A4Tech Bloody Winner T7

Winner T7 je još jedan od sjajnih Bloody miševa koji će privući pažnju kupaca primarno vrlo povoljnom cenom. Bez obzira na cenu, u pitanju je odličan igrački miš sa preciznim optičkim senzorom i vrhunskim karakteristikama.

Do sda smo već videli soilidan broj A4Tech miševa, uključujući sjajnu Bloody seriju periferija koja je vrlo brzo zauzela odlične pozicije na tržištu. Razlog za to je jednostavna činjenica da je odnos cene i performansi takav, da malo koji drugi poznatiji (ali i dosta skuplji) proizvođač može da mu stane na crtu. Model Winnner T7 je klasičan žični model koji koristi dosta kvalitetan Avago optički senzor. Ono što je takođe karakteristično za Bloody miševe je da koriste vrhunske Omron prekidače, kao i to da je moguć softverski upgrade otključavanjem (kupovinom) sa sajta proizvođača, u vidu Ultra Core3 i Ultra Core4 opcija. Nije loše pomenuti i da neki od Bloody modela dolaze već otključani.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Metal X'Glide Armor stope deklarisane na 300Km
  • Optički senzor do 4000DPI
  • 1ms odziv tastera
  • Odlična softverska podrška

Utisak kvare

  • Core3 i Core4 opcije se moraju dodatno otključati (kupiti)

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Avago optical, 4000DPI
  • Interfejs: USB 2.0/3.0, 1000Hz report rate
  • Tasteri: 9+scroll wheel
  • Dodatno: 2.41MP/s, 23G, 6,666fps, 60-160ips, 160KB memorije
  • Dimenzije: 119 (L) x 81 (W) x 42 (H) mm
  • Težina: 129g

A4Tech Bloody Winner T7

Miš je srednje veličine, dimenzija od 119x81x42 mm i teži ukupno 129g, uz dizajn koji odgovara onome što smo već mogli da vidimo kada su modeli iz Bloody serije u pitanju. Iako mnogi još uvek nisu čuli za A4Tech i Bloody miševe, već na prvi pogled je jasno da se radi o prilično kvalitetnim proizvodima. Miš je napravljen od odlične plastike u mat finišu, sa gumiranim bočnim stranicama, što pruža bolji hvat tako da miš neće kliziti iz ruku kada se šaka oznoji posle dužeg perioda igranja. Bez ikakve dileme, miš izgleda sjajno, deluje vrlo kvalitetno i imamo utisak da se radi o dosta skupljem modelu.

Tek prilikom uključivanja se vidi da miš ima i pozadinsko osvetljejne (Bloody logo i horizontalna linija sa zadnje strane, scroll točkić i LED pokazatelj aktivnog profila). Kabl je zaštićen upletenim omotačem, tako da će biti i nešto otporniji na habanje - što često imamo priliku da vidimo kod nešto skupljih, gaming modela. Nalik na novije Bloody miševe, i T7 ima glavne tastere sa gornje strane presvučene gumom ta specifičnom teksturom, što u praksi deluje vrlo lepo i praktično, ali smo i ranije izrazili skepsu po pitanju izdržljivosti tankog zalepljenog sloja gume. Miš nije simetričan i pravljen je tačno po meri dešnjaka, za šaku srednje veličine, palm grip, pada kako je lagan i dobro klizi (specijalne metalne stope velike površine, deklarisane na 300km), a nije previsokog profila, neće biti problema ni da se koristi claw grip.

Rezime

Ukupno je na raspolaganju čak 9 tastera: dva klasična, scroll točkić, dva bočna i dodatna četiri sa gornje strane. Ovaj miš koristi optički Avago senzor maksimalne rezolucije od 4000DPI, što se pokazalo dovoljnim i za najzahtevnije igre. Kao što smo već i navikli, softver za podešavanje miša je prilično detaljan, i nudi opcije kao što su veoma detaljna kalibracija u zavisnosti od podloge koja se koristi, kao i biranje i konfiguracija profila, kao i posebna podešavanja za pojedinačne igre i oružja, dok su one najinteresantnije opcije "sakrivene" iza Ultra Core 3 i 4 setovanja koja se moraju kupovinom otključati. Bez obzira na ovo poslednje, ovo je odličan miš koji zaslužuje pažnju, pogotovo pošto se za sličan novac ne može naći nešto slično.

Conclusion

9 keys are available: two classic keys, a scroll wheel, two lateral and four more keys on the upper side. This mouse uses the Avago optical sensor offering 4000dpi maximum resolution, which proved to be enough for the most demanding games. As we have already used to, software for setting the mouse is quite detailed, and offers options such as a detailed calibration depending on the used surface, as well as the choice and profiles configuration, and specific settings for individual games and weapons, while the most interesting options are "hidden" behind the Ultra Core 3 and 4 settings that need to be unlocked by purchasing. Regardless of the latter, this is an excellent mouse that deserves praise, especially since it is not possible to find something like this at similar price.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 28€

Gembird d.o.o ustupio: A4Tech Bloody Winner T7
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs