Antec ISK 110 VESA

Veoma interesantno kućište veoma kompaktnih dimenzija, koje je namenjeno manje zahtevnim korisnicima. Može se montirati i sa zadnje strane monitora, tako da će sigurno biti popularan izbor i za kancelarije.

Antec je poznati proizvođač kućišta i napajanja, sa prilično impresivnom ponudim i stvarno odličnim uređajima koji najčešće i dobijaju veoma visoke ocene na testovima. Do nas je stigao model ISK 110 VESA, interesantno kućište Mini-ITX formata koji je sve popularniji. Antec-ova vizija ovog kompaktnog formata izgleda stvarno sjajno i dolazi sa svim što je potrebno da bi se montiralo sa zadnje strane monitora (da, toliko je kompaktnih dimenzija) kao i sa eksternim napajanjem. Već postoji dovoljno veliki izbor matičnim ploča i platforma koje se mogu koristiti u ovoj kategoriji, pasivno ili aktivno hlađenih, tako da se može dobiti veoma kompaktan sistem za kućnu ili kancelarijsku upotrebu.

Ključne karakteristike

  • Veoma atraktivne izrade
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade
  • Eksterno napajanje i adapter za montažu sa zadnje strane monitora

Utisak kvare

  • Nema mesta za add-on kartice

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX, microATX
  • Uređaji: interno 2x 2.5"
  • Napajanje: Eksterno, 90W
  • Dodatno: 4x USB2.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 222 mm (H) x 78 mm (W) x 212 mm (D)
  • Težina: 1.3Kg

Antec ISK 110 VESA

Kućište je atraktivne izrade, u crno-srebrnom finišu, sa šasijom od pocinkovanog lima debljine 0.8mm i plastičnom plrednjom stranicom i okvirom. Ivice su blago zaobljene, tako da kućište deluje i manje od svojih dimenzija od 222x78x212 mm. Odmah primećujemo da ima dosta otvora za ventilaciju i to sa svih strana, uključujući i skoro kompletno otvorenu bočnu stranicu (mesh metalna mrežica). Ovo nije čudno pošto znamo da nije predviđena instalacija ventilatora, tako da treba voditi računa da se otvori za ventilaciju ne zatvore slučajno, kako bi protok vazduha bio neometan.

Kućište dolazi u pakovanju sa plastičnim postoljem (da stoji uspravno) i adapterom koji se fiksira na zadnji deo monitora (VESA standard 100x100mm). Sa prednje strane, imamo Power taster, četiri USB 2.0 porta i analogne 3.5mm audio priključke za slušalice i mikrofon. Leva bočna stranica se lako skida, i otkriva unutrašnjost. U ovom kućištu nema puno prostora van MicroITX dimenzija, a ono malo prostora zauzima deo naponske sekcije (DC-DC konverter), pošto se koristi eksterno napajanje sa izlazom od 19V, tako da treba dobro planirati kada se budu komponente birale. Ovo je ujedno i jedno od manjih MiniITX kućišta, tako da ne treba baš puno eksperimentisati. To znači i nisko profilni CPU kuler, kao i samo dva 2.5" hard diska, bez prostora za eksterne uređaje.

Rezime

Ovo kućište je specifično zbog svojih zaista malih dimenzija, čak i za jedan Mini-ITX model. Ovo znači da će morati da se odabere pasivno hlađena ili Low-Profile hladnjak za CPU, nema mesta za add-on kartice i mogu stati samo dva 2.5" hard diska. Sigurno je da mnogima to neće predstavljati ograničenje, i za njih svakako sledi preporuka kada je Antec ISK 110 Vesa u pitanju.

Conclusion

This case is specific due to its small size, even for a Mini-ITX model. This means you will have to select passively cooled or Low-Profile CPU cooler, there is no room for add-on cards and can only fit two 2.5" hard disks. For many users this will not be a constraint, so we do recommend Antec ISK 110 Vesa.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 95€

MID9 ustupio: Antec ISK 110 VESA
zvanični sajt: mid9.biz