustu.
03.03.2008. u 06h @ gamespot.com >
14473
Nema informacija!
CoolerMaster Centurion 590
Na prvi pogled • Beograd • 03.03.2008.
Novo kućište iz Cooler Mastera je midi tower formata, ali sa vrlo impresivnim mogućnostima. Može se instalirati do 8 ventilatora od 120mm, što će obezbediti maksimalno dobro hlađenje, a tu su i otvori za sistem vodenog hlađenja. Za bilo koje majstorisanje, neće biti potreban šrafciger, što je odlično.
Ideazone Reaper Edge i FragMat
Na prvi pogled • Beograd • 03.03.2008.
Za zagrižene igrače stižu miš i podloga kompanije Ideazone koja stoji iza Zboard periferija. Miš je sjajnog kvaliteta, laserskog senzora od 3200 DPI i ponaša se odlično u igrama. Rezolucija se može menjati na živo i to u 5 koraka. FragMat postoji sa 8 različitih dizajna, a predstavlja odličan dodatak igračima.
Creative Inspire A500
Na prvi pogled • Beograd • 03.03.2008.
Ovo je 5.1 surround sistem koji će prvo privući svojom cenom, a zatim i ostalim kvalitetima. Za vrlo pristojne pare možete imati Creative surround zvučni sistem koji zvuči odlično, vrlo je jednostavan za montažu i zadovoljava prosečne potrebe.