Antec Minuet 350EC Slim Mini Desktop

Kvalitetno i atraktivno minijaturno kućište koje će odlično odgovarati onima koji planiraju neki HTPC multimedijalnu konfiguraciju. Iako je prilično jednostavno, tu je sve ono što je neophodno, bez ikakve egzotike i nepotrebnih detalja. Ugrađeno je odlično napajanje od 350W.

Za one koji nisu znali, Antec je kompanija koja posluje čak od 1986. godine, a mi ih najbolje znamo po kvalitetnim napajanjima i kućištima. Ovoga puta, na testu se našao model Minuet 350EC, interesantno kućište namenjeno onima koji planiraju small form factor (SFF) desktop ili home theatre PC (HTPC) konfiguraciju. Dizajnirano je tako da prima MicroATX matičnu ploču, a posebno je interesantno to što dolazi sa već instaliranim napajanjem snage 350W.

Ključne karakteristike

  • Podržava MicroATX i Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade
  • Ugrađeno kvalitetno napajanje od 350W

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX, microATX
  • Uređaji: interno 3.5" x1, eksterno 5.25" x1, 3.5" x1
  • PCI ekspanzija: 4
  • Napajanje: Antec MT-352, 350W
  • Hlađenje: dole 80mm
  • Dodatno: 2x USB3.0, 1x eSATA, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 94x319x439mm
  • Težina: 5.7Kg

Antec Minuet 350EC

Odmah u startu je jasno da je ovo kućište predviđeno da se uklopi uz ostale audio i video komponente, što sudeći po atraktivnom ali i minimalističkom dizajnu, neće biti teško. Koad nas na testu je bila verzija sa srebrnom prednjom maskom i piano black bočnim stranicama. Vidimo brojne otvore za hlađenje sa svih strana, kao i otvore sa prednje strane sa maskama koje odgovaraju 5.25" i 3.5" uređajima. Verovatno ne bi ništa škodilo da su podržani slim 5.25" uređaji, a da je eksterni 3.5" slot žrtvovan u korist dodatnog internog. U svakom slučaju, napred u i dva USB 3.0 porta, audio konektori za mikrofon i slušalice, kao i jedan eSATA priključak. Power taster je nešto veći, Reset je izostao a statusne Power i HDD diode su prilično male i sigurno neće nikome smetati. Kućište inače može da stoji u klasičnog desktop položaju, ili pomoću posebnog plastičnog postolja vertikalno, kako god bude više odgovaralo.

Sa zadnje strane, vidimo da je napajanje smešteno u donjem delu, kao i to da kućište podržava do četiri PCI slota za proširenje. Bočna stranica se skida lako, posle odvrtanja para thumb screw šrafova, i tu vidimo da je rack za 5.25" i 3.5" uređaje potpuno odvojiv i da se lako skida. Za one koji planiraju da maksimalno iskoriste mogućnosti napajanja, treba reći da će bez problema izdržati grafičku karticu koja vuče do 200W, odnosno CPU do 95W. Prostora nema previše na raspolaganju, ali će i malo ozbiljniji sistem moći da se upakuje, stim što treba dobro voditi računa o visini CPU kulera, što dobro treba proveriti pre kupovine pošto proizvođač ne navodi maksimalnu visinu. Što se hlađenja tiče, staje jedan 80mm ventilator koji je već ubačen i stoji pored napajanja, tako da pošto izbacuje više vazduha nego što napajanje ubacuje, hladan vazduh se uvlači kroz brojne otvore za ventilaciju zbog razlike u pritisku.

Rezime

Kompaktna kućišta poput ovog modela su postala veoma popularna, i imamo sve više kupaca koji se odlučuju za računar koji će zauzimati što manje prostora. Antec, kao jedan od najpoznatijih imena kada su u pitanju kućišta i napajanja ima dosta toga interesantnog u ponudi, gde je Minuet 350 model koji zaslužuje pažnju. Sa ugrađenim 350W napajanjem (80 Plus Bronze sertifikat) odličnih karakteristika, biće sjajan izbor za HTPC konfiguracije ili bilo kakvu multimedijalnu varijantu gde je bitno da se zauzme što manje prostora.

Conclusion

This battery has higher capacity and it will be great for those who do not like to charge devices every day, as well as those who have several devices available that needs to be filled. The price of this model is as expected, in line with capacity, but still affordable for such a device. In addition to the note of 1A outputs, everything is beyond reproach and we do recommend this battery to anyone looking for a higher capacity model.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2014.): 105€

MID9 ustupio: Antec Minuet 350EC
zvanični sajt: mid9.biz