Antec Performance P70

Još jedno novo Antec kućište koje nam je privuklo pažnju, i koje spada u srednju kategorju, ali sa nekim opcijama koje obično viđamo samo kod malo naprednijih modela. Kontrola obrtaja ventilatora i izolovanje buke su ono što će P70 izdvojiti iz konkurencije.

Kompanija Antec u svojoj ponudi ima sjajna kućišta koja su uvek među najpopularnijim modelima, i već smo imali priliku da se uverimo u kvalitet i performanse nekih od njih. Na testu smo imali jedan model iz Performance serije, P70, koji spada u Midi-tower kućišta jednostavnog ali kvalitetnog dizajna, sa zvučnom izolacijom - dakle sjajan izbor za one kojima je tišina u radu bitan faktor. S obzirom na veoma povoljnu cenu koja se očekuje, ovo kućište će sigurno dobrano namučiti poznate modele srednje kategorije, uz par opcija koje ćete jako teško naći u toj kategoriji.

Ključne karakteristike

  • Vrlo dobra cena
  • Elegantan dizajn
  • Dosta dobar kvalitet izrade
  • Kontroleri obrtaja ventilatora
  • Izolacija buke

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Full-Tower (E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: interno 4x 3.5", 1x 2.5" interno, eksterno 5.25" x2, 3.5" x1
  • PCI ekspanzija: 7
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: pozadi 120mm, napred 2 x 120mm opciono, 2 x 120mm gore
  • Dodatno: 2x USB 2.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 458mm (D) x 205mm (W) x 476mm (H)

Antec Performance P70

Kućište spada u Midi-Tower modele dimenzija 458x205x476mm, i na prvi pogled nema nekih detalja koji će odskakati od proseka. Crna spoljašnjost u mat finišu, nešto deblja prednja i gornja stranica, ali i generalno elegantan dizajn koji nam se dopao. Ono što vidimo je da su otvori za ventilaciju smešteni bočno, dok je cela prednja stranica od punog materijala. Proizvođač se potrudio da ovo kućište što manje buke pušta napolje, tako da su bočne stranice postavljene penom koja izoluje zvuk, a čak je i gornja stranica konstruisana tako da su tu samo otvori za ventilatore, dok je ostatak površine zatvoren.

Kvalitet izrade je dobar, mada celo kućište deluje prilično lagano, što možda i ne uliva baš puno poverenja. Sa prednje strane vidimo dve 5.25" i jednu 5.25"/3.5" masku, kao i integrisane stsatusne diode, dok su svi tasteri (Power i Reset) i konektori (2x USB 2.0 i 3.5mm mic i headphones) smešteni sa gornje strane. Tu vidimo i tri prekidača koja imaju funkciju da kontrolišu broj obrtaja ugrađenih ventilatora (High / Off / Low), tako da se i tu može kontrolisati količina buke. Po otvaranju kućišta, vidimo da dolazi sa instalirana tri 120mm ventilatora i to jedan sa zadnje strane i dva sa gornje strane, dok prostora ima za još dva 120mm ventilatora napred, koji će ubacivati hladan vazduh napred.

Što se prostora tiče, unutrašnjost je dobro organizovana, sa dovoljno proreza za provlačenje i skrivanje kablova, a predviđeno je da stane do četiri klasična 3.5" hard diska, uz jedno posebno ležište za 2.5" SSD. Za one koje interesuju fizička ograničenja kod instalacija drugih komponenti, u ovo kućište staju grafičke kartice do dužine od 380mm, kao i CPU kuleri do visine od 258mm, tako da neće biti problema ni za malo zahtevnije konfiguracije. Kako pozadi ima i otvora za creva vodenog hlađenja, mada proizvođač nije naveo da se unutra može postaviti radijator odnosno hladnjak, pa ostaje da se vidi kako bi najbolje moglo da se instalira.

Rezime

Proizvođač je predvideo prilično dobru cenu za ovaj model, i to je ono što će svima sigurno privući pažnju, posebno pošto je u pitanju Antec koji je i jedan od poznatijih proizvođača. Ovo kućište je odlična opcija za one koji ne žele da potroše mnogo novca, a ipak žele kvalitetno kućište koje po mnogo čemu dostiže i modele iz više kategorije. Ako vam je bitno da kućište što bolje izoluje biku, onda ovaj model može biti sjajan izbor.

Conclusion

The manufacturer has predicted a good price for this model, and that is what will attract everyone's attention, especially since this is a model of one of the most famous manufacturers. This case is an excellent option for those who do not want to spend a lot of money, but they want a high quality case that in many ways can cope with models from higher categories. If the most important thing for you is the case that can isolate the noise as best as possible, then this model is a great choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 52€

MID9 ustupio: Antec Performance P70
zvanični sajt: mid9.rs