AOC osnažen s dva 24-inčna igrača monitora sa QHD rezolucijom

AGON AG241QG i AGON AG241QX imaju ultra-brzi TN panel sa vremenom odziva od 1 ms i rezolucijom 2560 x 1440 piksela

Zvanično press saopštenje

AOC, jedan od najboljih svetskih brendova na tržištu monitora, predstavlja prvi 24-inčni gejming monitor iz njihove premium AGON serije sa QHD rezolucijom. Dok AG241QG dolazi sa 165 Hz, NVIDIA G-Sync tehnologijom i NVIDIA ULMB, AG241QX se razlikuje time što ima 144 Hz i Adaptive-Sync tehnologiju. Uz vreme odziva od 1 ms, te karakteristike omogućavaju da na oba monitora igre rade bez zastajkivanja, titranja ekrana i zamagljenih slika u pokretu. Stoga oba modela jasno ciljaju na entuzijastične i izrazito takmičarski nastrojene igrače, ispunjavajući njihove zahteve koji su uvek na granici onoga što je ljudski moguće.

Razne mogućnosti prilagođavanja ekrana doprinose premium razredu AGON gejming monitora. Zahvaljujući AOC Ergo Dial bazi kod AG241QG i AG241QX, korisnik uvek može prilagoditi svoj monitor za svoje lične potrebe da osigura trajnu izdržljivost za duge gaming seanse. Te funkcije su visina nameštanja, u kombinaciji sa skalom kako bi postavili željeni nivo, kao i nagib i mogućnost okretanja.

Udobnost za oči je jednako važna da bi se izdržalo duže od konkurencije. Zato AOC-ova Flicker-free tehnologija, koja je prisutna u oba AG241QG i AG241QX, indukuje nisko titranje smanjujući nelagodu i umor očiju. Model sa Adaptive-Sync tehnologijom ide čak i dalje sa svojim Low Light Blue modom, smanjujući štetne kratkotalasne dužine plavog svetla bez žrtvovanja kvaliteta boja.

Dodatne snažne gejming karakteristike monitora AG241QX su AOC-ov Low Input Lag, AOC Shadow Control i AOC Game Mode postavljen na posebnoj tastaturi. Dok nisko ulazno kašnjenje osigurava da se igračeve naredbe izvršavaju bez zadrške, AOC Shadow Control omogućava brzo podešavanje kontrasta za bolji pogled istaknutih područja, ne ugrožavajući već dobro uravnoteženo područje ekrana. AOC Settings KeyPad je savršen za udobno prebacivanje između različitih postavki slike. Čuvanje prethodnih postavki i trenutno aktiviranje kada je to potrebno nikad nije bilo jednostavnije.

AOC AGON AG241QX će biti dostupan u avgustu 2016. po ceni od 55 299 din. (bez PDV-a) i AOC Agon AG241QG po ceni od 73 699 din (bez PDV-a) u septembru 2016.