Arhiva - 02.03.2008.
Nove Asus zvučne karte
Tržište zvučnih kartica bi moglo u bliskoj budućnosti da postane veoma interesantno. Nakon dugogodišnje dominacije kompanije Cretaive, Asus je odlučio da se okuša na ovom segmentu tržišta i najavio izdavanje HTPC i kartica visokih performansi. Asus je razvio veliki broj novih modela koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem CeBit-u. Jedan od novih modela je i Asus Xonar AV1 glavna kartica i srodni model HDAV-DB1. Ove modele karakteriše tri HDMI porta (dva eksterna). Na ovaj način će igrači imati priliku da učestvuju u savršenoj reprodukciji efekata u igrama dok će video entuzijasti imati mogućnost snimanja video sadržaja korišćenjem čistog digitalnog ulaza.
02.03.2008. u 19h @ tgdaily.com >
14472
Asus Xonar DX PCI Express 7.1
Kompanija Asus je izdala novu Asus Xonar DX zvučnu kartu. Asus Xonar DX PCI Express 7.1 isporučuje 35 puta čistiji zvuk u poređenju sa zvukom koji obezbeđuju zvučna rešenja integrisana na matičnu ploču. Kartica je dizajnirana za fino podešavanje audio kvaliteta sa 116dB SNR (Signal-to-Noise odnos) i opremljena je inovativnim tehnologijama kao što su Dolby Home Theather i DS3D GX koji obezbeđuju kristalno jasan zvuk kao i bogate zvučne efekte u igrama. Kartica takođe rešava sve probleme koji su postojali sa određenim zvučnim karakteristikama kod Windows Vista-e i starijih modela koji su se manifestovali nemogućnošću reprodukcije određenih sadržaja.
02.03.2008. u 18h @ fareastgizmos.com >
14471
Asus ROG matična ploča
Tražeči način da izađe u susret igračima koji traže vrhunske performanse i mogućnosti overclock-ovanja kompanija Asus je u okviru svoje Republic of Gamers serije matičnih ploča izdala novu Rampage Formula matičnu ploču. Ploču karakteriše inovativni Pin-Fin termalni modul koji ovoj vrhunskoj ploči obezbeđuje tiho, efikasno hlađenje čime se korisnicima omogućava da uživaju u stabilnom okruženju za overclock-ovanje takođe nova ploča poseduje i inovativnu tehnologiju za overclock-ovanje – CPU Level Up, koja korisnicima omogućava da postignu fleksibilno overclock-ovanje procesora veoma lako bez potrebnog bilo kakvog prethodnog znanja o overclock-ovanju.
02.03.2008. u 17h @ fareastgizmos.com >
14470
Crucial Red Balistic Tracer RAM
Kompanija Crucial je najavila specijalnu verziju Balistic Tracer RAM u novoj crvenoj boji. RAM se isporučuje u DDR2-800 modulima i može da bude u vidu 2GB i 4GB memorijske opreme. Moduli uključuju dve kolone crvenih LED koji ukazuju na aktivnost, kao i crvene štampane ploče. Prema navodima zvaničnika kompanije nova memorijska oprema je dizajnirana da impresionira kako svojom spoljašnjošću tako i performansama. Balistic module karakteriše timing 4-4-4-12 i trenutna dostupnost. Ove modele će najverovatnije najviše tražiti korisnici koji sami izrađuju kućišta kao i oni koji imaju otvore sa strane pa može da se vidi atraktivnost modula.
02.03.2008. u 16h @ i4u.com >
14469
Google Health servis
Google je početkom ove nedelje pokrenuo novi servis pod nazivom Google Health i tom prilikom objavio imena velikih industrijskih igrača koji će obezbediti pristup svim zdravstvenim informacijama korisnika. Izvršni direktor kompanije Google, Eric Schmidt, je u toku Health Information Management Systems Society konferenciji u svojoj uvodnoj reči naglasio da je pretraga koja je svim korisnicima najvažnija uvek vezana za zdravlje. On je još dodao da veliki broj ljudi koristi Web za dobijanje informacija vezanih za određene bolesti i simptome. Google Health pruža informacije o medicinskim stanjima uključujući ilustracije za identifikovanje simptoma kao i propratni tekst.
02.03.2008. u 15h @ news.com >
14468
Shuttle SFF Barebone za igrače
Kompanija Shuttle je najavila barebone igračke sisteme kompaktne forme nazvane XPC P2 3500G. Ovaj sistem malih dimenzija se sastoji od kućišta izraženog od aluminijuma i koristi Intel Core 2 Quad Q6600 procesor i 4GB DDR2-800 memorije. Za svrhe skladištenja ovog sistema je dostupan pojedinačni Samsung SATA hard drive kapaciteta 750GB sa 32MB cache-a. Sistem karakteriše i ATI HD 3870 grafička kartica kao i integrisani skener otiska prsta radi sigurnosti. Shuttle je ovaj model takođe opremio bežičnim LAN adapterom, DVD rezačem kao i 25-in-1 čitačem kartica i prethodno instaliranim Windows Vista operativnim sistemom.
02.03.2008. u 14h @ i4u.com >
14467
Najavljen datum izdavanja za Mass Effect
Igra kompanije Electronic Arts je izdata prošle godine i to kao Xbox 360 eksluziva. Sada je ova kompanija objavila informaciju da će pomenuti naslov tokom meseca maja ove godine biti izdat i na PC platformi. Naime prema najavi EA igra će se za PC pojaviti 6. maja. Kompanija takođe navodi da će ova verzija imati neke nove karakteristike koje treba da je načine više prilagođenom za PC, a postoji mogućnost da do leta i korisnici koji Mass Effect igraju na Xbox 360 konzolu i dobiju neke nove karakteristike. Mass Effect je dobio nagrade za konzolnu igru godine kao i RPG igru godine za 2007.
02.03.2008. u 13h @ i4u.com >
14466
Mac OS X ima slabu tačku
Najnovija verzija Apple-ovog Mac OS X (10.5.2.) operativnog sistema sadrži sigurnosnu slabu tačku koja može napadaču da omogući krah računara koji se nalazi na lokalnoj ili daljinskoj mreži. Sigurnosni istraživači Digit-labs.org su postovali proof-of-concept exploit koji iskorišćava slabu tačku u načinu na koji Apple implementira IPv6 podršku. Većina mreža koristi IPv4 mrežni protokol. IPv6 se za sada sporo usvaja a ovaj protokol treba da obezbedi mnogo veći broj dostupnih mrežnih adresa, unapređenu sigurnost kao i druge karakteristike. Ovaj bug takođe predstavlja problem i za Mac OS X Server jer više servera obezbeđuje matičnu IPv6 podršku.
02.03.2008. u 12h @ informationweek.com >
14465
Lite-On i Philips najavljuju Blu Ray drive
Obzirom na okončanje nepoznanice ko će izaći kao pobednik iz nadmetanja formata visoke definicije i proizvođači se lakše odlučuju za izdavanje određenih proizvoda koje karakteriše Blu Ray tehnologija. Tako je kompanija koja je kreirana kao zajednički poduhvat Philips-a i Lite-On-a predstavila portabl eksterni Lite-On BD-ROM drive koji omogućava reprodukciju Blu Ray disk-ova na bilo kom personalnom računaru korišćenjem USB 2.0 kabla. Ovaj model koji nosi naziv Lite-On DX-4O1S može da čita Blu Ray sadržaje sa diskova brzinom od 4X, sa single layer DVD-oiva brzinom 12X. Drive se može naći u prodaji po ceni od oko $150.
02.03.2008. u 11h @ dailytech.com >
14464
Virtuelizacija je sigurnosna pretnja
Prema rečima Juan de Zulueta-e, potpredsednika EMEA (Evropa, Bliski istok i Azija) kanala pri NetApp, virtuelizacija je odlična stvar koja onima koji je koriste štedi značajna sredstva do čak 90% ali za posledicu ima to što će korisnici ušteđena sredstva morati da ulože u zaštitu svojih sistema. Virtuelizacija kreira okruženje visokog rizika pa korisnici moraju da implementiraju vrhunska sigurnosna rešenja. NetApp koja obezbeđuje skladišna rešenja tesno sarađuje sa kompanijom VMware koja je jedan od glavnih distributera softvera za virtuelizaciju i zajedno nastoje da svojim korisnicima obezbede sigurnost.
02.03.2008. u 10h @ eweek.com >
14462
Hitachi i Canon saradnja
Završavajući konačni segment trostrukog partnerstva vezanog za LCD tehnologije koje uključuje kompanije Hitachi, Panasonic i Canon, Hitachi i Canon su finalizirali potpisivanje dokumenata o saradnji. Canon će preuzeti 24.9% Hitachi Displays, Ltd, završavajući zakonodavne poslove, pa se uskoro može očekivati da ovo partnerstvo da neke dobre IPS omogućene panele a možda čak i neke OLED implementacije u budućnosti ukoliko se bude pokazalo interesovanje za njih. Prema tome ostaje nam da čekamo i da vidimo šta će ovo partnerstvo iznedriti pored televizora visoke definicije koji su svakako želja svakog od proizvođača.
02.03.2008. u 09h @ engadget.com >
14463
Infinera 400Gbit/s integrisana kola
Kompanija Infinera koja se bavi optičkim mrežama najavila je test rezultate koje je izvšila sa fotonskim integrisanim kolima (PIC) za koje navodi da mogu da obezbede brzine prenosa podataka od 4000Gibt/s preko optičkog vlakna. Ukoliko se ovo pokaže kao tačnim tehnologija bi mogla da predstavlja ogroman pomak unapred u odnosu na trenutno dostupnu tehnologiju koja koristi bakarnu infrastrukturu. Novi PIC koristi deset 40Gbit/s nizova korišćenjem tzv. modulacije diferencijalne kvadrature sa promenom faze (DQPSK). Prema tvrdnji Infinera-e ovaj PIC integriše više od 100 optičkih uređaja na pojedinačni čip što je dvostruko više od trenutno dostupnih mogućnosti.
02.03.2008. u 08h @ itweek.co.uk >
14461
Univerzalni Logitech Harmony One
Za razliku od većine daljinskih upravljača, naročito onih univerzalnih najnoviji model kompanije Logitech (koji košta oko $250), Harmony One zahteva i malo razmišljanja – naročito za korišćenje ekrana osetljivog na dodir i prolazak procesa podešavanja. Harmony One, slično kao i Harmony 880 koji zamenjuje savršeno pristaje u ruku i poseduje kolevku u koju se stavlja kada ga ne koristite. Poseduje svetli 2.2’’ ekran osetljiv na dodir koji karakterišu inovativne kontrole navigacije i omogućava lako kretanje kroz različite opcije. Ekran poseduje komande i ikone za uobičajene aktivnosti kao što su slušanje muzike, gledanje televizije i druge.
02.03.2008. u 07h @ computerworld.com >
14460
Cold Boot enkripcija
Korisnici bi mogli da spreče potencijalne kradljivce od krađe enkriptovanih podataka tako što će izmeniti neka od podešenja u Windows-u, izjavio je rukovodilac proizvodnje pri kompaniji Microsoft. Russ Humphries, rukovodilac odeljenja za Windows Vista sigurnost, izjavio je da bi nove tehnike mogle da budu iskorišćene za podizanje enkripcionih ključeva od strane Vista BitLocker-a ili Mac OS X File Vault. Kada napadač dođe do ključa on može voema lako pristupiti zaštićenim podacima koje su uskladištene na enkriptovanom drive-u. Cold Boot pojačava šanse kriminalaca tako što hladi memoriju računara kompresovanim gasom ili čak tečnim azotom.
02.03.2008. u 06h @ computerworld.com >
14459
Nema informacija!
Nema tekstova!