Antec ISK310-150 Mini-ITX Desktop

Odlično kućište kompanije Antec, koje podržava Mini-ITX matične ploče. Veoma dobar kvalitet izrade i materijal, sa dovoljno prostora za dva 2.5" hard diska i jednu Low-Profile PCI karticu. Dolazi sa već ugrađenim 150W napajanjem.

Za Antec ne treba uvod niti predstavljanje, radi se o kompaniji koja je poznata po napajanjima i kućištima, pa svaki novi model privlači dosta pažnje. Do nas je stiglo kućište iz sve popularnije Mini-ITX kategorije, koja je veoma zahvalna za sastavljanje konfiguracija koje će biti namenjene svima koji nemaju neke specijalne zahteve i koji traže računar za kući ili posao, gde je jedan od glavnih zahteva da zauzima što manje prostora. Sa novim pločama i procesorima, videli smo da te Mini-ITX konfiguracije više ne moraju biti slabašne i nedostatne, već da se mogu dobiti itekako dobri sistemi koji će poslužiti i kao kućni centar multimedije.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i minimalistički dizajn
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX
  • Uređaji: interno 2.5" x2, eksterno 5.25" x1
  • PCI ekspanzija: 1x Low Profile
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: 1 x side 80mm TriCool™ 3-speed exhaust fan
  • Dodatno: 2x USB3.0, 1x eSATA, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 96mm (H) x 222mm (W) x 328mm (D)
  • Težina: 2.5Kg

Antec ISK310-150 Mini-ITX Desktop

Kućište je dimenzija 222x328x96 mm, i pomalo podseća na kutiju od cipela. Kućište je napravljeno od pocinkovanog lima debljine 0.8mm, u crnom mat finišu, sa srebrnom plastičnom prednjom maskom, koja deluje prilično kvalitetno i dosta podseća na aluminijum. Kvalitet izrade je odličan, i kućište deluje prilično dobre završne obrade, bez ikakvih detalja koji bi rekli drugačije. Dimenzije kućišta se najbolje vide po 5.25" otvoru za optiku sa prednje strane, stim što treba imati na umu da su podržani samo optički uređaji Slim formata. U pakovanju se dobija kabl za napajanje (koje je već ugrađeno), set vezica i šrafova, kao i plastično postolje ukoliko budete želeli da kućište držite uspravno. Sa prednje strane kućišta su Power i Reset tasteri, statusna dioda, dva USB 3.0 porta, jedan eSATA konektor i dva 3.5mm audio priključka.

Primećujemo otvore za hlađenje sa bočne i gornje strane, a za hlađenje je zadužen ugrađeni 80mm ventilator, koji radi solidno tiho. Posle skidanja poklopca, vidimo da je napajanje već instalirano i radi se o modelu snage 150W, što bi trebalo da bude dovoljno za manje zahtevne korisnike, i preporučujemo da se dobro provere zahtevi procesora i ostalih komponenti pre nego što se sve kupi i sastavi. U kućište staju dva 2.5" hard diska i jedna Slim 5.25" optika, a da bi se ubacila i matična ploča Mini-ITX formata, potrebno je skinuti takozvani Drive Tray koji se vidi kada se kućište otvori. Za sve instalacije će biti potrebno koristiti šrafciger. Što se proširenja tiče, moći će da stane samo jedna PCI kartica i to u Low-Profile formatu, pa o tome treba na vreme misliti.

Rezime

Ovo kućište će biti odličan izbor za jednostavnije konfiguracije kod kojih su dva diska i eventualno jedna PCI kartica dovoljni. Kvalitet izrade kućišta i materijala su iznad proseka i tu nema nikakve dileme, a ugrađeno napajanje od 150W dovoljno za manje zahtevne konfiguracije Mini-ITX formata. Antec i ovim modelom pokazuje zašto uživa toliko dobru reputaciju, a ovo kućište je svakako jedan od boljih Micro-ITX modela koji se kod nas mogu kupiti.

Conclusion

This case will be a great choice for simple configurations in which two disks and one PCI card is sufficient. Build quality and used materials are above average, and a built-in 150W power supply will be enough for less demanding Mini-ITX configurations. With this model, Antec shows why this company has a good reputation, and this case is one of the best Micro-ITX models that can be bought on the local market.

Testirani proizvod je uzorak.

MID9 ustupio: Antec ISK310-150 Mini-ITX Desktop
zvanični sajt: mid9.rs