Arhiva - 27.12.2007.
Maxton 2.0.7.1030
Maxton internet pretraživač je moćni tabovani pretraživač sa visoko prilagodljivim interfejsom. Baziran je na engine-u Internet Explorer pretraživača što znači da ono što radi u IE pretraživaču će raditi isto u Maxton tabovanom pretraživaču ali sa mnogo dodatnih efektivnih karakteristika kao što su: interfejs koji karakterišu tabovi, gestovi pri upotrebi miša, super Drag&Drop, zaštita privatnosti, AD hunter, RSS čitač, podrška za IE ekstenzije, eksterni utility bar kao i razni skinovi koji su na raspolaganju korisniku. Softver je veličine 3.40MB i potpuno je besplatan. Sve u svemu, jedno pravo osveženje u sada već moru internet pretraživača.
27.12.2007. u 08h @ filehippo.com >
13510
Izdat Valgrind 3.30
Valgrind je alat koji će vam pomoći da pronađete probleme upravljanja memorijom u Linux programima. Ovaj softver se sastoji iz nekoliko delova od kojih svaki poseduje sopstveni naziv, pa su tako karakteristike koje donosi nova verzija 3.30: Helgrind pokazuje bolje poruke o greškama, dok Massif generiše bolji izlaz. Nadogradivost softvera je unapređena za veoma velike programe, naročito za one sa milion ili više malloc’d blokova u upotrebi odjednom. Ova unapređenja uglavnom utiču na Memcheck koji pokazuje unapređenje u brzini od 10% za sve programe, dok je Linux x86 dobio najveće unapređenje. Takođe, softveru su dodati i neki novi ekperimentali alati.
27.12.2007. u 08h @ osnews.com >
13509
NSIS 2.34
NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) je open source sistem za kreiranje Windows instalera. Dizajniran je da bude mali i što je moguće više fleskibilan i stoga je veoma pogodan za internet distribuciju. Korišćenjem NSIS-a možete da kreirate instalere koji imaju mogućnost da rade sve što jer potrebno da biste setup-ovali vaš softver. NSIS je script baziran i omogućava vam da kreirate instalere koji će bez problema izvršavati i najkomplikovanije instalacione zadatke. Za ovaj softver su već dostupni mnogi script-ovi i plug-in-ovi koji omogućavaju kreiranje Web Instaler-a, komunikaciju sa Windows-om i drugim softverskim komponentama i instaliranje ili update deljivih komponenti.
27.12.2007. u 07h @ filehippo.com >
13508
M901 portabl media plejer
Iz kompanije Shenzen Link Create Technology stiže MP901 portabl media plejer koji u sebi spaja funkcionalnost nekoliko gadget-a. Pre svega što se tiče podrške za video sadržaje podržani su MPEG 4 video fajlovi, dok je za zvuk podrška nešto šira i obuhvata MP3, WMA, WAV i AAC audio fajlove kao i JPEG slike. Uređaj poseduje 2.4’’ TFT ekran koji može da prikaže 262.144 boje kao i 1.3MP kameru. MP901 poseduje ugrađene, mikrofon, zvučnik, kao i funkconalnosti za čitanje e-knjiga, slušanje radija i igranje igara. Uređaj je dostupan sa raznim količinama interne memorije od 128MB do 4GB a moguće je i proširenje preko TransFlash slota.
27.12.2007. u 07h @ engadget.com >
13507
Enhance JBOD/RAID skladištenje
Enhance Technology je predstavila nove EnhanceBox E4 MS i E8 MS serije eksternih host card zavisnih desktop SAS/SATA nizova za skladištenje. Novi uređaji za skladištenje nude podršku za SAS i SATA I/II 3Gbps hard drive-ove visokog kapaciteta koji koriste najnoviju Mini-SAS SFF-8088 konektivnost i u zavisnosti od host kartice se mogu konfigurisati kao JBOD ili RAID da bi postigli brzine prenosa podataka do 500MB/s. Oba modela se isporučuju u aluminijumskom kućištu i dostupni su po cenama od $375 za model E4 MS i $650 za model E8 MS. Oba modela karakteriše individualni hard drive saigurnosni ključ kao i sistemski ventilator prečnika 8cm.
27.12.2007. u 06h @ electronista.com >
13505
Još dva AMD procesora kasne
AMD je zapao u velike poteškoće jer je prisiljen da odloži pojavljivanje dva nova procesora koji pripadajju Pehnom liniji quad core procesora. Quad core modeli 9900 i 9700 su prema planovima kompanije trebali da se pojave početkom sledeće godine, ali prema toku stvari na tržištu bi mogli da se očekuju tek u drugoj polovini sledeće godine. Isto tako postoje nagađanja da bi i AMD-ov procesor sa tri jezgra Toliman mogao da bude odložen, ali kompanija još nije potvrdila ovu informaciju već insistira da će se plan za predstavljanje ovog čipa ispoštovati. AMD veoma kasni sa predstavljanjem quad core čipova, obzirom da je Intel svoje predstavio još početkom godine.
27.12.2007. u 06h @ electronista.com >
13506
Nema informacija!
Cooler Master Real Power Pro 1250W
Na prvi pogled • Beograd • 27.12.2007.
Ovo je napajanje za ultimativne entuzijaste i one koji imaju dovoljno novca da sastave konfiguraciju koja mu može biti izazov. Kako je predviđeno da bez ikakvih problema izađe na kraj i sa sistemima sa 4 grafičke kartice, ovo neće biti ni malo lak posao.
VoIP Balkan Internet telefonija
Na prvi pogled • Beograd • 27.12.2007.
Osnovna namena je smanjenje telefonskog računa, što se najviše oseća u međunarodnom saobraćaju, pa pretpostavljamo da će za ovo inicijalno biti zainteresovani poslovni korisnici, ali i oni koji često pričaju sa inostranstvom. Bilo da odaberete VoIP ili USB telefon ili adapter, korišćenje, odnosno telefoniranje je nikada lakše.