Arhiva - 15.12.2007.
HP najavljuje proširenje inkjet opsega
Kompanija HP je svojoj liniji personalnih i poslovnih inkjet proizvoda dodala 20 novih modela. Novi proizvodi su dostupni u širokom opsegu cena i pokrivaju 7 all-in-one proizvoda, 3 deskjet, 3 Photosmart štampača, 6 Officejet i 1 Scanjet štampača. Za personalne korisnike HP je predstavio 7 all-in-one modela koji omogućavaju štampanje, skeniranje, kopiranje i slanje faksova. U pokušaju pojednostavljenja potreba svakodnevnog štampanja HP je predstavio i svoju Deskjet Printer seriju koja uključuje modele 2460, 4268 i 910. Šo se tiče proizvoda za poslovne korisnike dostupna je Officejet all-in-one serija, kao i Scanjet N7710 model.
15.12.2007. u 18h @ techtree.com >
13344
Update XNA za podršku online igara
Microsoft je objavio verziju 2.0 svog XNA Game Studio koji kreatorima omogućava da kreiraju igre za Xbox Live i Games for Windows Live. Verzija 2.0 bazirana ja na XNA Game Studio Express a prema navodima kompanije Microsoft podrazumevaće više od 15 novih karakteristika. Veliki broj Live karakteristika biće podržano od strane XNA Game Studio 2.0. Pored toga, XNA Game Studio 2.0 u potpunosti podržava razvoj igara sa svim verzijama Microsoft Visual Studio proizovdne linije, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Microsoft koje je izdato pre nekoliko dana.
15.12.2007. u 17h @ tgdaily.com >
13343
Dostupne nove Halo 3 mape
Microsoft je pre nekoliko dana izdao seriju mapa za svoju veoma popularnu Halo 3 video igru, koje omogućavaju online igračima da dodaju nove zone bitaka ovom Xbox 360 naslovu. Preko Xbox Live Marketplace-a su dostupne tri nove mape u okviru Halo 3 Heroic Pack-a. ove mape će korisnike koštati 800 “Microsoft poena” što znači oko $10. Jednu od mapa nazvana “standoff” karakteriše simetrična dolina sa ukopanim bazama i utvrdama za pokrivanje od neprijateljske vatre. Microsoft navodi da planira ove tri mape da omogući za besplatno preuzimanje od leta sledeće godine, malo pre nego što bude izdat novi set mapa.
15.12.2007. u 16h @ informationweek.com >
13342
HD DVD emulator na Xbox 360
Microsoft je objavio novi program za Xbox 360 koji filmskim studijima omogućava da testiraju svoje video sadržaje za HD DVD reprodukciju pre nego što budu narezani da diskove. Uz pomoć emulatora, provajderi sadržaja mogu testirati specijalne karakteristike sa vidaa uskladištenog preko mreže, USB drive-a ili direktno preko Xbox 360 konzole. Microsoft navodi da će ovim putem osigurati da filmski studiji više nemaju problema sa filmovima koji su odštampani na stotinama hiljada diskova. Iako je emulator baziran na strukturi Xbox 360 HD DVD plejera, testirani sadržaji bi trebalo da rade na svim drugim uređajima za reprodukciju.
15.12.2007. u 15h @ tgdaily.com >
13341
Update XNA za podršku online igara
Microsoft je objavio verziju 2.0 svog XNA Game Studio koji kreatorima omogućava da kreiraju igre za Xbox Live i Games for Windows Live. Verzija 2.0 bazirana ja na XNA Game Studio Express a prema navodima kompanije Microsoft podrazumevaće više od 15 novih karakteristika. Veliki broj Live karakteristika biće podržano od strane XNA Game Studio 2.0. Pored toga, XNA Game Studio 2.0 u potpunosti podržava razvoj igara sa svim verzijama Microsoft Visual Studio proizovdne linije, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Microsoft koje je izdato pre nekoliko dana.
15.12.2007. u 14h @ tgdaily.com >
13340
Update R2H UMPC
Kompanija Asus je update-ovala svoj R2H UMPC. Izgled uređaja nije promenjen u odnosu na originalnu verziju koja je objavljena 2006 godine. Dokumenti koji su podneti FCC ukazuju na činjenicu da je Asus dodao HSDPA baziranu bežičnu broadband (3G) mogućnost za svoje UMPC uređaje a Windows Vista je sada podrazumevani operativni sistem. Detaljne specifikacije još uvek nisu objavljene ali ono što je poznato je to da ovaj novi UMPC neće biti dostupan sa flash baziran Solid State Disk drive-om. Veći deo funkcionalnosti UMPC direktno se odnosi na poslovne korisnike čime se sve više dokazuje činjenica da će UMPC zameniti Tablet računare.
15.12.2007. u 13h @ tgdaily.com >
13339
Novi Toshiba modeli
Mali lagani 1.8’’ hard drive-ovi velikih kapaciteta predstavljeni su pre nekoliko dana od strane kompanije Toshiba. Jedan od predstavljenih modela će posedovati 120GB, drugi 60GB a najlakši među njima 80GB skladištenog kapaciteta. Nazivi koji ovi modeli nose su MK1214GAH, MK6027GAL i MK7025GAL respektivno. Tri nova drive-a podrazumevaju paralelni ATA interfejs kao i 2MB buffer. Toshiba je takođe predstavila i dva 1.8’’ drive-a kapaciteta 60GB sa po jednom pločom. Ovi drive-ovi nose oznake MK6014GAL i MK6015GAA obrću se brzinom 4200 rpm i 3600 o/min, respektivno.
15.12.2007. u 12h @ theinquirer.net >
13338
Multi-touch u Windows 7
Nakon predstavljanja Dell-ovog Latitude XT Tablet-a koji nudi multi-touch karakteristike bez potrebnog prethodnog instaliranja, jedan od inženjera koji rade na testiranju Microsoft Windows 7, Hilton Locke, objavio je u svom blogu da je ono što će Windows 7 ponuditi mnogo bolje nego sve što je do sada predstavljeno. On je tom prilikom izjavio da će svi oni koji su oduševljeni „touch“ karakteristikama iPhone-a, jednostavno biti tri puta više oduševljeni nastupajućim Windows 7, a sledeći korak je da se OEM proizvođači ubede da će kompanijina Windows Touch Technology povećati njihovu prodaju.
15.12.2007. u 11h @ trustedreviews.com >
13337
Assassin’s Creed
Francuski izdavač igara Ubisoft Entertainment SA povećao je svoje prihode i zaradu zahvaljujući svojoj popularnoj akcionoj igri „Assassin’s Creed“. Ubisoft očekuje povećanje prihoda od 12%, što je povećanje u odnosu na ranije procenjenih 9%, izjavio je izvršni direktor Yves Guillemot. Očekivan prihod bi trebalo da bude €840 miliona što je povećanje od prethodno očekivanog iznosa od €825 miliona. Ovakav optimizam uveliko je povezan sa ovom igrom koja je u toku proteklog meseca objavljena za Microsoft Xbox 360 i Sony PlayStation 3 igračku konzolu. Ubisoft navodi da je prodato 2.5 miliona kopija ove igre širom sveta, a do kraja marta se očekuje 5 miliona kopija.
15.12.2007. u 10h @ news.yahoo.com >
13336
Opera uzvraća udarac
Kreator Web pretraživača Opera Software ASA podneo je zahtev Evropskim zakonodavcima da primoraju korporaciju Microsoft da korisnicima omoguće odabir internet softvera kada je u pitanju njihov Windows operativni sistem. U svojoj žalbi upućenoj Evropskoj Komisiji, Opera navodi da Microsoft onemogućava kreatore da izrađuju programe koji međusobno rade bez potrebe da se prate prihvaćeni Web standardi. Opera je mala kompanija iz Norveške koja, uprkos svojim naporima, nije uspela da zadobije čvrsto uporište na tržištu. Zvanični predstavnik Microsoft je povodom ovoga izjavio da je Internet Explorer deo Windows-a više od deset godina kao i da podržava širok opseg Web standarda.
15.12.2007. u 09h @ news.yahoo.com >
13335
Open-source planovi za Adobe
Kompanija Adobe je krajem ove nedelje objavila svoje planove za objavljivanje izvornog koda za tehnologiju za daljinsko upravljanje visokih performansi i porukama preko open-source proizvoda koji nosi naziv BlazeDS. Ova tehnologija dozvoljava povezivanje Flex klijenata na Java servere dok softver za poruke omogućuje real-time ili data push aplikacije. Pored toga, u saopšenju Adobe Systems navodi se da BlazeDS omogućava kreatorima da dodaju konektivnost bogatim internet aplikacijama za saradnju i data-push funkcionalnost. Kreatori takođe mogu povezivati klijente sa serverskim aplikacijama.
15.12.2007. u 08h @ news.yahoo.com >
13334
Update TIM softvera
IBM je u sredu objavio 5.0 verziju svog Tivoli Identity Manager (TIM) softvera u okviru onoga što kompanija naziva prvim velikim update-om za više od dve i po godine. TIM 5.0 se koristi za upravljenje pravima korisničkog pristupa i informacijama vezanim za lozinku. Pored toga, vrši automatizaciju podešavanja novih naloga, nudi korisnicima mogućnost da samostalno resetuju svoje lozinke i prati nedozvoljene izmene. Update karakteriše i brzina razvoja. Ovaj proizvod karakteriše veliki broj vodiča, čarobnjaka kao i šablona koji mogu značajno umanjiti vreme rada, navodi se u saopštenju direktora programa za razvoja Tivoli-ja, Joe Anthony-ja.
15.12.2007. u 07h @ news.yahoo.com >
13333
Veliki troškovi kupovine
Zvaničnici kompanije Advanced Micro Devices sredinom protekle nedelje izdali su zvanično saopštenje u kojem se navodi da je potrošen suviše veliki iznos novca za kupovinu proizvođača grafičkih čipova ATI Technologies, pored već postojećih finansijskih problema koji su pratili ovu kompaniju. AMD, na svetu drugi proizvođač mikroprocesora, odmah iza Intel-a, ima obavezu da podnese finansijsku procenu vezanu za ATI nakon kupovine koja je završena u oktobru 2006 godine. Ova procena odnosi se na vrednost neopipljivih dobara kao što su renome kompanije ili uticaj koji ima u industriji, pa čak i moral zaposlenih. U AMD-u navode da je još uvek nepoznato o kom iznosu se radi.
15.12.2007. u 06h @ news.yahoo.com >
13332
Nema informacija!
Prestigio gadgeti
Na prvi pogled • Beograd • 15.12.2007.
Tačno na vreme, pred novogodišnje praznike, Prestigio je ponudio par novih gadgeta. U pitanu su digitalni novčanik, spoj kvalitetnog kožnog novčanika i odličnog 1.8" prenosnog hard diska. Takođe, tu su i Leather Flash Drive Geo Edition flahs diskovi.
Linux se širi u preduzeća
Na prvi pogled • Beograd • 15.12.2007.
Prelazak na Linux može da bude velika stvar. Sigurno, on je jeftiniji, pouzdaniji i fleksibilniji - ali šta uraditi ukoliko nešto krene onako kako ne bismo želeli?
Brzi Toshiba SSD diskovi
Na prvi pogled • Beograd • 15.12.2007.
Toshiba Corporation je japanska multinacionalna proizvodna kompanija, čije se sedište nalazi u Tokiju, Japan. Kompanija se bavi proizvodnjom proizvoda visoke tehnologije, električnog inženjerstva i korisničkih uređaja.