Antec One Midi-Tower

Sjajno Antec Midi-Tower kućište koje spada u srednju kategoriju. Kvalitetna izrada, moderan dizajn, dosta opcija za hlađenje i tool-free dizajn su dovoljni za preporuku, a jedino što bi dodali jesu filteri za prašinu.

Antec One nije novo kućište, i dostupno je na tržištu još od 2012. godine, no i dalje se radi o sjajnom kućištu koje zaslužuje malo više pažnje i koje možda na najbolji način pokazuje šta je Antec u stanju da ponudi. Ovaj model bi se mogao svrstati u kategoriju kompaktnih Midi-tower kućišta, sa veoma dobrom cenom koja će biti jaka konkurencija manje poznatim proizvođačima koji su se probili upravo zbog cena. Sa modernim dizajnom, brojnim opcijama za hlađenje i odličnim kvalitetom, Antec One nudi dosta toga za uloženi novac, što je glavni razlog zašto i posle 2 godine i dalje ostaje popularan izbor.

Ključne karakteristike

  • Jednostavan ali moderan dizajn
  • Odlične opcije hlađenja
  • Kvalitetna izrada
  • Tool-free instalacija 3.5" i 5.25" uređaja

Utisak kvare

  • Napred i dole nema filtera za prašinu

Specifikacija

  • Format: Mid-Tower (Standard ATX, microATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: interno 3.5" x5, 2.5" x2, eksterno 5.25" x3
  • PCI ekspanzija: 7
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: gore i pozadi po jedan 120mm, bočno i napred po jedan 120mm opciono, sa donje strane jedan 120/140mm opciono
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 438 mm x 208 mm x 488 mm
  • Težina: 4.9Kg

Antec One

Uz dimenzije od 438x208x488 mm, jasno je zašto One spada u Midium Tower kategoriju, međutim to ništa ne smeta da maksimalna dužina grafičke kartice koja može da stane bude 266mm, a visina CPU kulera 155mm. Antec se opredelio za vrlo jednostavan dizajn, gde je cela prednja stranica napravljena sa metalnom mesh mrežom koja na žalost nema filtere za prašinu. Ovo verovatno može da se naknadno reši relativno jednostavno, no stoji da će se verovatno uvlačiti i nešto veća količina prašine u kućište. Pri vrhu kućišta su USB 3.0 portovi (uz kućište stiže i adapter tako da se ovi portovi mogu priključiti i na USB 2.0 header sa ploče), 3.5mm audio portovi i Power i Reset tasteri. Napred su postavljene 3 maske za 5.25" uređaje, uz napomenu da se ne dobija u pakovanju maska za 3.5" eksterni uređaj.

Odmah vidimo da su bočne stranice dobile proširenja za oko 1cm, što sa jedne strane omogućava da se instalira 120mm ventilator, a sa druge da bude malo više prostora za kablove koji će se sakriti iza podloge za matičnu ploču. I sa zadnje i gornje strane kućišta vidimo prostor za 120mm ventilatore (na oba mesta su već ugrađeni ventilatori), a znamo da je rezervisano i za jedan 120mm ventilator napred, kao i 120mm ili 140mm u donjem delu kućišta. Za jedno u suštini kompaktno kućište, ovo je i više nego dovoljno opcija na raspolaganju, a dobra stvar je i to što sami korisnici mogu birati ventilatore koji im najbolje odgovaraju.

Unutrašnjost kućišta je odlično organizovana, napajanje stoji u donjem delu kućišta i ima svoj filter za prašinu (lako se skida sa donje strane kućišta). Pažnju nam privlači veliki otvor za pristup zadnjoj strani ploče, kao i dosta drugih proreza za provlačenje i skrivanje kablova. Cela unutrašnjost kućišta je inače u crnoj boji, tako da se uklapa u stealth izgled. Rack za 5.25" i 3.5" uređaje je postavljen normalno, tako da će verovatno biti malo otežana instalacija i vađenje diskova kada se ostatak konfiguracije ubaci, posebno ako budete imali neki veći kuler i grafiku. Ipak, sa druge strane, koristi se jednostavan tool-free sistem sa nosačima, tako da barem neće morati da se koristi alat.

Rezime

Ovo kućište je dobar primer kako jedno kućište srednje kategorije treba da izgleda. Jednostavan ali i moderan dizajn, dosta opcija za hlađenje (uz dva već ugrađena 120mm ventilatora), kao i tool-free dizajn kao i veoma dobra cena su dovoljni da se dobije preporuka. Mi bi samo uključili par filtera za prašinu (posebno na donjem delu kućišta), što se ipak može lako rešiti i naknadno.

Conclusion

This case is a good example of how the mid category case should look like. Simple and modern design, plenty of cooling options (with two 120mm fans already installed), tool-free design and good price are sufficient to recommend it. We would include a couple of dust filters (especially at the bottom of the case), which can be easily implemented.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 60€

MID9 ustupio: Antec One
zvanični sajt: mid9.rs