Antec New Solution NSK3180

Odlično kućište poznatog proizvođača koje dolazi u paketu sa napajanjem snage 380W i 80 Plus Bronze sertifikatom. Kvalitet izrade je veoma dobar i definitivno iznad proseka, zbog čega zaslužuje preporuku.

Na test nam je stiglo još jedno Antec kućište, iz New Solution serije ovoga puta, i to je model NKS3180. U pitanju je Mini-Tower varijanta koja dolazi sa već instaliranom napajanjem snage 380W, pa će i biti vrlo interesantna onima koji planiraju sastavljanje konfiguracija koja treba da zauzme što manje prostora, uz integrisane komponente. Kao što smo već i navikli, Antec kućišta su prilično dobrog kvaliteta izrade i sa dobrim setom funkcija, čak i u ovim nižim kategorijama. U svakom slučaju, na našem tržištu već postoji solidan broj raznih modela ovih dimenzija, no malo njih po kvalitetu može da stane rame uz rame sa Antec-om.

Ključne karakteristike

  • Minimalistički dizajn
  • Podržava MicroATX i Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: microATX, Mini-ITX
  • Uređaji: interno 3.5" x2, 2.5" x1, eksterno 5.25" x2, 3.5" x1
  • PCI ekspanzija: 4
  • Napajanje: Antec EA3800, 380W
  • Hlađenje: pozadi 92mm, napred 80mm opciono
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 360mm (H) x 180mm (W) x 411mm (D)

Antec New Solution NSK3180

Dimenzije kućišta su 360x180x411mm, što se uklapa u Mini-Tower kategoriju, stim što tačnu težinu kućišta nismo uspeli da nađemo, posebno pošto je napajanje unutra. Ipak, odmah možemo reći da jeste teže od proseka, što nije čudno pošto se u konstrukciji koristio lim koji je čak 40% deblji od proseka. Za ovo kućište se ne može reći da je baš atraktivno, ali jeste elegantno i vrlo minimalističkog dizajna, sa oštrim i jasnim linijama i vrlo jednostavnom prednjom stranicom koja je malo pomerena ka napred, kako bi se dobili otvori za vazduh po obodima. Kompletno crne boje u mat finišu, osim vrlo diskretnog logoa proizvođača u donjem delu prednje stranice, nema ničega što će privući pažnju na prvi pogled. Negde pri sredini prednjeg panela, nalaze se Power taster (i statusne diode), dva USB 3.0 porta i 3.5mm audio konektori za mikrofon i slušalice.

Prostora ima za dva 5.25" i jedan 3.5" uređaj, a odmah da kažemo i to da će za sve instalacije biti potreban šrafciger, pošto na žalost, nije u pitanju tool-free model. Bočna stranica se brzo skida (ni ovde nema thumb screw šrafova), i unutra vidimo prilično jednostavno organizovanu unutrašnjost, gde napajanje zauzima gornji deo, uz mogućnost instalacije do 4 PCI kartice za proširenja. Kućište stiže sa jednim 92mm ventilatorom koji je instaliran pozadi, dok napred može da se postavi još jedan 80mm, što i preporučujemo kako bi se pružilo hlađenje diskovima. Njih može stati ukupno tri i to dva 3.5mm i jedan 2.5", stim što se jedno 3.5" ležište može koristiti i za drugi 2.5" disk. Napajanje je odlično, sa 380W snage i 80 Plus Bronze sertifikatom o efikasnosti, tihim 80mm ventilatorom i dve 12V grane.

Rezime

Ovo kućište će biti vrlo interesantno onima koji planiraju nešto jednostavniju konfiguraciju sa MicroATX ili Mini-ITX matičnom pločom, pogotovo što u paketu ide i odlično napajanje od 380W. Za razliku od mnogih sličnih kompleta, ovo napajanje je dosta ozbiljnije, što je samo jedan od pokazatelja da Antec itekako polaže na kvalitet i performanse. Iako je dizajn prilično jednostavan, ova verzija zaslužuje odlične ocene i pohvalu za sve viđeno i definitivno preporuku za sve koji traže kućište nešto manjih dimenzija.

Conclusion

This case is designed for those who are planning a simple configuration with MicroATX or Mini-ITX motherboards, especially as it comes with the 380W power supply. Unlike other similar sets, this power supply is serious, which is another indication of Antec's commitment to quality and performance. Although the design is simple, this version deserves high marks and praise for everything we’ve seen and recommendation for those looking for a smaller case.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 95€

MID9 ustupio: Antec New Solution NSK3180
zvanični sajt: mid9.rs