A1 Srbija postao sponzor Agelast podkasta

A1 Srbija od jula meseca postao je sponzor audio verzije Agelast podkasta, čime se svrstava u pionire domaćeg tržišta kada je reč o prepoznavanju značaja ovog formata. U narednih godinu dana kompanija će biti zvanični sponzor kanala, pružajući podršku celokupnoj ideji i daljem razvoju Agelast podkasta.

Kompanija A1 je već dugi niz godina poznata kao inovator na tržištu, ne samo po uvođenju novih tehnologija, već i na osnovu brojnih doprinosa društvenoj zajednici u Srbiji. Partnerstvom sa Agelast podkastom napravljen je iskorak na domaćem tržištu ka isticanju značaja i pružanju podrške podkast ekosistemu.

„Iako u Srbiji podkast zajednica brzo raste, a sa njom i brojke na aplikacijama za slušanje, ovaj format još uvek nije dosegao svoj pun potencijal. Međutim, on je najrelevantniji za razvijanje zdravog podkast ekosistema. Zato je ovo partnerstvo značajno kao jedno od prvih, ako ne i prvo sponzorstvo podkasta u našoj istoriji u kojem je jedna velika kompanija prepoznala važnost audio formata kada je ovaj segment u pitanju“, izjavio je Galeb Nikačević, autor Agelast podkasta.

Važno je da se razume da su podkasti nastali kao audio format i da je ovu sferu razvila i učinila mogućom sve popularnija kultura slušanja. Zbog toga je, između ostalog, A1 rešio da podrži baš audio formu podkast izraza. „Ovo partnerstvo podstaknuto je vrednostima koje kao kompanija ističemo, negujemo i cenimo, a koje su zapravo ideja Agelast podkasta. Srž Galebovog podkasta je u ljudima, njihovim životnim pričama i idejama, a mi verujemo da sve počinje od pojedinca, koji svojom inicijativom može promeniti svet. Upravo zbog toga, želja nam je bila da podržimo audio format ovog podkasta, uz nadu da će svojim pričama biti inspiracija mnogim drugim pojedincima“, izjavila je Sanja Arsić Topalović, Stariji stručnjak za korporativne komunikacije A1 Srbija.   Galeb dodaje da podrška A1 ovakvom formatu šalje jasan signal celokupnoj podkast zajednici i budućim poslovnim partnerima da se jasno prepoznaje značaj platformi za audio konzumaciju sadržaja.

„U savremenom životu, čiji je imperativ brzina, slobodno vreme za kvalitetan sadržaj otvara nam se isključivo između dve obaveze u toku dana, a to je prostor koji ispunjavaju audio formati“, zaključuje Sanja. 

Agelast podkast postoji od novembra 2019. godine i napravljen je po uzoru na trenutno najbrže rastući medijski kanal na svetu. Od samog početka, ovaj podkast je zvanično najslušaniji audio podkast u Srbiji sa preko 100.000 slušanja na mesečnom nivou, dok na YouTube kanalu ima preko 12 miliona pregleda.