Antec VP series VPF650

Antec napajanje iz VP serije, model VPF650. Radi se o napajanju srednje kategorije, snage 650W, koje ima 80 Plus Bronze sertifikat, ali i brojne druge ugrađene zaštite. Odlična cena za napajanje ovakvih mogućnosti.

Iz Antec-a nam stiže još jedno napajanja, ovoga puta VP serija namenjena manje zahtevnim korisnicima koji ipak traže malo bolji kvalitet. Sa izlaznom snagom od 650W, ovo napajanje ima sasvim dovoljno snage za malo zahtevniju konfiguraciju sa jednom ili čak i dve grafike. Pored svega ostalog, ono što je karakteristično jeste da poseduje 80 Plus Bronze sertifikat, kao i da ima ugrađene brojne zaštite od nepravilnog rada strujne mreže. Samo zbog toga, razlikovaće se od brojnih drugih modela napajanja na tržištu, što će uz dosta dobru cenu biti dobitna kombinacija.

Ključne karakteristike

  • Izlazna snaga 650W
  • Tih 120mm ventilator
  • Odlične performanse
  • Visoka efikasnost, 80 Plus Bronze sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 650W
  • Kompatibilnost: ATX12V 2.4
  • Sertifikat: 80 Plus Bronze
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 120mm D12SH-12 Silent fan, Thermal manager
  • Dimenzije: 150x86x140mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 4+4-pin CPU, 4x PEG 6+2, 3x Molex, 1x Floppy, 5x SATA
  • Zaštita: Over Current Protection (OCP), Over Voltage Protection (OVP), Under Voltage Protection (UVP), Short Circuit Protection (SCP), Over Temperature Protection (OTP), Over Load Protection (OLP)

Antec VP series VPF650

Napajanje stiže u standardnom formatu za ATX modele, sa dimenzijama od 150x86x140 mm, pa će i instalacija u kućište bilo kojih dimenzija biti jednostavan posao. Finiš kućišta je u crnoj boji i powder coat završnom sloju koji ne privlači otiske prstiju, i što se dizajna kućišta tiče, verovatno neće privlačiti baš mnogo pažnje pošto izgleda prilično obično. Vidimo da nema posebnog zaštitnog grill-a za ventilator, već je lim kućišta prosečen, kao i da je praktično cela zadnja strana sa prorezima oblika saća, što omogućava maksimalan protok vazduha za bolje hlađenje. Odmah vidimo da nisu svi kablovi sleeve-ovani (samo oni sa 20+4 pinskim konektorom za matičnu ploču), što je obično znak da se radi o modelu niže klase. Šteta pošto ne vidimo da bi to mnogo povisilo krajnju cenu napajanja.

Napajanje koristi 120mm ventilator koji radi solidno tiho, uz poseban Thermal manager koji će broj obrtaja automatski regulisati u odnosu na izmerenu temperaturu, čime se postižu i najbolji rezultati po pitanju buke. Dizajn napajanja je takav da imamo dve 12V grane od po 35A, koje ukupno mogu izdržati 648W, dok 3.3V i 4V grane izdržavaju po 20A ili ukupno 120W. Što se konektora tiče, tu su standardni 20+4 pinski za matičnu ploču, 4+4 pinski za procesor, čak četiri PEG konektora za grafiku sa 6+2 pina, pet SATA, tri Molex i jedan Floppy konektor. Za razliku od većine napajanja ove kategorije, ovaj Antec model ima i 80 Plus Bronze sertifikat koji govori o visokoj energetskoj efikasnosti.

Rezime

Na tržištu sada već postoji veliki broj raznih napajanja koja nude nešto slično, ali malo njih u okviru ovakve cene imaju ovakav kvalitet i set opcija. Počevši od 80 Plus Bronze sertifikata i brojnih ugrađenih zaštita za napajanje ali i računar, sa ukupno 650W ovaj model deluje i više nego sposoban da izgura i malo zahtevniju konfiguraciju sa jednom ili čak dve grafike. Antec napajanja imaju odličnu reputaciju, a ovaj model je dobar pokazatelj zašto je to tako.

Conclusion

There are a number of different power supplies on the market that offer something similar, but few of them are available at an affordable price like this along with the feature set. Beginning with the 80 Plus Bronze certification and a number of built-in protections for the power supply or the computer and with a total of 650W, this model is excellent for more demanding configurations with one or even two graphics. Antec power supplies have an excellent reputation, and this model is a good proof of that.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 75€

MID9 ustupio: Antec VP series VPF650
zvanični sajt: mid9.biz